Автор Тема: Formula 1 - Season 2025  (Прочитано 22247 пати)

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4135
Одг: Formula 1 - Season 2025
« Одговори #165 на: 30 Ноември 2025, 20:24:56 pm »
Која тактита на мекларен е ова никој не знае.
Двајцата ги поебаа. Еден барем на тврди да го  оставеа. Ае нареден викенд ќе го гледаме Макс кај шо ќе слави.

Мислам дека само ради Кими што го пушти Норис, Норис ќе заврши трет следен викенд и ќе освои.

Шампион со помалце победи од вториот.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1966
« Одговори #166 на: 30 Ноември 2025, 21:11:13 pm »
Која тактита на мекларен е ова никој не знае.
Двајцата ги поебаа. Еден барем на тврди да го  оставеа. Ае нареден викенд ќе го гледаме Макс кај шо ќе слави.

Мислам дека само ради Кими што го пушти Норис, Норис ќе заврши трет следен викенд и ќе освои.

Шампион со помалце победи од вториот.

2008 :)

Присутен Skywalker

• Сениор
« Одговори #167 на: 30 Ноември 2025, 22:27:30 pm »
Интересен податок, ако денес SC беше еден круг порано, веројатно никој немаше да оди во бокс(ќе мораа уште два пати плус да застанат, 6-31-56. Ако излезеше покасно неколку круга тогаш и Мекларен ќе влезеа. 7ми круг беше идеалното време за SC и делува како сите да го знаеаа тоа освен Мекларен.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6983
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #168 на: 01 Декември 2025, 07:16:48 am »
Абу Даби на стратегија ќе се добие титула, и ако не одберат во Мекларен вода кој да носи ќе ја изгубат.

Сајнц : Хамилтон (2:0) во подиуми.  :D

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2688
« Одговори #169 на: 01 Декември 2025, 09:13:44 am »
Одамна не било вака интересно на крај на сезона. Го пропуштив моментот со Мерцедес-ите, еднаш влегоа во бокс или утнаа нешто со гумите, мака мачеа на крај?
Своерачен потпис ;)

Присутен Skywalker

• Сениор
« Одговори #170 на: 01 Декември 2025, 09:26:10 am »
Расел беше заглавен скоро цела трка во дрс возот позади Алонсо. Кога излезе во чист воздух беше солидно брз.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
« Одговори #171 на: 01 Декември 2025, 10:18:52 am »
Одамна не било вака интересно на крај на сезона. Го пропуштив моментот со Мерцедес-ите, еднаш влегоа во бокс или утнаа нешто со гумите, мака мачеа на крај?

Сите влегоа 2 пати, имаше лимит на 25 круга по сет гуми.

• Сениор
« Одговори #172 на: 01 Декември 2025, 10:31:05 am »
Расел беше заглавен скоро цела трка во дрс возот позади Алонсо. Кога излезе во чист воздух беше солидно брз.

И жими Хулкенгерг шо го престигна Леклерк, потоа до крајот никој никого не престигна.  ;D

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2786
« Одговори #173 на: 01 Декември 2025, 11:41:04 am »
Strategijata na McLaren e angliski vozac da ja osvoi titulata po sekoja cena, pa toa makar da ne e ni Mclaren vozen od Piastri. Konstruktori veke imaat osvoeno.
Kako nikoja trka do sega se znaese deka sekoj sejftikar znaci vednas vleguvanje vo boks, ama odma bez nikakvo racunanje. Site vlegoa vo boks.

McLaren ne gi povika vo boks dvata Mclarena zatoa sto toa ke znacese pobeda za Piastri. Da vodese Noris vo momentot sekako deka ke go povikaa vo boks.
Bas mi e zal za Piastri, od letoska znae deka go ebat ama si kuti deckoto se vozdrzuva da ne kaze, izgleda ne im moze nisto.

• Сениор
« Одговори #174 на: 01 Декември 2025, 12:22:09 pm »
Можеше Норис да победи да влезеше со Макс заедно, и ако успееше да го престигне на медиум гумите во вториот стинт.
Втор ќе завршеше во најлош случај, ама се преценија.

Отсутен M3V8

• Редовен
« Одговори #175 на: 05 Декември 2025, 13:13:38 pm »
Pratam pointezivno medii poslednava nedela.
Englezive se pustija na najjako, se zapnale jako englez da bide shampion ama sega se otvorija epten.

Go gledam sega Zak vo zivo press, koe odvratno tipce.
Se otvorija konecno kolku go forsiraat Noris. Izgleda padnala timska naredba.
Kr*nata nema da dozvoli da gi pobedi r*b.
Steta za Piastri, se nadevam nekoj ke se ucuka u Noris ili nekoj defekt, i Piastri zasluzeno da bide shampion.

Totalno me razocara i Jolyon Palmer, kogo mnogu go cenev pravese dobri analizi. Sega proveriv, da englez da ti bil i on.
Vcera pocnuva prvo vklucuvanje od Abu Dhabi na Sky Sport F1 (britanski kanal razbirase) i odma prv zima zbor Palmer 10 minuti zbori kako McLaren ne zgresil so strategijata kao ne se znaelo sto e podobro (iako site vlegoa), izracunal bateto za nekoi vozaci od zadjite pet deka ke zavrsele podobro rangirani ako ne vlegle vo pit stop odma pri sejfti kar...i vika dada zatoa McLaren se dvoumel...
Sporeduva babi i zabi ::)
« Последно менување: 05 Декември 2025, 13:32:00 pm M3V8 »

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6622
« Одговори #176 на: 05 Декември 2025, 13:43:16 pm »
Па у право е палмер што кажа ако си го слушал целосно, и самиот на почеток рече дека е погрешна стратегија но кажа дека не сите добија што одма влегоа во пит 7 круг ради пит стоп, како на пример Расел шо го спомна и други. Така да во даден момент некој ќе добие некој ќе изгуби. Проблемот е што тешко се претицува во Катар и тоа треба да се земе во предвид.

А британски медиуми тоа им е работа, незнам што се чудите исто како што во ртл на времето го форсираа шумахер.

Јас лично потајно се надевам Пиастри да добие титула али све може да се деси.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11104
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #177 на: 05 Декември 2025, 14:07:48 pm »
јас сакам Ландо ДНФ, а Пјастри и Макс да се јадат за шампионска до последен круг :)

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
« Одговори #178 на: 05 Декември 2025, 14:18:28 pm »
Не би се бунел ако им се случи Барселона 2016 на Мекларен.

Отсутен M3V8

• Редовен
« Одговори #179 на: 05 Декември 2025, 15:01:49 pm »
Da da, i sosema slucajno bas Piasti e ostaven vo poslednata trka FP1 da mora da ja dade kolata da mu ja vozi ruki.
Em eden trening pomalce em ne sumljam ja ima zapukano u crveno...

Eve FP2, pak izjava na Zak za tim order.
Vika ako vidime deka eden vozac ima shansi da ja osvoi titulata, vo tek na trka, drugiot ke mora da slusa i da mu cuva grb.
Pa normalno so ovaa bodovna razlika Noris ke bide vodecki vo plasman barem do pola trka. Shansite na Piastri e nesto da mu se desi na Noris do pred sam kraj.

Trka bez mnogu shansi za taktiki, samo edno zastanuvanje. Dozd nema shansi.
Shansa gledam Maks da e edna pozicija pozadi Noris na start i da ima kontakt deka Maks nema sto da izgubi.