Автор Тема: CARclub Тест: Dongfeng Mage 1.5 Turbo DCT7 FWD  (Прочитано 2233 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29878
    • CARclub.mk

Отсутен TylerMkD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 308
Одг: CARclub Тест: Dongfeng Mage 1.5 Turbo DCT7 FWD
« Одговори #1 на: 07 Април 2025, 14:14:27 pm »
Што не си кликнал на 3D image да видевме...

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14298
« Одговори #2 на: 07 Април 2025, 14:36:34 pm »
@zeroSignal Уште немаш кажано од Кинезиве кој е најдобар до сеа 😁

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #3 на: 07 Април 2025, 14:37:53 pm »

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Еве. :)

(Последниот ден го сликнав ова, скроз го заборавив.)

Не сме напраиле тазе муабет. Стојам на ставот дека Geely Starray и Lynk & Co 01 се најдобри продукти, ама па и ценовно се поинакви. Плус, Lynk & Co не го сметам за кинески бренд.

Отсутен TylerMkD

• Јуниор
  • **
« Одговори #4 на: 07 Април 2025, 14:57:58 pm »

Еве. :)

(Последниот ден го сликнав ова, скроз го заборавив.)

Не сме напраиле тазе муабет. Стојам на ставот дека Geely Starray и Lynk & Co 01 се најдобри продукти, ама па и ценовно се поинакви. Плус, Lynk & Co не го сметам за кинески бренд.

Браво за кинезиве, ова во пакет од 25к. Нека купуваат луѓето Лексуси како оној на оглас за 80к со панорамски кров на рачка што е...

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5886
« Одговори #5 на: 07 Април 2025, 15:04:40 pm »
Ama koga na kinezot kje rikne panoramata nema kaj Rifat u Saraj za 50€ del nego kje parkiras u garaza kolata i kje cekas 2 meseci za 1500€ da dojde od China za montaza.
Ne me bukvaliziraj za krovot i lexusot cisto moabet za kinezive. Sednav do sega vo 2 kineski koli i edna malce i ja povoziv. Top kolicinja ja iskreno vooduseven. Prostor materijali odlicni tableti monitori full elektrika. Ali mozda bi trznal za takvo nesto ama posle nekoj 10 godini od sega. Da se razgazat malce so utisci i kvalitet i rezerni delovi po placevive kaj nas.

Отсутен TylerMkD

• Јуниор
  • **
« Одговори #6 на: 07 Април 2025, 15:21:03 pm »
Ama koga na kinezot kje rikne panoramata nema kaj Rifat u Saraj za 50€ del nego kje parkiras u garaza kolata i kje cekas 2 meseci za 1500€ da dojde od China za montaza.
Ne me bukvaliziraj za krovot i lexusot cisto moabet za kinezive. Sednav do sega vo 2 kineski koli i edna malce i ja povoziv. Top kolicinja ja iskreno vooduseven. Prostor materijali odlicni tableti monitori full elektrika. Ali mozda bi trznal za takvo nesto ama posle nekoj 10 godini od sega. Da se razgazat malce so utisci i kvalitet i rezerni delovi po placevive kaj nas.

За разликата во цена ќе купам уште еден кинез кога ќе рикне за 5+ години.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #7 на: 07 Април 2025, 15:28:59 pm »

Затоа што во старт размислуваш за половно и за Рифат, наместо за ново и официјален сервис. А и половно да го купиш, ќе има уште година-две гаранција.

Присутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2540
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #8 на: 07 Април 2025, 15:37:17 pm »
Одлично возило за 25илјади евра фантастично е ентериер одличен седишта се топ спејшатал за камик,т-крос,тајго,јарос крос,поло,витара… долга е набрајовка Се повеќе ми се допаѓаат Кинезите 👏 👏 .Ново си е ново ова е екстра возило за парата што се нуди

Присутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2540
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #9 на: 07 Април 2025, 15:45:38 pm »
Колку литри собира бс95 резервоар?

Отсутен TylerMkD

• Јуниор
  • **
« Одговори #10 на: 07 Април 2025, 15:56:53 pm »

Затоа што во старт размислуваш за половно и за Рифат, наместо за ново и официјален сервис. А и половно да го купиш, ќе има уште година-две гаранција.

Абе ова е муабет стар децении, на времето за Hyundai вака се збореше - „купи ти сега, ама за делови ќе плаќаш x10".
Тоа се неинформирани муабети, зборење на памет.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5886
« Одговори #11 на: 07 Април 2025, 16:33:28 pm »

Абе ова е муабет стар децении, на времето за Hyundai вака се збореше - „купи ти сега, ама за делови ќе плаќаш x10".
Тоа се неинформирани муабети, зборење на памет.
vidi mene ne mi cue za kinezite i delovite nego davaat Bajadera golema bombonjera za sekoe buckanje na forum da moze da se pali narod. Nedaj boze da kiksne nekoj del sto ne podlezi pod garancija a takov sigurno ima pa kje debatirame. Dali kje bides usluzen od servisot naredni 24 casa ili kje cekas 1 mesec delot da se dotrkala vo MK.
Za drugive skapanici sto gi vozikame po ulicive kje se snajdeme za del bidejki ima 375 opcii kade da zememe a ti kje cekas od ovlasten servis i kje cekas i cekas ama nema da kukas na forum kje si kjutis bidejki posle rezil kje te storat.

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 347
« Одговори #12 на: 07 Април 2025, 17:11:36 pm »
Кинезиве особено Starray, па и доста од другиве имаат убиствен ентериер.
А западниве марки некако веќе ми изгубија идентитет. 2 екрани и толку. Немаат идеја

Единствено што ме нервира е тоа што кај нас увозников на Geely e што истите џипови во Србија се и по 5000 евра поевтини. Добро неодамна беа на саемска промоција. ама и кога ја нема таа промоција пак се 3000 еу поевтини.

На пример Starray во Србија неодамна беше 23к евра. Кај нас 28к евра

А не верувам дека Србија баш има толку пониски давачки. Напротив мислам дека дури тие им се и повисоки.
Разбирам да има разлика со Германија, ама толку голема разлика во цена со Србија ми е ептен безвезе

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #13 на: 07 Април 2025, 17:20:34 pm »
Ваљда мислиш Coolray. Starray и кај нас и во Србија е над 30к.

Нејсе, во Србија имаат значително пониски давачки.

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 347
« Одговори #14 на: 07 Април 2025, 17:26:10 pm »
Ваљда мислиш Coolray. Starray и кај нас и во Србија е над 30к.

Нејсе, во Србија имаат значително пониски давачки.

Да извини моја грешка. За Coolray мислев. Во право си
Добро а што е поскапо кај нас од давачки? Колку што знам ги следиме директивите на ЕУ а тоа би значело дека царинските и нецаринските бариери треба да се исти.