Автор Тема: Alfa Romeo Giulia 2.0TB Q4 Veloce  (Прочитано 16599 пати)

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1861
Одг: Alfa Romeo Giulia 2.0TB Q4 Veloce
« Одговори #180 на: 02 Септември 2025, 19:35:38 pm »
Полека да почнам да се спремам за зимски сет. Се мислев дали да одам (пак) со некои OZ-racing тркала, инаку мои секогаш омилени, меѓутоа по се изгледа ќе биде тешко да погодам ЕТ, ширина, дизајн... се да оговара. Па затоа се решавам на оригинал бандажите што ги има Tributo Italiano, исти по димензии како овие што ги има мојата 19"x9 назад и 19"x8 напред.
Дилема ми е сега за гуми. Мислам дека ќе одам со Pirelli P-Zero Winter 2 RFT AR ако може некој како такви да ми ги донесе кои се нели Alfa Romeo approved (AR), или истиве ама не RFT кои што по карактеристики се подобри но нели може и заеб да си направам па да останам негде на пат. Има време уште за мислење но тука е негде... Што мислите окулу гумиве а и изборот општо на сетот...?

Едно сликиче да не е сув текст

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

ЕДИТ: Линкот од бандажите

https://www.ebay.com/itm/194505560264?_skw=alfa+romeo+giulia+19+wheels&itmmeta=01K45P6FZD831PH9QMAEWVSBDD&hash=item2d496f50c8:g:Kz4AAOSwFQthknn4&itmprp=enc%3AAQAKAAABAFkggFvd1GGDu0w3yXCmi1daw%2BuBcmOThAd2BqB5tydVUqaf0FA74L81Xpti%2Fe65rm%2BiROJPoyPQOKbkLqNE3It2RVQGepzE82IGt%2F%2Bup6AR0udz1ZiO3f5uEPm66muY6vMt8uRE7x3bmLfs3HtFMKBRWHzh1w3Ay1xoKXW2Vw7cj1s4%2Bm2i78sB2vfpx2Nkk%2FBulj6XaXgNUHFncHXOdippLcSYpuydYUlc3M8cPo1DFIP36rWTVw3XZ3XasPe1OUgLgZ6WVElUSrs7gptBv89cW0V1HWabhEXjmOaSYKksUKeL0IaL39HUda2pQWY2YB8FF0cuVTQ8W3zxVWs8ZwQ%3D%7Ctkp%3ABk9SR_T_mbahZg&pfm=0
Одлично елаборирано, нема што да се додаде, гоу фор ит!

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #181 на: 02 Септември 2025, 19:36:04 pm »
Ќе си ги стаиш летните на новиот бандаш, а на овие сега што ги имаш, ќе им стаиш зимски чизми.
Стелвиото има compact spare tire, ова нема ли таква опција? Ако нема, тоа е - лимитиран си на ран флет гуми :(

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1538
« Одговори #182 на: 02 Септември 2025, 19:54:02 pm »
Ќе си ги стаиш летните на новиот бандаш, а на овие сега што ги имаш, ќе им стаиш зимски чизми.
Стелвиото има compact spare tire, ова нема ли таква опција? Ако нема, тоа е - лимитиран си на ран флет гуми :(

Да, овие вториве за летни. А за ова другово имам АМСМ членска карта :D

Отсутен miksi

• Редовен
« Одговори #183 на: 02 Септември 2025, 19:56:25 pm »
А морам да искоментирам пак, иако за мои коли ретко кажувам уау ама за оваа стварно морам. Освен што ми мањкаат стотина коња, се друго ми е уау...

ЕДИТ: Харман кардонот не ми е уау. И едно копче што има на багажникот, до копчето за отварање и е на по логично место а служи за откључ закључ не знам зошто постои таму. Тоа најчесто прво го фаќам па после другото па се отвара па знае аларм да се упали кој патем никој не го ни бараше... и тоа не ми е уау.

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1718
« Одговори #184 на: 02 Септември 2025, 19:58:32 pm »
Со бандажите нема утка, околу гуми јас сум строго против RFT. Continental WinterContact 8 S кај мене се покажаа одлично во сите услови претходнава зима. На суво и влажно на ниски температури се однесуваат како UHP летни гуми на лето. Ги пробав и низ снегот што падна Скопје и не осетив дека ќе ми направат било каков проблем за мој use case. Е сеа јас не планирам да ја носам на скијање на Шапка, не знам за тебе. :D

Отсутен miksi

• Редовен
« Одговори #185 на: 02 Септември 2025, 20:02:35 pm »
Со бандажите нема утка, околу гуми јас сум строго против RFT. Continental WinterContact 8 S кај мене се покажаа одлично во сите услови претходнава зима. На суво и влажно на ниски температури се однесуваат како UHP летни гуми на лето. Ги пробав и низ снегот што падна Скопје и не осетив дека ќе ми направат било каков проблем за мој use case. Е сеа јас не планирам да ја носам на скијање на Шапка, не знам за тебе. :D

Па сеа на Шапка не ама на пример Стелвио пас може...

Отсутен Ordevski

• Редовен
« Одговори #186 на: 02 Септември 2025, 20:17:37 pm »
Малку оф топик, РФТ се подобри на снег од обични?

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
« Одговори #187 на: 02 Септември 2025, 20:21:40 pm »

Па сеа на Шапка не ама на пример Стелвио пас може...

Стелвио затвара после октомври, а богами колку снег имаше пред некој ден, не знам дали ти се исплати да идеш надвор од јули.  ;D

Инаку, Харман Кардонот и кај мене е многу мех. Јас сум во план да го надградам со Focal појачало + звучници, ама тоа ееееееептен последно ми е

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
« Одговори #188 на: 02 Септември 2025, 20:34:53 pm »

Не би требало да прави разлика - мене повеќе муабетот ми беше дека WinterContact 8 S се пласирани како high performance зимска гума. Одлични се на суви и влажни услови во зима, и на малку снег, ама не се најдобри за на многу снег како Michelin X-Ice или VikingContact

Отсутен Ordevski

• Редовен
« Одговори #189 на: 02 Септември 2025, 21:43:48 pm »

Не би требало да прави разлика - мене повеќе муабетот ми беше дека WinterContact 8 S се пласирани како high performance зимска гума. Одлични се на суви и влажни услови во зима, и на малку снег, ама не се најдобри за на многу снег како Michelin X-Ice или VikingContact
Благодарам, сега е јасно :)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7560
« Одговори #190 на: 02 Септември 2025, 22:20:58 pm »
Oд сите слики досега, делува дека оваа најубаво ја доловува бојата на колата.

Отсутен miksi

• Редовен
« Одговори #191 на: 02 Септември 2025, 22:29:59 pm »
Oд сите слики досега, делува дека оваа најубаво ја доловува бојата на колата.

Јас би рекол оваа

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614
« Одговори #192 на: 03 Септември 2025, 07:44:17 am »
Ја имам видено колата неколку пати во Аеродром, изгледа често гравитираш натаму, мене ми беше интересен ефектот сонце/сенка, една боја има на сонце, друга кога е облачно, плус во живо ми изгледа некако помало или подобро кажано ускладена спортска лимузина.
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Присутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
« Одговори #193 на: 03 Септември 2025, 08:24:10 am »
Јас би рекол на сите.

:D

Може ли лоша слика да испадне од убава кола? Не.

Отсутен miksi

• Редовен
« Одговори #194 на: 03 Септември 2025, 09:40:06 am »
Да, во живо изгледа помало за разлика во пракса што е уште помало.