Автор Тема: Formula 1 - Season 2025  (Прочитано 14689 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Одг: Formula 1 - Season 2025
« Одговори #75 на: 09 Јули 2025, 13:40:33 pm »
Да се надеваме дека Макс ќе отиде во Мерцедес, да се размрда малку Мерцедесот како што треба. А и башка конечно да го видиме реалниот потенцијал на РедБул без Макс.

Мерцедес да го земат треба и Леклер, ама можеби и Кими ќе им е океј ако има добар ментор.

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2276
« Одговори #76 на: 09 Јули 2025, 14:19:05 pm »
Се гледа потенцијалот и сега со вториот болид, без разлика кој го вози. Беа доминантни кога со Перез вадеа еден два победи. Јуки во вториот тим имаше подобри резултати.
Тото го брка Макс за во Мерцедес.
Годинава се знае Мекларен се недостижни.
Наредна ќе видиме... на Ферари сигурно ќе биди :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #77 на: 09 Јули 2025, 16:32:24 pm »
Следната е наша година!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #78 на: 09 Јули 2025, 18:25:31 pm »

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #79 на: 05 Август 2025, 10:04:38 am »
Последните 10круга на забрзано ги пуштив, ништо не се случе.
И од Цунода ништо не се виде во Ред Булот.

Шампион или Пијастри или Норис годинава, ама добро е сите се блиску па ќе има победи за секој зависно од патеката и среќата, ќе биди добра сезонава.

Да не го земеш Верстапен во предвид за шампион годинава, особено ако Пиастри и Норис си земаат бодови еден на друг, е клучна грешка

Можиме да го исклучиме Верштапен сега, сто поени касни.  ;D
Дури Расел за 3-то место го типувам.

Отсутен tomaso

• Редовен
« Одговори #80 на: 05 Август 2025, 10:25:08 am »
Па како шо е тргнато ќе гледаме дуели со него и Хамилтон за 8мо место.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
« Одговори #81 на: 05 Септември 2025, 21:46:36 pm »
Ви праќам топли поздрави од Autodromo Nacionale Monza.
Ја имав таа среќа во живо да ја видам процедурата на палење, и на турирање на овој легендарен болид, последниот Мекларен на најголемиот!

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #82 на: 06 Септември 2025, 09:52:03 am »
Ви праќам топли поздрави од Autodromo Nacionale Monza.
Ја имав таа среќа во живо да ја видам процедурата на палење, и на турирање на овој легендарен болид, последниот Мекларен на најголемиот!
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Амин.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1997
« Одговори #83 на: 08 Септември 2025, 07:46:40 am »
 Макс ги одува вчера сите, али потегот на мекларен врати позиција ние утнавме смешки...

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #84 на: 09 Септември 2025, 12:30:08 pm »
Пусти Мекларен изгореа за Норис шампион да биди, ама Пиастри оваа година го крена комарот, а го местеа за втор шофер пошто слаб беше претходните две сезони.

Отсутен tomaso

• Редовен
« Одговори #85 на: 09 Септември 2025, 13:37:00 pm »
Многу ама многу сакат британец да е шампион. Тешко оваа година, веќе е во една трка предност. Макс му одржа лекција на сите, не знам шо се случи имаа на тренизи солидни резултати Ферари. Ај и наредната трка е брза и со долг правец.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #86 на: 09 Септември 2025, 18:30:07 pm »
Убава трка во Монца оваа година. Солидно возење од сите дечки. Макс мислам дека можеше побрзо да извози, некако не беше баш во форма. Језда пешки беше, а другите со коли, ама сепак.

Ферари не го навиле моторот воопшто за Тркава. А имаа гарантирано 1во место ако здраво го навиеја да експлодира сам од себе после 80 круга. Ништо повеќе не требаше да издржи тој нов мотор.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
« Одговори #87 на: 10 Септември 2025, 10:21:32 am »
Интересна трка, уште од старт се виде дека Верстапен ќе ја добие, исто и на квалификации. Не ми беа јасни Ферари искрено, како да немаше желба Леклерк да се бори за повисока позиција, а реално можеше, бар таму јас каде што гледав, многу варијации имаше од круг во круг, порано кочење и слично, Хамилтон многу подобро и поагресивно возеше. Друга грешка е што требаше на софт да ги стават кога менуваа, ќе издржеа гумите до крај.

Како и да е, одлично искуство во живо да ги гледаш.

Од другите интересни работи:
Формула 3, дупло можеби погласни од Ф1, урлаат тоа машинчињата, пукаат на секој downshift.
Формула 2, исто, трката беше многу интересна за гледачи, не и за возачите и тимовите, неколку излетувања и удирања.
Најзабавниот дел, Historic F1 Cars, ушите искрено уште ме болат, петокот и саботата сабајле возеа постари болиди само, саботата попладне Zak Brown седна во McLaren MP4/22A од 2007, ушите мислам ми крварат сеуште. Неделата сабајле пак Zak Brown so McLaren-от.
Изненадувањето го оставија за пред трка, Jean Alesi во Ferrari 412 T2 V12 од 1995, не би можел да опишам што е тоа во живо, како се чувствува и какви емоции буди, лудница.

П.С. Криво ми беше само што не го возеа McLaren MP4/7A од 1992 на Senna, ама па и ги разбирам зошто не :D
« Последно менување: 10 Септември 2025, 10:29:38 am t0m1cA »

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1997
« Одговори #88 на: 10 Септември 2025, 14:11:04 pm »
Одлично искуство се на се желбата исполнета, дали можеш додека ти е свежо да одвоиш пар минути која е постапка за тикет букирање, превоз до таму сопствен дали некоја евиденција имаш колку кошта едно вакво задоволство човек да си пружи, пред се знам дека зависи од билетот каде ке седиш па се останато. А дефинитвно ми е една од желбите која би сакал да си ја остварам

Отсутен t0m1cA

• Сениор
« Одговори #89 на: 11 Септември 2025, 08:36:47 am »
Постапката за купување билет е едноставна, истите се продаваат на официјалната страна https://www.monzanet.it/.
Цените варираат мислам од 300 - 750€ за блок карта 3 дена.
Јас ја платив картата 516€ за трибина Alta Velocitá 6a, брзината на болидите тука е од 350+ до 60кмч и мислам дека е најинтересна позиција, стартот е драма тука, во Ф2 се испочукаа.

За превозот се мислевме да одиме со кола зошто планот ни беше Ф1, Маранело и Монако да ги видиме, ама се решивме за авион плус рент а кар што на крај финансиски му доаѓа исто.
Ако се оди само за тркачки викенд, лет има WizzAir во четврток вечер за Милано и повратен во недела вечер. Истиот чинеше 150еур повратна карта со дополнителен кабински куфер.

Сместувањето го букирав на периферија на Милано, некои си 20-30мин возење до стазата, во зависност од гужва, и истото за 3 ноќи чинеше 476еур, најефтиното што го најдов во Фебруари, цените во Монца беа во тој период од 800еур па нагоре, месец дена пред трка немаше ништо под 1500еур. Не ми беше толку битна локацијата на сместувањето зошто секако бевме со кола.

Паркирањето во Монца е бесплатно на јавни обележани површини, најдовме местенце за паркинг некои си 25мин пешачење до влез на автодромот, што е одлично, сите се буткаа и бараа паркинг во гужвата што поблиску до стаза, а реално нема потреба.

Цените за јадење и пиење се повеќе од реални и пристојни, дури и за време на тркачкиот викенд, на стазата тие што се, јадењето е од 6 до 20еур, во зависност што ќе одбереш, вода мала 1.5еур, пивото е 7еур. Рестораните околу стаза па и во Милано се нормални за местото, пица 10еур, тестенитни 10-15еур, пиво 4-6еур, итн. Не дека е ефтино, ама сметам дека е нормално, намести си го мозокот само да не претвара евра во денари и многу е полесно :D

Возило изнајмивме од locauto, брат ми веќе 5-6 пати е во Италија и секогаш изнајмува од нив, па така и сега, од причина што немаш никакви ограничувања во возење и флексибилни се доста, а и цените им се скроз ок, ми се чини дека цената беше 290еур за 5 дена.

Сума сумарум, викендот по човек не чинеше: 516еур карта + 160еур сместување + 150еур авион + 100еур возило + 300еур јадење, гориво, сувенири итн. = 1226еур

ЕДИТ: Заборавив да напоменам, цца 1300еур се смешни пари за тоа што се случува во Монца тие 3 дена, Тифосите се лудаци, небитно победил Ферари или не, тоа таму е вредно да се доживее и сигурен сум дека најмалце уште 1-2 пати во текот на животот ќе одам да гледам таму Ф1.
« Последно менување: 11 Септември 2025, 13:21:50 pm t0m1cA »