Автор Тема: Formula 1 - Season 2025  (Прочитано 19846 пати)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6930
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Одг: Formula 1 - Season 2025
« Одговори #135 на: 29 Октомври 2025, 09:06:58 am »
Расел ништо не изгубе пошто беше зад нив, единствено е нефер ко ќе кратат за да не изгубат позиција, ама Хамилтон да бев јас ќе чадев.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3988
« Одговори #136 на: 29 Октомври 2025, 10:06:32 am »
Зимаат милионски суми, нека се колат на патеката, нека возат како мажи малце.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2296
« Одговори #137 на: 29 Октомври 2025, 11:01:05 am »
Ајде  нареден викенд во Бразил ќе има и спринт трка па да видиме колку тркање ќе покажат. Од секогаш Бразил е интересна трката па и дожд ако има...

• Сениор
« Одговори #138 на: 11 Ноември 2025, 07:39:56 am »
Уште една победа на Норис во овие 3 трки му треба и заврше приказната со Макс, таа веќе е завршена ама не знам за влакно уште шо се држите.  :D
Штета за Пијастри, сакав тој да освои титула ама изгледа од Мекларен го дотераа болидот за Норис и то е, или тој го штелова своето возење на поарно за разлика од првата половина на сезоната.

Сега единствено интересно ќе биди борбата за 2-ро место во конструктори меѓу Ферари и Мерцедес, Ред Бул со Цунода се виде колку можат.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44473
  • Il Moderatore
« Одговори #139 на: 11 Ноември 2025, 08:18:43 am »
Борба за второ место е битна како ланскиот снег :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1877
« Одговори #140 на: 11 Ноември 2025, 08:27:21 am »
Уште една победа на Норис во овие 3 трки му треба и заврше приказната со Макс, таа веќе е завршена ама не знам за влакно уште шо се држите.  :D
Штета за Пијастри, сакав тој да освои титула ама изгледа од Мекларен го дотераа болидот за Норис и то е, или тој го штелова своето возење на поарно за разлика од првата половина на сезоната.

Сега единствено интересно ќе биди борбата за 2-ро место во конструктори меѓу Ферари и Мерцедес, Ред Бул со Цунода се виде колку можат.

Delusional сме зошто нејќеме возач од калибарот на Норис да освои шампионат. Она што мене ме нервира сезонава е што ја продаваат како многу блиска борба за титула а ја една битка измеѓу Норис и Пиастри не видов. Па 2021 Макс и Луис не се знаеше која трка кој ќе заврши в бариери.

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #141 на: 11 Ноември 2025, 08:46:14 am »
Јас сеуште немам лично запознаено човек што навива за Норис, по некој чат пат ќе сретнам по ФБ групи за Ф1 и тоа е тоа.
И јас сум во тие што несакаат возач од калибарот на Ландо да ја освои титулата, но по се изгледа слабиот РБ во 1-от дел од сезоната и ДНФ во Австрија нема да можат да се надокнадат.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3300
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #142 на: 11 Ноември 2025, 08:59:39 am »
Mене ми е океј Норис, ако може да се каже дека навивам ама ми е број 1.После шуми како кажав ф1 е сосема друга.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7538
« Одговори #143 на: 11 Ноември 2025, 09:00:28 am »

Верстапен сам ќе ги тепа мерцедес и ферари во борба за 2ро место конструктори ;D

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4096
« Одговори #144 на: 11 Ноември 2025, 09:30:54 am »
Мислам дека РБ требаа да ризикуваат и да останат на медиум гумите кога беше прв Макс. Имаа 13с до Антонели, на 18 круга до крај. Можеби ќе издржеа гумите.

Возењето на Макс во Бразил од ПитЛејн до 3то место, ме потсетете на возењето на Шумахер исто во Бразил во 2006та до 4то место. И двата имаа дупната гума, колку што памтам Шумахер извозе цел круг со дупната гума.

Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

• Сениор
« Одговори #145 на: 11 Ноември 2025, 10:16:10 am »
Кај памтиш до 2006-та, од 2003-та сите трки ги имам гледано, ланските ги заборавам.  ???

Јас ништо немам против Норис, само ете „навивам“ за Пијастри, драми на Нетфликс не гледам, само бројки и трки.
А и на тркава еден од англискиве коментатори рече: „нема такво нешто како лесна прва титула, треба да ја заработиш“,
и вистина тоа шо памтам од Кими наваму освен можеби на Батон, сите скоро до последна трка се одлучуваше.

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4096
« Одговори #146 на: 11 Ноември 2025, 10:31:52 am »
Кај памтиш до 2006-та, од 2003-та сите трки ги имам гледано, ланските ги заборавам.  ???

Јас ништо немам против Норис, само ете „навивам“ за Пијастри, драми на Нетфликс не гледам, само бројки и трки.
А и на тркава еден од англискиве коментатори рече: „нема такво нешто како лесна прва титула, треба да ја заработиш“,
и вистина тоа шо памтам од Кими наваму освен можеби на Батон, сите скоро до последна трка се одлучуваше.

Не ги памтам сите, таман работа. Ја памтам таа од 2006та бидејки му беше последна трка, и мислам исто имаше убаво навиен нов мотор.

p.s Тргнал од 10то место, па дупната гума, и од последно до 4то.

« Последно менување: 11 Ноември 2025, 12:08:44 pm Skywalker »
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #147 на: 11 Ноември 2025, 11:03:32 am »

Штом ја освоил, си ja заслужил. Нема збор за тоа, без разлика дали на некој(вклучително и мене) му се допаѓа тоа или не.

Мене како возач и карактер ми е многу лигав. Нема ниедна трка да тргне на пример од 10-12 место па да се пробива, да направи нешто УаУ. Сите победи сезонава му се благодарение на најјдобриот болид и тргање од 1-2-3 место.
Сепак и тоа треба да го заработиш и дочекаш, така да титулата му е заслужена секако.
« Последно менување: 11 Ноември 2025, 12:14:08 pm Sase_91 »