Автор Тема: Mercedes B180cdi w245  (Прочитано 10422 пати)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5845
Одг: Mercedes B180cdi w245
« Одговори #180 на: 06 Април 2025, 17:05:21 pm »
Nema ni vo kabina ni vnatre vo doboshot. Ovde svaba mu svetnalo odozdola pod zaden trap ima sajla sto izlaga od racnata i se dvoi levo i desno tuka ima za steluvanje. Prosto e i lesno ama ili na kanal ili nekade da ja potkrenam ne me zbira so meov odozdola.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2473
« Одговори #181 на: 07 Април 2025, 09:51:46 am »
Јако ова со амбиент светлата, стандардни сијалички се за такво осветлување за сите коли или треба прво да си проверам кај мене на Пунтото, ќе си отворам работа, гледам јас
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1921
« Одговори #182 на: 07 Април 2025, 10:04:30 am »
Јас само не сватив што имаш нарачано за радиото некој џек е што ке ти извади usb или?

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #183 на: 07 Април 2025, 11:13:34 am »
Plasticna maska adapter za standardno radio. Koga se vadi fabrickoto radio koe e van standard dimenzii ostanuva golema dupka kade sto nemoze posle drugo radio da vleze. Se zima adapter da ja ispegla taa dupka. Ama adapterot tuka u MK nemozam da go najdam samo vo Sofija pa od tamo go naracav.
Za diodite obicni led lenti imas bilo kakva boja da svetat plava,bela,zelena,crvena,ladno plavo...vrzani se za kabinsko svetlo koga toa sveti gore svetat i ovie dole interesno e pogotovo navecer.
« Последно менување: 07 Април 2025, 11:26:26 am Vlatce-Vectra »

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5743
« Одговори #184 на: 07 Април 2025, 11:51:47 am »
А зошто го вадиш фабричкото? Ваљда команди на волан и све остсло ако имаш ќе ги изгубиш.
Во зависност од радиоти, ако подржува цд чарџер има додатоци за да извадиш друг влез од тоа, аух, блутут итн. И да нема мислам имаше некои дечки шо ги преправаат обичните радиа со ставање блутут, аукс во нив.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #185 на: 07 Април 2025, 13:23:46 pm »
А зошто го вадиш фабричкото? Ваљда команди на волан и све остсло ако имаш ќе ги изгубиш.
Во зависност од радиоти, ако подржува цд чарџер има додатоци за да извадиш друг влез од тоа, аух, блутут итн. И да нема мислам имаше некои дечки шо ги преправаат обичните радиа со ставање блутут, аукс во нив.
komandi na volan ima si funkcioniraat arno ama nema nisto drugo. Prashano e da se izvadi aux kabel za ovoj model izvodlivo e ama pak kvalitetot na zvukot i nemanje usb me tera da vadam nadvor ova.
Vo E klasata imase isto fabricko mercedes radio so komandi funkcionalni ama koga otidov na Pioneer aftermarket izgubiv samo komandi sve drugo otide x2 vo ogromen kvalitet na zvuk,usb,aux,bt.
So aftermarket saglam radio koga kje doteras podesuvanja na zvukot kvalitetot i razlikata so fabrickoto e ogromen a sakam cist i kvaliteten zvuk. Maskata e 10€ i saglam radio so site saltanati e 50€ taka da so 60€ gubam komandi na volan ama dobivam sve drugo.

Отсутен terzziski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 717
« Одговори #186 на: 07 Април 2025, 14:09:55 pm »
Има човек во Штип, вградува усб и блутут на фабрички радија.
Можам да најдам линк од фб профил, ако планираш таква конверзија.
Ама на тој начин нема да добиеш тоа што конкретно бараш, подобар и квалитетен звук со афтермаркет радио.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #187 на: 07 Април 2025, 14:57:55 pm »
Prvo se stokmiv za multimedia ama i tamo zvukot ne e sjaen. Da imas 9" ekran navigacija,you tube(neznam kade bi koristel u voznja da gledam klipovi osven dodeka cekam na patarina).
Vaka edno saglam radivce so USB,AUX i BT da ne mknam telefon da se javam i pun stik so muzika i teraj.

Присутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6077
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #188 на: 07 Април 2025, 15:25:47 pm »
Има човек во Штип, вградува усб и блутут на фабрички радија.
Можам да најдам линк од фб профил, ако планираш таква конверзија.
Ама на тој начин нема да добиеш тоа што конкретно бараш, подобар и квалитетен звук со афтермаркет радио.
Томислав или Hobby Tomy, може да прашам ако сакаш, имаме соработка.

https://www.facebook.com/share/p/12MoKvsEktp/
Вакво беше на нашата А класа, убаво работеше, баш пред да се продаде бев во план да вградам блутут и аух.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #189 на: 07 Април 2025, 15:33:59 pm »
Ovoj model e kaj mene eve ja konzolata. Izvodlivo e sve da se poraca aux kabel i otposle da se tera i usb i bt ama so zvukot nebiva nikakvo podobruvanje. Tie se podesuvanjata na fabricko radio. Kako sto kazav i prethodno na E klasata imase Becker fabricko. 10 zvucnika imase vo kola kje reces deka e top ama dodeka ne smenis aftermarket premium marka nema da znaes sto e kvaliteten zvuk. Znaci smeniv samo radio visoka klasa na Pioneer koe me koshtase 2500 denari i zvukot stana fenomenalen. Tie fabricki zvucnici se preporodija a nedaj boze da otidev i so promena na istite vo jbl ili nesto drugo.
B klasava ima 6 zvucnika samo i so fabrickovo se dovolno glasni ama so drugo radio kje bidat x2 pojasni i pocist zvuk.

Sent from my SM-N9750 using Tapatalk

« Последно менување: 07 Април 2025, 15:41:12 pm Vlatce-Vectra »

Отсутен TylerMkD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 307
« Одговори #190 на: 07 Април 2025, 17:14:54 pm »
Prvo se stokmiv za multimedia ama i tamo zvukot ne e sjaen. Da imas 9" ekran navigacija,you tube(neznam kade bi koristel u voznja da gledam klipovi osven dodeka cekam na patarina).
Vaka edno saglam radivce so USB,AUX i BT da ne mknam telefon da se javam i pun stik so muzika i teraj.

Татко ми стави за 450 еур од Dog Security, катастрофа жива е, џабе 9 инчен екран кога е чкарт андроид таблет од 2010-та година. Ништо не работи како што треба, едино мапата е онака ок (ама не можеш Google Maps) и за клипчиња да си пушташ на децата.
Дефинитивно имаш подобар избор направено.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6880
  • Бенве сие бенве
« Одговори #191 на: 07 Април 2025, 17:41:26 pm »
Мераклија си Влатче, ти фали гаража тебе.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #192 на: 07 Април 2025, 17:43:10 pm »
Da pustis klip dete da gleda treba deteto da e sednato so glava pomegju predni sedista sto ne e voopsto preporaclivo. Koga idam nadvor od SK so maliot sednat pozadi vrzan tablet u race i si brka rabota ne mi se pletka so glava preku sedista. Multimedia e fensi igracka neli se pratat trendovi so tableti u kola ali ako sakas zvuk i kvalitet samo 1din radio drugo ide sve u voda.
Izvini si pishal dodeka strakav jas.....dvorce i garaza da mi falat i toa kako ama toa e. Sto da cepkam nesto ili begam kaj vujkomi u dvor ili nervi si kinam so komshii. Koga mestev ledot skicmen pod sediste kabel mknam ovoj zastanal so kjesite od piljara do mene i mi drzi propovedi za ekonomija....

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 566
  • The best or nothing.
« Одговори #193 на: 07 Април 2025, 19:33:07 pm »
Терај мајтап со нив, во стил. Еве, ја чепкам колава, додека да ми стигне новиот мерцедес. Ќе бидеш топ тема 1 месец. :)

Присутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6077
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #194 на: 07 Април 2025, 20:06:19 pm »
За тој модел на радио - 1500 ден. bluetooth, 1200 ден. аух.