Автор Тема: Дали подобро да се тргне веднаш или да се почека моторот да се загрее во лер?  (Прочитано 180369 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Алфа 166 некои модели, BMW од 5-ка нагоре некои модели, и слични.. се наоѓа по некоја, Глеј од ШвеЦка да биде увезена..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
У некој војни отпад види .

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14718
  • Пудингот на шоферството
И секој втор камион има вебасто,ама незнам дали такво можи да се намести на кола,инаку на старо се движат околу 100 евра.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен freakyniki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 329
Нешто во склоп со темава да прашам... Мене колата 1.9 тди 110 ...мноогу тешко ми постигнува 90 раб темп. Најчесто во место кога стојам подолго време во гужви итн...Зимно време да не праиме муабет па, мислев дека е расипана стрелката, а најчесто стои на 70 степени рабботна, само чудно е што парно добивам за доста брзо време во секој случај. Во моментот коа ке постигне 90 темп. ако излезам на отворено 5, 6 мин да возам веднаш пага пак стрелката на 70... е сега работата е што механичарот ми рече дека го увидел ова и намерно не ми го напраил затоа што било подобро вака за моторот и да не се секирам... ке ми даде некој мислење или да ме насочи на тема ако има веке отворено?
Пеглал не пеглал....пегли време пролази

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
Кај мене правеше вака на голф 3 бидејќи беше расипан термостатот, т.е секогаш е отворен, па споро загрева пошто секогаш врти водата, а на големи брзини исто така се лади бидејќи цело време си кружи водата низ ладилникот

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
mora kolata da si ima rabotna temperatura, ako nema trosi poveke gorivo, sauhot e postojano vklucen i sl, smeni si go termostatot a bogami i majstorot :-)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Дефинитивно термостат

Отсутен freakyniki

• Јуниор
  • **
mora kolata da si ima rabotna temperatura, ako nema trosi poveke gorivo, sauhot e postojano vklucen i sl, smeni si go termostatot a bogami i majstorot :-)

Gorivo mi trosi gradska 6.5 so 225/45/17 gumi sto mislam deka voopsto ne e mn... otvoreno 5 do 5,5 sto mislam deka sauhot i potrosnjata ne se problem... kataloski i tolku treba da trosi....

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7220
  • French diamond
Не смеј температурата да падни под нормалната, било да си возел на отворено или на удолница. Истото кај мене го праеше, сменив термостат  и стрелката се закова на средина одкако ќе постигни нормална темп.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Дефинитивно термостат

и мајстор...

возење подолго под работна температура донесува и до побрзо потрошување на елементи кои се подмачкуваат.. тој мотор со маслото кое е наменето за него е предвиден да работи на 92-95 степени и крај...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Изборот на мајстор е пресуден, посебно кај помладите возачи.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер

Gorivo mi trosi gradska 6.5 so 225/45/17 gumi sto mislam deka voopsto ne e mn... otvoreno 5 do 5,5 sto mislam deka sauhot i potrosnjata ne se problem... kataloski i tolku treba da trosi....
Многу ти троши. Треба 0,5 да оди надоле.

Отсутен freakyniki

• Јуниор
  • **
ima li nekoj da mi pusti tutorijal kako sam da go smenam termostatot posto mi kazaa deka lesno se izveduvalo... ili ne ?

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
лесно е, ама за мајстор, значи зафатот не е комплициран ама повторувам за мајстор... за немајстор не е лесно воопшто башка грешките знаат да коштаат, како на пример ако не го наместиш убаво може во сред возење да останеш без вода, па да ја прегрееш колата и право на ремонт...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време