Автор Тема: Honda Civic Gen X 1.0 Turbo VTEC  (Прочитано 3980 пати)

Присутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2468
Одг: Honda Civic Gen X 1.0 Turbo VTEC
« Одговори #45 на: 09 Јули 2025, 11:38:18 am »
M + S значи mud + snow и нема врска со all-season, ебате AI ботот.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 810
  • The best or nothing.
« Одговори #46 на: 09 Јули 2025, 12:13:55 pm »

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3137
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #47 на: 09 Јули 2025, 12:45:11 pm »
M + S значи mud + snow и нема врска со all-season, ебате AI ботот.

Читај внимателно како е напишано: all season / M+S гуми. Уште еднаш читај внимателно. Тоа ти е усно читање – а ако треба и аудио да ти се објасни, нема проблем, ќе добиеш детално објаснување. А за друго... немаш ти капацитет – ни технички, ни интелектуално, а камоли експлицитно да го совладаш АИ-ботот, а уште помалку нешто повеќе од тоа.

🍉🍉

Присутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #48 на: 09 Јули 2025, 16:40:19 pm »
Pak da pisam pa koj poslusa poslusa.
Ne se lazete so celosezonski gumi, ne se za nasa klima, letno vreme 40+ ambientalna i asvalt 60+

Toa moze u centralna i severna kontinentalna klima.
Ostajte sto citate po testovi ti se pravat vo eden ili dva dena i vo mnogu poladni uslovi.
Izvozete gi edno ili dve leta kaj nas pa neka im napravat test.
Kaj nas za dve leta ke degradiraat i na kraj pak duplo ke platite.

Michelin CrossClimate од тоа што знам баш ги тестираат во региони како нашиот и одлично се покажаа.

Подобро CrossClimate отколку Windforce зимски во секој случај.

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1862
« Одговори #49 на: 10 Јули 2025, 00:41:09 am »
Денес однесена во Team Auto за центрирање. Тино професионалец, ја среди за 6 часа бидејќи имаше некое мало оштетување на трапот од некој тротоар/банкина. Колата сега е пушка :)

Ќе останат уште стабилизатори, биле при крај ама немаше време да се средат денес, па здравје на есен ќе се среди и тоа.

Останува сега само бензин и редовен сервис.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Отсутен Ordevski

• Редовен
« Одговори #50 на: 10 Јули 2025, 00:44:06 am »
Pak da pisam pa koj poslusa poslusa.
Ne se lazete so celosezonski gumi, ne se za nasa klima, letno vreme 40+ ambientalna i asvalt 60+

Toa moze u centralna i severna kontinentalna klima.
Ostajte sto citate po testovi ti se pravat vo eden ili dva dena i vo mnogu poladni uslovi.
Izvozete gi edno ili dve leta kaj nas pa neka im napravat test.
Kaj nas za dve leta ke degradiraat i na kraj pak duplo ke platite.

Michelin CrossClimate од тоа што знам баш ги тестираат во региони како нашиот и одлично се покажаа.

Подобро CrossClimate отколку Windforce зимски во секој случај.
Ќе видиме што ќе биде кога ќе остварат, но денес до Скопје и назад е одлично, за назад морав да го тестирам и лежењето на право и по кривините после Катланово, тивки се и лепат навистина добро, ама ептен :)

Отсутен Ordevski

• Редовен
« Одговори #51 на: 13 Август 2025, 19:51:52 pm »
Поминав веќе 3.000км и можам да споделам првични впечатоци.

Ме изненади многу позитивно возењето, навистина е забавна и стабилна во кривини, особено со активирање на суспензијата во спортскиот модул на работа. Доволно тивка на отворено, огромен багажен простор, а тоа што е хечбек прави да биде навистина лесна за товарање (многу полесно од Г30ката). Моторот е сосема ОК за нормално возење, држи темпо од 140кмч без никаков проблем, но нема да победи на трки :) Потрошувачката исто така пријатно ме изненади, од овие 3.000км, 2.200 се автопат и отворено а останатите во град и просекот е некаде околу 6.5, би рекол дека комбинирано автопат и отворен пат околу 6 а град околу 8л на 100км. Адаптивниот темпомат и автопилотот се супер, можеш да се потрпеш на нив, исто голем плус за автоматските светла и бришачи.

Од негативните страни не можам да се навикнам на командите за темпомат на десната страна на воланот и аудио командите лево. Исто така недостатокот на сите команди за климата (степенот на вентилаторот е на тачот) ме вади од такт, како и малиот резервоар од 40Л.

Следи наскоро мал сервис, и да се вози :)

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
« Одговори #52 на: 13 Август 2025, 19:54:59 pm »
Уба.

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2276
« Одговори #53 на: 13 Август 2025, 20:02:12 pm »
Како е со тишина на 120км/ч во споредба со бемвето?

Отсутен Ordevski

• Редовен
« Одговори #54 на: 13 Август 2025, 20:07:22 pm »
Како е со тишина на 120км/ч во споредба со бемвето?
Нема споредба, БМВто е потивко и помеко, патувањето е поудобно. Но е тука некаде со Ф30ка колку што ме држи меморијата.

Отсутен Ordevski

• Редовен
« Одговори #55 на: 19 Септември 2025, 19:00:05 pm »
Бинда и првиот сервис откако е кај мене 144.500км (сум поминал веќе 4.000км), 4Л уље Мотул 0-20W, филтер Mann и кабински филтер Mann Carbon, а заедно и предните стабилизатори. Делови и работна рака комплет 6.800денари.

Една слика од "Германија" на автопат без лимит круза комотно на 3.500рпм и со 1.0 мотор :)

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7214
  • French diamond
« Одговори #56 на: 19 Септември 2025, 22:18:32 pm »
 Добра за крузање, изненадувачки дури и со потрошувачка

Отсутен Ordevski

• Редовен
« Одговори #57 на: 19 Септември 2025, 22:26:19 pm »
Добра за крузање, изненадувачки дури и со потрошувачка
Да, супер е за на отворено, доволно тивка и удобна, но за потрошувачката, тој просек е на 1.000км, од кои 600 се автопат (претежно 120-140), а другите 400 отворен пат низ Грција  (80-120 и во овој распон е навистина економична со околу 4,5Л потрошувачка, но животот е премногу краток за до толку да се влечеме бар додека не се активирани камерите :) ). Според апликација на извозеното досега е 6,2 вкупна (од 4.200км низ град не се повеќе од 20%), и се совпаѓа со бордот во 1-2 децимали. Во секој случај ме изненади, очекував литар повеќе да биде.