Автор Тема: Problem so menuvachot kaj Seat Leon 1.4TSI 2010 Facelift  (Прочитано 219 пати)

Отсутен Dr.OmariWest

• Почетник
  • *
  • Пораки: 3
Problem so menuvachot kaj Seat Leon 1.4TSI 2010 Facelift
« на: 11 Септември 2024, 22:54:20 pm »
Zdravo na site, pred nedela dena kupiv Seat Leon 1.4 TSI 2010 god. Pred da ja kupam ja stavivme kolata na digalka da vidime podvozje i mehanicharot shto beshe so mene primeti deka kape ulje od kaj menuvachot i pretpostavi deka e semering problemot. Ja odnesov kaj drug majstor za golem i mal servis i mu spomnav za istiot problem. Otkako go napravi servisot proveri i za kaj menuvachot i mi reche deka ne bilo do semering problemot tuku deka na momenti tropal menuvachot i koga se menuva brzina se otvara lufta kaj semerinzite i zaradi toa protekuvalo ulje kaj menuvachot i deka ne se isplati da go popravam tuku da se smeni cel menuvach so poloven ili nov. Isto taka mi spomna deka toa bilo mana kaj Leonite 1.4TSI, pa sakav da ve prasham dali nekoj se sretnal so vakov problem ili da mi spodeli bilo kakvo iskustvo ili informacija.
Fala vi odnapred.
« Последно менување: 11 Септември 2024, 23:16:53 pm Dr.OmariWest »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43655
  • Il Moderatore
Одг: Problem so menuvachot kaj Seat Leon 1.4TSI 2010 Facelift
« Одговори #1 на: 12 Септември 2024, 07:12:24 am »
Ако сега си ја купил колата и имаш намера да си ја возиш подолго време, секако дека се исплати да се поправи менувачот. Ако земеш половен, тоа ти е мачка во вреќа, за кратко време може повторно со истиот проблем да се сретнеш. Нов ако земеш сигурно ќе биде неколкукратно поскап од поправка на овој.
П.С. Можда мајсторов случајно има еден на лагер, „здрав, ко нов има да ти тера сигурно 2-3 години“ па сака да ти го шитне тој :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.