Автор Тема: Купувам Бензинец  (Прочитано 2412 пати)

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1277
Одг: Купувам Бензинец
« Одговори #30 на: 10 Март 2025, 18:25:50 pm »
Тука на форумот наш член си направи сам ревизија на тој модел (во врска со ланчето), така да мислам дека се отстранува проблемот, дали беше @Knight_ членот, ако не сум побркал нешто

Да јас имав астра К 1.6 д. Одличен мотор, осетно по силен од конкуренција. Проблем до 2018 затегачот на ланецот. Ланецот не е проблем. Сум искомуницирал со неколку луѓе што го имаат истиот мотор сите задоволни, ама затоа на опел клуб на фб све се доктори за мотор сите мани му ги знаат а не го ни виделе како изгледа не па некој искуство да имал со истиот. Гарантирам дека за разлика од новиов пежов 1.6 што оди во форд волво е 100 пати подобар. Сакав аутоматик бев решен 308ца да зеам 1.6 и се откажав мноооогу лоши искуства има со нив.

Едит
Бившата моја астра е на продажба доколку се реши членот.

Отсутен M.Meskov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 408
« Одговори #31 на: 10 Март 2025, 20:04:09 pm »
Да ја видов  темата а и по интернет доста прочачкав за тој мотор , како и да е замената на по мала километража е неопходна и ја елиминира таа опција поради комплексноста на зафатот

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #32 на: 14 Март 2025, 17:19:13 pm »
Тука на форумот наш член си направи сам ревизија на тој модел (во врска со ланчето), така да мислам дека се отстранува проблемот, дали беше @Knight_ членот, ако не сум побркал нешто

Да јас имав астра К 1.6 д. Одличен мотор, осетно по силен од конкуренција. Проблем до 2018 затегачот на ланецот. Ланецот не е проблем. Сум искомуницирал со неколку луѓе што го имаат истиот мотор сите задоволни, ама затоа на опел клуб на фб све се доктори за мотор сите мани му ги знаат а не го ни виделе како изгледа не па некој искуство да имал со истиот. Гарантирам дека за разлика од новиов пежов 1.6 што оди во форд волво е 100 пати подобар. Сакав аутоматик бев решен 308ца да зеам 1.6 и се откажав мноооогу лоши искуства има со нив.

Едит
Бившата моја астра е на продажба доколку се реши членот.

https://reklama5.mk/AdDetails/Index?ad=5313593

Астрата ја поседувам јас веќе 6 месеци и е на продажба. Јас лично и поминав 8000 километри и нема никакви забелешки. Ако си заинтересиран контактирај ме.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10226
« Одговори #33 на: 14 Март 2025, 17:52:18 pm »
Ова ми се сопаѓа ;D

Цитат
Ve molam da ne ja sporeduvate so kola od plac.

Отсутен M.Meskov

• Јуниор
  • **
« Одговори #34 на: 15 Март 2025, 17:11:46 pm »
Da kako I na poveketo motori na lanec ne e problem lanecot tuku klizacit I zategacot. No so redovno servisiranje I promena nema problem.
Vi blagodaram za ponudite no dokolki bi se odlucil za dizel toa ke bide isklucitelno avtomatik

Отсутен M.Meskov

• Јуниор
  • **
« Одговори #35 на: 22 Март 2025, 20:22:19 pm »
Malku tesko da se najde dobro vozilo tuka  pa pocnav da razmisluvam da si donesam, nekoj da ima iskustvo  so nosenje kola od Svedska, Ili da znae sajt kade moze da se vide sto kako ima
« Последно менување: 23 Март 2025, 08:32:05 am M.Meskov »

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3566
« Одговори #36 на: 22 Март 2025, 22:21:57 pm »