Автор Тема: Мислење за Audi A5 3.0 TDI 204 HP - 2013  (Прочитано 735 пати)

Отсутен Marfid

• Почетник
  • *
  • Пораки: 5
Мислење за Audi A5 3.0 TDI 204 HP - 2013
« на: 04 Август 2025, 20:24:18 pm »
Здраво на сите!

Моја прва тема, а воедно и се ближи денот до купување на мојата прва кола. Веќе неколку години мерка А5-ки и ништо друго. Бидејќи е моја прва кола сакам да биди токму А5-ка како омилен модел. Е сега, гледав многу плукање по плацевите во Крива Паланка и верувам дека е со причина. Од досегашното пратење на цените на овие модели, овој малку ми изгледа 'сумљив'. Ауто Импорт - 2013 - 14,300. Има премногу опрема, но која би можела да биди причината за оваа цена. Сигурен сум дека можи да се земи за 14.000. Исто така, би сакал да знам од поискусните, што би можело да оди 'надолу', колкави би биле давачките, и колку би чинела регистрација без зелен картон на ова возило, некоја груба пресметка.

https://reklama5.mk/AdDetails?ad=5324903

Премногу ми се допаѓа возилото, има се' што сакам од опрема. Буквално совршено за еден млад човек. Би сакал да ги слушнам мислењата. Ви благодарам.

Поздрав.

ЕДИТ: Им испратив порака да ми кажат број на шасија за проверка, сеуште чекам.
« Последно менување: 04 Август 2025, 21:02:06 pm Marfid »

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3134
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
Одг: Мислење за Audi A5 3.0 TDI 204 HP - 2013
« Одговори #1 на: 04 Август 2025, 21:08:31 pm »
Бато, сè е супер. Возилото си е коска Ауди си е Ауди, поготово A5 Спортбек – фантастично возило. Не му мисли, и што е 2013 година.Што е лепо, не е битно дали е за младо момче, разведен, средовечен или пак пензионер – возилото има да му легне како горско ладно додека се гаси пожар на горештиниве. Возилото е одлично. Имаме тука ние повеќе членови со Ауди A5, мада понови серии, ама верувам ќе ти дадат свое мислење како сопственици.

Но сега јас ќе ти речам нешто – Паланка, бато... Имавме ние истрауматизиран еден член со купување ауто оттаму – заврши како истрауматизирана Норвежанка у Шуто Оризари залутана и тоа нежничка плава. Па ти види...

Јас бев во Паланка на плац со едно лице да купи возило врска нема тоа што  е на слика и во живо кај нив. Тоа што беше вака на слики, и во живо небо и земја разлика некако ми оставија лош впечаток скоро сите.. Јас сум скептик за купување возило од Паланка никаков хејт, ама ризик е. И да, ако веќе биде крчма поведи со себе човек што се разбира.Не знам како да ти објаснам знам дека те влече ама  Од Паланка ни камен. Никаков хејт.

Возилото е прекрасно.

Успут – посети ја „Визиана“ ресторан, убав бранцин имаат.

Поздрав и среќно!

Отсутен shelby

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 100
« Одговори #2 на: 04 Август 2025, 22:15:47 pm »
Причината за „сумљива“ цена може да биде енормна вратена километража, хаварисана или поплавена кола, големи поправки во најава, евтино земена на аукција, комбинација од претходнонаведените...

Чисто за споредба провери како се движат цени и километражи на А5ки со овој мотор и опрема во Германија и Швајцарија (mobile.de, autoscout.ch).

Направи ја математиката колку на плацот му е исплатливо тука да ја увезе и да ти ја продаде тебе по таа цена и да остане за него убав профит.

Не се ограничувај само на нашиот пазар, размисли и сам да си увезеш...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3 на: 04 Август 2025, 22:39:13 pm »
Audi A5 е executive класа на возило. Самиот си знаеш дали спаѓаш во таа класа и дали имаш пари да го финансираш и сервисираш понатаму со executive класа на сервиси и резервни делови.

Отсутен Marfid

• Почетник
  • *
« Одговори #4 на: 03 Септември 2025, 02:50:39 am »
Ништо, им пишав неколку пати за шасија, првиот пат биле во Италија, ќе ми прателе кога ќе биле во можност. Наредно ко прашав после 10-тина дена, ми рекоја дека ја продале. И сега гледам пак нов оглас. :D

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #5 на: 03 Септември 2025, 05:39:32 am »
,Значи паланачки далавери од таму камен не се зима а не па ауто😆

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614
« Одговори #6 на: 03 Септември 2025, 07:47:44 am »
Ништо, им пишав неколку пати за шасија, првиот пат биле во Италија, ќе ми прателе кога ќе биле во можност. Наредно ко прашав после 10-тина дена, ми рекоја дека ја продале. И сега гледам пак нов оглас. :D
За ваков тип на возило јас прво би барал во АутоВелт Кочани, Ауто Милано Скопје и Де Лукс Куманово, Паланка јок!
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Marfid

• Почетник
  • *
« Одговори #7 на: 03 Септември 2025, 14:59:01 pm »
UPDATE: Другар се јави да праша, демек заинтересиран за возилото, му рекоја дека уште го има и дека цената е таа. :D

Сума сумару, подалеку од Паланка, поготово Ауто Импорт СРЛ.

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #8 на: 03 Септември 2025, 15:13:50 pm »
Фала богу, те спасив и тебе, и не само тебе. На луѓе треба да им се даде вистинска насока и совет, разговор, а не да се заебат ако некој претходно бил искусил нешто не треба и друг да паѓа во стапица само така правиме добро дело се друго е мазамути пред кооперација. Вопшто, за сè во животот, како што луѓе мотивирав да идат надвор од МК на печалба – ги нема, нема време кога на интернет да седи иде работи. За 3-4 години ќе престават ново возило тука. Тоа е живот: работа, дисциплина и да си на вистинско место, воведување и модернизирање AI алатка на форумот понатаму и x други. Другар, ти се спаси, ти посочив да бидеш внимателен со паланка, и ете, се увери. Благодарение од тука, инаку можеби ќе си се заебал. Оп, леле, мила мајчице, отидоа парите – што да му правам, што да му пустам, не пали.

Абе, луѓе, разберте: кола не се купува така, поготово половна во паланка. 99% се превари, и сите се поврзани едни со други.Тие коли 100% имат фалинка некоја.Гледајте да не се горите и фрлате пари. Тоа што е нашминкано, нема допирана точка.

Друже, ти се спаси :D А не значи дека е исто во Охрид, Скопје, Куманово или други градови. Гледај да земеш од некој што е повеќе на пазар. Веќе, кога мораш половна, тие немаат душа и емоција – тоа е чист бизнис. Со среќа во понатамошната потрага по твоето авто.

Него, отиди за 15 илјади евра, купи си MG – и не мисли, 7 години гаранција, ново, плус не се заебавај со кaнти начукани со 200 км и... твоето е последно. Не е лесно печалбата, а многу лесно излегуваат од новчаникот. Ах, кој ги измисли тие пари што не се иштампат и поделат на луѓето, и така умиреме сите еден ден што вака мозгање нервирање те ова те она.Среќно друже како бекап опција што паѓа вака во предвид буџетче?дали стрикно се оди на премиум половно или може и ново од кинезите.

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #9 на: 03 Септември 2025, 15:18:46 pm »
Има едно ауди бело на форум,фантастичен лик другарчина колата е топ А5 сега ке го чекирам па види со него гаранција имаш од сите луѓе тука дека колата повеќе од одлична газдатаее @dame

Отсутен Marfid

• Почетник
  • *
« Одговори #10 на: 03 Септември 2025, 15:24:47 pm »
Искрено, како што кажа, се мачиме за да печалиме. Конечно сум во можност со своите 33 години да го земам своето прво возило и би сакал да биди А5, ништо друго, ако не повеќе да се испуцам година дена, да направам ќеф или главоболки, па ќе му ја мислиме за ново од салон. Ти благодарам тебе, и на сите останати за отварање на очите за Паланка. Почетник како мене без ич искуство со автомобили и бизнис со автомобили може многу лесно да лизне. Инаку може да оди до 15к, ама мора би биде А5 фејслифт. 3.0, 2.0 не ми прави некоја разлика искрено. Што повеќе опрема тоа подобро. Благодарам од срце уште еднаш.

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #11 на: 03 Септември 2025, 15:30:03 pm »
Среќно, другарче да си пронајдеш тоа што сакаш, и немој да го заборавиш форумот. Колку повеќе луѓе квалитетна содржина споделуваат, толку повеќе се расте. Како беше она старата– една глава кога мисли, па 10тина други не е исто. Среќно!

Отсутен Marfid

• Почетник
  • *
« Одговори #12 на: 03 Септември 2025, 15:54:40 pm »
Нема заборавање. Ќе се пофалам прва прилика што сум зел па ќе се споделуваат искуства. Форумот доби уште еден ГИК, но не за коли, за компјутери ќе речиме. :D