Автор Тема: Дали подобро да се тргне веднаш или да се почека моторот да се загрее во лер?  (Прочитано 165238 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Последниве 10 дена секое сабајле е од -8 до -15. Чистам снег, палам ауто и за помалку од 5 секунди(додека да уклучам греење на стакло, упалам светла и слично) тргам, нежно и возам полека. Никогаш не ми изгасила колата.
Како беше поговорката? Ситиот не му верува на гладниот, тоест оној со нова кола не му верува на оној со стара кола :D
Гојдо, помини до комшии да го запалиме Кадетот на ладново, не е запален цела недела.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Последниве 10 дена секое сабајле е од -8 до -15. Чистам снег, палам ауто и за помалку од 5 секунди(додека да уклучам греење на стакло, упалам светла и слично) тргам, нежно и возам полека. Никогаш не ми изгасила колата.
Како беше поговорката? Ситиот не му верува на гладниот, тоест оној со нова кола не му верува на оној со стара кола :D
Гојдо, помини до комшии да го запалиме Кадетот на ладново, не е запален цела недела.

gOJDO,  канта бензин и кибрит, одма ќе го запалите дури и на ладново! ;D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
Муабетот беше за современи автомобили. Цело време збориме дека не е корисно да се остава современ автомобил да работи во лер гас на ладно како што во минатото тоа било правило за застарените автомобили како Кадетот на дедо ти.
Сигурно немаш проблем да го запалиш Спаркови и зеленило.

gOJDO,  канта бензин и кибрит, одма ќе го запалите дури и на ладново! ;D
Знам, и за 5 минути има да загрее до максимум и те како! Све што има снег во радиус од 5 метри има да го стопи.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6841
  • French diamond
не се разбираме, еве кај мене, за да ја свртам колата на напред, треба да ја вратам 2 метра во рикверц, е арно ама на овај снег колата со нежно гибање на туражата не оди... значи мора да ја свртиш до кај 2000 вртежи за да мрдни низ снегот. Е сега то ако го рачунате за нежно на -10 ок...

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8532
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
За тој случај, решение е webasto, со далечинска контрола , си го палиш 10мин пред влегување и супер  ;D

Абе ова е убаво за тие што не ја оставаат во прва колата, зошто едно заборавање во прва отиде со далечинско :D :D

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
За тој случај, решение е webasto, со далечинска контрола , си го палиш 10мин пред влегување и супер  ;D

Абе ова е убаво за тие што не ја оставаат во прва колата, зошто едно заборавање во прва отиде со далечинско :D :D
нема врска webasto-то со брзината на возилото...

Отсутен Chlink

• Легенда
Епа како иде тоа? Јас мислев со она даљинскана, палиш од дома и колата надвор си работи додека искочиш.

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
Посебен уред, не треба да работи моторот, има додатна пумпа за вода, која ја циркулира низ системот.Моторот не работи, ама си доаѓаш во загреана кола и мотор и одма кинисвиш...шо би рекле Охриѓанине...

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Посебен уред, не треба да работи моторот, има додатна пумпа за вода, која ја циркулира низ системот.Моторот не работи, ама си доаѓаш во загреана кола и мотор и одма кинисвиш...шо би рекле Охриѓанине...

Колегава има на туранот фабричко, невидена работа. Чклап со даљинското, влеваш внатре и одма клецаш!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Колегава има на туранот фабричко, невидена работа. Чклап со даљинското, влеваш внатре и одма клецаш!

:-)))

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
Епа како иде тоа? Јас мислев со она даљинскана, палиш од дома и колата надвор си работи додека искочиш.
Члинк ти се збуна со далечиснко палење на моторот и далечинско палење на вебасто парно греење...инаку вебастото(ако има тајмер) можиш да го наместиш во толку и толку саатот само да се запали,не ти треба ни далечинско ни ѓаоли ни врази,ти спиеш,тоа топли ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Chlink

• Легенда
Јас жими се не сум знаел дека има такво нешто :D .

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6841
  • French diamond
има еден мерцедес кај мене во комшии, и ко ќе е трета на работа комшијата, поминвам кај 11 и 30 сатот, фучи тој мерцедесот,а нема никој внатре и јас се чудев еднаш шо му е, дури не ми спомна дека има вебасто  ;D Е сега колку нафта арчи незнам..

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
има еден мерцедес кај мене во комшии, и ко ќе е трета на работа комшијата, поминвам кај 11 и 30 сатот, фучи тој мерцедесот,а нема никој внатре и јас се чудев еднаш шо му е, дури не ми спомна дека има вебасто  ;D Е сега колку нафта арчи незнам..
цела вечер околу 2-3-4л,зависи од времето колку е ладно(зборувам за камионот)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D