Автор Тема: CARclub Возење: Opel Frontera  (Прочитано 2953 пати)

Отсутен Makedons

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 281
  • Macedonia
Одг: CARclub Возење: Opel Frontera
« Одговори #45 на: 11 Јануари 2025, 14:06:10 pm »
Да се доисправам и јас. 9 години цели веќе во сопствеништво, влезена во 10тата година, а произведена е во 2005-та.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7852
  • Плинаш!!!
« Одговори #46 на: 11 Јануари 2025, 14:49:38 pm »
Ене ја и моја меривка 2006та произведена точка нема корозија.

Sent from my 23124RA7EO using Tapatalk

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3907
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #47 на: 11 Јануари 2025, 15:34:25 pm »
Да се допишам и јас?

Ја имаме од 2010та... Нема ништо од корозија.

До душа и Меривата немаше корозија... 2004та производство.

Sent from my Xiaomi 13T

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6487
« Одговори #48 на: 11 Јануари 2025, 19:20:30 pm »
Нашата клима е гору доле идеална, така да и субару да е тешко дека ќе фати корозија. Елате кај мене причата е сосема друга :) веќе и голфов после 9 година на некои интересни места започнува да се појавува корозија но подвозјето е сеуште тип топ.

Отсутен TylerMkD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 285
« Одговори #49 на: 15 Јануари 2025, 17:45:49 pm »
Зошто?

Јас стварно мислам дека колата е добра. Да, и јас мислам дека згрешиле што го избрале името Frontera пошто споредбите со старата Frontera се неизбежни, ама новава си е добро возило самата за себе.

Реално - многу практично семејно возилце, со МНОГУ простор. Дури изненадувачки многу простор. Плус голем багажник (во верзијата со 5 седишта, верзијата со 7 сè уште не е достапна). Дизајнот е субјективен, на некого ќе му се допадне, на некого не. А луѓе сакаат да возат „џипче“. Мене црвената ми изгледаше генерично, ама зелената со бел кров и белите тркала изгледа доволно различно за да биде интересна. Плус, така ми има и малку Defender вајбс.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Реакциите за белите тркала се екстремни во две насоки - или на луѓе им се свиѓаат многу, или ич. Нема средина.

И во комбинација со хибридниот погон (истиот што го возев неодамна во Корса) и автоматски менувач е сосем добро погоден модел. Кај нас се очекува да почнува од околу 23к.

Да, изборот на името им е несреќен. Ама за тоа е што е замислено да биде, е сосем добро количе.

Единственото прашање на постов е...дали ти тука нас ни переш мозок со поентиве или тебе веќе ти испрале мозок и навистина ги мислиш сите овие работи?

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6487
« Одговори #50 на: 15 Јануари 2025, 19:29:56 pm »
Ова го сметам како добар конкурент на Dacia Bigster тука некаде се со димензии и ценовно. Се гледа во ентериерот е штедено колку што може. Но зошто повторно опел одат на вакви евтини модели како на времето што извадија астра класик не ми е јасно. Неможе некој што дал 45000 за грандланд да ја носи истата значка со ова што се нарекува фронтера. Од друга страна пак во европа дачија си растура па можеби тоа им е цел да земат опел дел од колачот. Времето ќе покаже