Автор Тема: Mercedes B180cdi w245  (Прочитано 2850 пати)

Присутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5691
Mercedes B180cdi w245
« на: 23 Јануари 2025, 15:42:56 pm »
Dadeno E zemeno B
Voziloto e 2007 solidno nivo na oprema motor super karoseriski ima grebanici od drugi vozila nisto strasno so poliranje izlaga. Gumi Pirelli all season 205-55-16 vo ekstra sostojba dot 22. Vnatresnost svetlo siva nakaj bela i sedista i tepih taka da kje bide off lele majko za odrzavanje. Vnatresnosta e perfektno zacuvana. Denes zemav tablici SK ja isprav bese do pola vrati kalosana.
Pozitiva: voznja dobra dosta stegnata se sedi visoko,levo desno preglednost odlicna,nervozno preosetliva papuca na gas,ima neupotrebena kuka,prostor mnogu bagaznik super.
Negativno: preden del nemam oset do kade e,varijabilen vo najava.
Servis ima pred 4000km napraveno so fakturi taka da sega ne cepkam nisto. Servisna istorija od 2007 do 2020 navaka jok. Zakacena na tester za sega sve dava deka e odlicno.
Potrosnjava gledam grad nekade okolu 8 se dvizi.
Se barase benzin ama nemase mirno da spijam od prepotentni na forumov pa namerno zemav dizel da gi trujam.
Pa poleka kje ja opravame ako ne prosere nekoj pak pa da se otkazam skroz od forumov.

Sent from my SM-N9750 using Tapatalk

« Последно менување: 23 Јануари 2025, 15:53:15 pm zeroSignal »

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
Одг: Mercedes B180cdi w245
« Одговори #1 на: 23 Јануари 2025, 15:53:41 pm »
Честито нова кола! Вака на прв поглед, стварно добро изгледа. Многу просторни количиња се.

Отсутен Xristijan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 230
« Одговори #2 на: 23 Јануари 2025, 15:56:55 pm »
So zdravje da se vozi, odlicen izbor.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6787
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3 на: 23 Јануари 2025, 16:03:57 pm »
Честито Влатче, арна да му е срејчата. Многу си паднал брат, од луксуз аутоматик е класа на Б рачен мењач.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2227
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #4 на: 23 Јануари 2025, 16:11:06 pm »
Со здравје да се вози, немој тоа пфф фолија да заборавиш :D бојата е фантастична одлично количе

Присутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #5 на: 23 Јануари 2025, 16:15:50 pm »
Честито Влатче, арна да му е срејчата. Многу си паднал брат, од луксуз аутоматик е класа на Б рачен мењач.

se barase automatik ama nekoj strav mi nabija i se otkazav. Uste nemozam da go prezalam automatikot ama toa e.
Inace padot e neminoven nemam jas tugja voska da me finansira kapital od bitkoini i bugarski pasos pa da zemam evtina Tesla. Toa sto e racen kje se macime niz grad kje bildam leva noga.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1863
« Одговори #6 на: 23 Јануари 2025, 16:15:58 pm »
Одлична Влатче создравје да се вози нема да е сама моја мици на форумов веќе хаха, потрошњата е таа лето ке падне малце, отворено ке и се чудиш колку помалце ке троши, за гаста и јас усте и се чудам на моменти колку е респонсивна, за замаецот и мојот еве го со исти маки е али не сум му се решил уште, за пласитките да ги освежуваш перлот и како нови се.

пс. наградно прашање дали ја најде дизалицата каде е сокриена :D

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6787
  • Бенве сие бенве
« Одговори #7 на: 23 Јануари 2025, 16:23:23 pm »

se barase automatik ama nekoj strav mi nabija i se otkazav. Uste nemozam da go prezalam automatikot ama toa e.
Inace padot e neminoven nemam jas tugja voska da me finansira kapital od bitkoini i bugarski pasos pa da zemam evtina Tesla. Toa sto e racen kje se macime niz grad kje bildam leva noga.
Тесла е за педери. Аутоматикот ако е како кај А класа од таа генерација, со право те исплашиле. Честитки уште еднаш, сликај нешто и внатре кога ќе дозволи времето.

Присутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #8 на: 23 Јануари 2025, 16:26:46 pm »
Dizalicata ja najdov odma ama kukata edvaj ja najdov. Onie 2 pregradi u gjepek desnata se otvara skroz i vnatre ja najdov i toa sosema slucajno. Kje ja zakacam neka sedi od soferista niz grad pa neka mu ja mislat.
Inace prostorno me voodusevi zatoa i zagrizav za B klasa. Strikno barav automatik ama so nekolku serviseri za mercedes me oladija. Demek strada elektronikata 300€ e servis samo za nea i toa vo Bugarija i uste nekoj negativnosti i se otkazav. Ozoglaseniot cvt vo A i B klasa. Kje saltame racno sto da pravime.
Ako ne se opustam so zamaecot da go menjam kje jade kolava edna multimedija. Zamaecot go slusase majstorov vika ova kje tera uste najmalce 20-30.000km vaka ama mene mi e sube. Nema tropanje ama na stiskanje pedala bas na sredina kaj sto odvaja se slusa zvuk i toa samo vo ler na vozenje zvukot go nema kako sustenje nekoe.
Iskontaktirav srbive set kvacila mi dadoa ponuda od 630€ cel komplet zamaec,lamela,potisna i hidrolager. Kaj nas samo zamaecot e 45-50.000 denari.
« Последно менување: 23 Јануари 2025, 16:33:23 pm Vlatce-Vectra »

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1863
« Одговори #9 на: 23 Јануари 2025, 16:45:09 pm »
Немаш гајле кај мене повеќе се слуша, иначе позади возачкото седиште се задната клупа бутни ја има уште една преграда ја таму ја најдов дизалицата и сет алат, иначе како би се донел сетот од сет квачила кај нас на граница нај ми е шубе треба да се пријави или некоја ко има искуство би било добро да каже огромна разлика во цена е

Присутен st08

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 223
« Одговори #10 на: 23 Јануари 2025, 16:58:25 pm »
Одлично изгледа, со здравје да се вози !!

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 451
  • The best or nothing.
« Одговори #11 на: 23 Јануари 2025, 17:21:20 pm »
Чим рекол мајсторот толку км за замаецот, не го чепкај. Во врска со кука, прашај некој полицаец, дали смееш да ја ставиш. Едно време казнуваа, ако така стои на кола, а не се користи за приколка.
Кај аутоматик, кај А-класа, страда плочката (електрониката). Еднаш се прави, и после канта.

Со здравје да се вози. Земи малку боја, и пикирај ги браниците.  :)

Присутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #12 на: 23 Јануари 2025, 17:33:52 pm »
Boja trebase denes ama ne stignav do gjorce da pretrcam. Predniot branik od dvete strani e zalupen malce ama sve e toa lesno sredlivo taka da neka se opravi vremevo malce.
Inace srbite mi rekoa momentalno ne isporacuvaat do MK nego presevo ili vranje. E sega na granica sto kako neznam.

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1103
« Одговори #13 на: 23 Јануари 2025, 17:55:05 pm »
Немаш гајле кај мене повеќе се слуша, иначе позади возачкото седиште се задната клупа бутни ја има уште една преграда ја таму ја најдов дизалицата и сет алат, иначе како би се донел сетот од сет квачила кај нас на граница нај ми е шубе треба да се пријави или некоја ко има искуство би било добро да каже огромна разлика во цена е

Имаш 3 опции:
1. Не го пријавуваш на влез и се молиш дека нема да те застанат и да ти отвораат багажник на влез во Македонија
2. Ако немаш некој да ти прави друштво, продавницата од кај што го земаш дали може да ти испечатат фактура само за тебе кај што вкупната цена е под 350 евра. Дозволено е да внесеш една фискална/фактура во Мк со вредност до 350 евра по човек без да платиш увозни давачки. Значи вкупната вредност 350, не по производ.
3. Ако имаш кој да ти прави друштво, идете заедно, и ви ги ставаат деловите на 2 посебни сметки/фактури, и двете да се под 350 евра.

За 2. и 3. пријавуваш ако те застанат, и ако те замараат да им покажеш им покажуваш фактурата/фактурите.

https://www.customs.gov.mk/mk-MK/pocetna/fizicki-lica/patnici/stoka-bez-uvozni-davacki.nspx

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2389
« Одговори #14 на: 23 Јануари 2025, 17:55:50 pm »
Со здравје да се вози, ќе ти биде попрактично во Скопје каде каде. Сигурно планираш да ја светнеш и внатре па тогаш ќе прикачиш слики, баш ме интересира комбинацијата.

Моторот е 1800 цм?, како што ја носи ознаката?
Претпоставката е мајката на сите заебувања