Автор Тема: Mercedes B180cdi w245  (Прочитано 2745 пати)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5690
Одг: Mercedes B180cdi w245
« Одговори #75 на: 03 Февруари 2025, 20:11:45 pm »
Инжињерот во мерцедес што го смислил системот е глуп. Германецот што ја купил и ја возел 10 години со дпф е глуп. Судијката што ја купила и ја возела 10 години со дпф е глупа.
И доаѓа Влатче најпаметен со решението да го извади дпфот. Мислам ќе ја сфатите иронијата нели.
Но не е крив сопствениот кусоглед туку тоа што некој не му оставил како беше 200-300к евра.
fino kje ti kazam odjebi. Dovolno treses vo temava. Si imas svoja tema lupaj tamo kolku sakas. Ajde dovolno e so 2 posta od tvoja strana.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5622
« Одговори #76 на: 03 Февруари 2025, 20:33:21 pm »
Ако е се во ред нема да ти се дешава често, ќе ја издуваш еднаш сега и кузнај кога ќе се јави пак. Ако шеткаш од време на време на отворено може и нема да ја сетиш уште многу долго.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен devourer

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 380
  • Мерцедес е мерцедес се друго е кола!
« Одговори #77 на: 03 Февруари 2025, 20:52:22 pm »
Si trebal tocak da kupis, ne znam zoso kola zema pa i DIZEL  :-X

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #78 на: 03 Февруари 2025, 21:36:03 pm »
Si trebal tocak da kupis, ne znam zoso kola zema pa i DIZEL  :-X
mi treba kola da zakacam prokolickata dinji i bostan da moze da iznesam od niva do pazar. A dizel mi odgovara deka imam crvena nafta od traktorot pa evtino mi e za vozenje.
I da znaes baram nekoe tocace 27,5" od ovie uvezenive do kaj 150€ da moze niz park da vozam.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14336
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #79 на: 03 Февруари 2025, 21:39:23 pm »
Со здравје да се вози и долго да те служи без проблеми.
Според мене споредено со W210-та,купувањето на ова е како да си извршил самоубиство. :)
Освен понова година,се друго е полошо,но настрана тоа да не навлегуваме зошто и како,тоа ти си знаеш најдобро.

Освен нормалните  болести за половно возило и половно дизел возило,не би требало да имаш(очекуваш)друга мака.
Се зависи од тоа,како е пред тоа одржувано,користено и сл...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1436
« Одговори #80 на: 03 Февруари 2025, 21:40:36 pm »
Со 29ки подобро иде низ парк. Со среќа Б класата, од таквиот тип на коли ми е една од поубавите.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #81 на: 03 Февруари 2025, 22:13:39 pm »
Fala vi za cestitkite. Kako sto kazav i prethodno ne se sporedue E so B. Ama toa e 80% niz grad so ova mi e mnogu polesno pogotovo so parking. Da so E uzivas plivas sedis vo fotelja. Ama zatoa zort niz grad pogotovo parking prostor doma. So ova sum za sega zadovolen so izborot edino sto nemozam da prezalam automatikot ama pa od toj cvt me preplasija skoro site i ajde kje raboti i leva noga.
Kaj vas u Dojcland neznam kako e ama ovde ako nemas parking mesto ili dvor go obra bostanot pogotovo so golema kola. Moze i presudno bese nekolku pati izlezen trebase zenami da vozi sedna vo E klasata trgna 10m zastana vika nemozam ova. So ova eve 2 nedeli kako go imam 3 pati se zakaravme vika eve ti puntoto daj B klasata. Kje iskoci na kraj da sitnam puntoto da i zemam A klasa izgleda.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2389
« Одговори #82 на: денес во 08:31:46 »
Владе на крај ќе завршиш ти со Пунтото гледам јас  :). Тоа и не е толку лошо за по Скопје. И сопругата не сакаше да го вози Сеникот, па еве сега ќе видам со Грандето дали ќе се охрабри да вози.

Шала на страна, кога попив казна за брзо возење, гледајќи по билтенот на МВР налетав на инфо дека имале „план за проверка на издувните системи на колите поврзано со мерки за загадениот воздух“. Некако не ми беше верно, првпат слушам за тоа, ама кога отидов во детали, излезе дека стопирале коли, ги праќале на технички и за тоа имаат изречено казни поради отстранување на ДПФ филтри (неисправни системи за издувни гасови, остранување на делови од системот и сл).

Муабетот ми е ако не ти прави проблеми не го дирај. Ако почне да те зафркава и решиш да го средиш (софтверски и механички), гледај да биде по пропис за да избегнеш евентуални заебанции со полиција. Како иде време, ќе има се позачестени контроли за ова.
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5057
  • The Spartan General
« Одговори #83 на: денес во 11:29:42 »
@Vlatce-Vectra Ne se nerviraj drugar i so kejf vozi si go mecheto i ic da ne ti dreme. Ne si ti problemot, i so kejf i merak si gi oddrzuvas kolite. Samo prodolzi taka.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Makedons

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 281
  • Macedonia
« Одговори #84 на: денес во 11:48:13 »
Владе на крај ќе завршиш ти со Пунтото гледам јас  :). Тоа и не е толку лошо за по Скопје. И сопругата не сакаше да го вози Сеникот, па еве сега ќе видам со Грандето дали ќе се охрабри да вози.

Шала на страна, кога попив казна за брзо возење, гледајќи по билтенот на МВР налетав на инфо дека имале „план за проверка на издувните системи на колите поврзано со мерки за загадениот воздух“. Некако не ми беше верно, првпат слушам за тоа, ама кога отидов во детали, излезе дека стопирале коли, ги праќале на технички и за тоа имаат изречено казни поради отстранување на ДПФ филтри (неисправни системи за издувни гасови, остранување на делови од системот и сл).

Муабетот ми е ако не ти прави проблеми не го дирај. Ако почне да те зафркава и решиш да го средиш (софтверски и механички), гледај да биде по пропис за да избегнеш евентуални заебанции со полиција. Како иде време, ќе има се позачестени контроли за ова.

Цитат
МВР продолжија со засилени контроли на возилата што сообраќаат во градовите во државата. Од вкупно 1.859 контроли во градовите на државата, во Скопје се направени 70, во Тетово 195, во Охрид 383, во Битола 429, во Велес 102, во Куманово 150, во Штип 209, во Струмица 143 и на патиштата во државата 178, соопшти Министерството за животна средина.

Податоците од направените контроли покажуваат дека од вкупната бројка, осум возила биле нерегистрирани, кај четири се детектирани неисправни уреди за мерење на емисијата на издувните гасови, а шеест и девет возила се исклучени од сообраќај, се додава во соопштението.

Ова е од 28.01.2025-та.

Меѓудругото, честитки за возилото Влатче.

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2227
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #85 на: денес во 12:11:27 »
Чим е од судијка купено......во негова полза оди и да утре ете биде без дпф , кадија те тужикадија те суди аутичето у 3та гас до даске нека чурлија.Владче љуби брат овие екологисти нека водат политики и чист воздух , ја знам дека ти електирчно не возиш додека снага те држи живео дизел.Не сумњам дека си ти јако прангијал околу испеглувањето со ценава.,,

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1103
« Одговори #86 на: денес во 12:22:42 »
Чим е од судијка купено......во негова полза оди и да утре ете биде без дпф , кадија те тужикадија те суди аутичето у 3та гас до даске нека чурлија.Владче љуби брат овие екологисти нека водат политики и чист воздух , ја знам дека ти електирчно не возиш додека снага те држи живео дизел.Не сумњам дека си ти јако прангијал околу испеглувањето со ценава.,,

Нели само БС95, што сеа само дизел?  ;D

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #87 на: денес во 12:25:38 »
Ziveo benzin...Ne sum tolku meraklija po dizelive ama jbg toa e.
Forumov e formiran kolku sto znam za avtomobili nivno odrzuvanje,razmena na mislenja okolu niv,resavanje na problemi i td i td.
Za ekologija zeleni elektricari valjda ima drugi forumi kade sto tamo moze da se debatira do mile volje. Taka da pak kje povtoram: Koj saka da pomogne,da cestita,da dade sovet za vozilo bujrum dobredojden koj saka da soli pamet vaka taka slobodno zaobikoli temava ima drugi clenovi napinjaj kaj niv.
Prvenci ste da zaserete temi kje izlupate nesto i posle 3 strani samo toa se debatira.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2262
« Одговори #88 на: денес во 14:00:26 »
Инжињерот во мерцедес што го смислил системот е глуп. Германецот што ја купил и ја возел 10 години со дпф е глуп. Судијката што ја купила и ја возела 10 години со дпф е глупа.
И доаѓа Влатче најпаметен после 20 години со решението да го извади дпфот. Мислам ќе ја сфатите иронијата нели.
Но не е крив сопствениот кусоглед туку тоа што некој не му оставил како беше 200-300к евра.

Бугарче, сам си си напишал во постот.

Влатче ја купува колата после 20 години. Може не е најпаметен од сите што си ги набројал, ама ја купува најизвозена/истрошена од сите што си ги набројал.
А ДПФ како систем си има свои предности и маани, некогаш мааните се поголеми од „придобивките“. Исто како што е тебе продадено газето за бугарски пасош.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1787
« Одговори #89 на: денес во 14:12:41 »
Sega kako sto demek kje gi tresat sudiite sto na deteno sto go utepa devojcheto mu izrekle presuda za popraven dom a go fatile so golema kolichina droga, isto treba i na tie vo tehnickite centri da im pravat sto propushtaat se zhivo i divo.
Vozam so tochak skoro sekoj den, i kje se najde nekoj batka, ne znam dali e bez dpf, dizni sto se za menjanje ili neshto tretto, ama koga kje zgazi pozadi nego oblak sto minimum minuta treba da chekash da se raschisti pa da pominesh. Pretezhno ova se kombinja i stari dizeli, sto ne znam so koj pamet gi pushtaat.

Za zhal teshko toa vo drzhavava, a i te kako treba da se primenuva vo sekoja oblast sto go zagrozuva zdravjeto na gragjanite.