Автор Тема: Ауди А4 шифра за боја.  (Прочитано 246 пати)

Отсутен Enthusiastic

• Почетник
  • *
  • Пораки: 7
Ауди А4 шифра за боја.
« на: 15 Април 2025, 21:25:53 pm »
Здраво друштво,

Имам едно прашање поврзано со шифрата за боја, се работи за Ауди А4 Б7 (2005).

Во сервисната книга ја пишува следната боја (види слика подолу).

Мајсторот ми кажа дека оваа не е шифрата за боја, и дека за оваа шифра му излегувало две нијанси на бои.

Ми кажа дека треба да изгледа вака шифрата.

Но проблемот е во тоа што овој стикер никаде го нема кај мене, пребарано во Багажник кај резервна гума, пребарано кај вратите, проверено под задно седиште, проверено под шал табла, воопшто никаде го нема.

Прашањето ми е дали горната слика што е во сервисна книга е шифрата и дали по оваа шифра може да се најди бојата?

И дали тие што продават бои, со нивниот скенер може да ја најдат со скенирање на колата?

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3214
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
Одг: Ауди А4 шифра за боја.
« Одговори #1 на: 15 Април 2025, 21:29:09 pm »
Ako ja ima pisano togas taa e sifrata i nemoze da ima dve nijansi na taa boja posto taa e taa  sifra za taa boja nema edna sifra za poveke boi nesto majstorot se zbunil ako ne se snajdes i ako si od sk jas ke ti kazam dve lokacii kade sto odma ke te resat 😂😂

Отсутен Enthusiastic

• Почетник
  • *
  • Пораки: 7
« Одговори #2 на: 15 Април 2025, 21:35:15 pm »
Не сум од Скопје. Барав на нет, ми кажува дека е во ред и дека таа е таа боја фантом блек.
Па ако има некој на форумов што се разбира повеќе во боите, па да сподели мислење.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6659
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #3 на: 16 Април 2025, 07:16:29 am »
Треба да го има во багажникот под тепих кај резервното, ама ете си проверил, и уште еден дел вика во сервисната книшка.
Кај мене на А3 од иста година го има на тоа место, ама не е црно за жал.