Автор Тема: Уморно мече со јако срце W210 E200CDI 2002 FAKE TAXI  (Прочитано 3901 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Одг: Уморно мече со јако срце W210 E200CDI 2002 FAKE TAXI
« Одговори #15 на: 03 Септември 2024, 07:56:02 am »
Пиши ми приватна порака ако сакаш да ти дадам гуми летни за него во одлична состојба 215/60-16

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4997
« Одговори #16 на: 03 Септември 2024, 08:30:39 am »
И нокиа 3310 ќе го надживее лајното од кое што постираш но сепак не ја користиш.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Covekot kaza deka ima merak na voziloto, jas nemam merak na nokia 3310 :).

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6747
  • Бенве сие бенве
Уморно мече со јако срце W210 E200CDI 2002 FAKE TAXI
« Одговори #17 на: 03 Септември 2024, 11:13:14 am »
Така де, некој си има мерак на нови лајна. Никој него не му го оспори изборот. Влатче почна да споменува екологисти, а никој екологист никаде не го спомена Влатче или еко нормите на колава.

Отсутен devourer

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 372
  • Мерцедес е мерцедес се друго е кола!
« Одговори #18 на: 03 Септември 2024, 11:46:12 am »
Сите имаме мерак за нешто, кај некого трае подолго, кај некого помалце битно е да си го возиме филмот и да не ни биде досадно. 8)

Присутен Memento

• Почетник
  • *
  • Пораки: 28
« Одговори #19 на: 03 Септември 2024, 12:12:36 pm »
Ако човекот ужива и си ја сака колата, што има врска дали е нова или стара.

Негов џеб е, ако му е мерак да ја дотера за себе тогаш не се потрошени пари.

Чудно е да се види како општо љубов кон автомобилите се осудува на автомобилски форум.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3258
« Одговори #20 на: 03 Септември 2024, 13:22:52 pm »
Годините некогаш не се пресудни доколку колата е уредно одржувана и експлоатирана домаќински.

Еве на пример, Софија Вергара и Џенифер Лопез ги имаат годините, ама пола форум ќе им се качи ако има прилика.

Другата половина сакаат нова кола со голем дисплеј. И се геј.

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2748
  • Слобода или смрт
« Одговори #21 на: 03 Септември 2024, 13:43:33 pm »

Чудно е да се види како општо љубов кон автомобилите се осудува на автомобилски форум.

Треба да почнеме да разликуваме стари возила дотерани од мерак кои минуваат 1000 километри годишно и стари дизел возила кои се возат секојдневно па дури и зимно време во најголемото загадување во Скопје кога не се дише.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5921
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #22 на: 03 Септември 2024, 14:32:17 pm »
Сакаш да кажеш дека зимно време е од колите тоа? Дсј те молам. И летно време има возила, скутери и сѐ и сешто. Сѐ е до фабриките и греењето. Прилеп моментално не се дише, а сообраќајот е смешен дури. Од колите е? Не. Од фабрика која е заштитена од власта, а се прават протести пред неа, исто и од Тризла палат кабли за бакар.

Присутен Memento

• Почетник
  • *
« Одговори #23 на: 03 Септември 2024, 14:38:08 pm »

Треба да почнеме да разликуваме стари возила дотерани од мерак кои минуваат 1000 километри годишно и стари дизел возила кои се возат секојдневно па дури и зимно време во најголемото загадување во Скопје кога не се дише.

Се согласувам, макар што за 1.900 евра тешко да најде од тие првите возила...

По твое кај нас овие стари дизел возила треба исклучиво да се возат на отворено на подолги релации? Или да бидат испратени во вечните ловишта?

Настрана од еколошкото гледиште, мене ми е интересна тематика реставрирање на ваков мерцедес. Бил такси или не. (Секако поинтересна од монтирање нов спортски филтер за воздух, ауспух или енџл ајс на yet another бенве или голф.)
« Последно менување: 03 Септември 2024, 15:53:50 pm Memento »

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
« Одговори #24 на: 03 Септември 2024, 15:30:00 pm »
Sekoj si ima merak na nesto i kad tad kje si go ostvari. Plus cergata kolku e do tamo i kje ide merakot. Tragicari se nekoj ovde sto mislat deka nivnoto e toa sto treba da se prifati. Lapnale nekij kesh zemale novo vozilo i sega ajde site drugi kje gi omalovazuvame. Forumov e otvoren za site kolku sto znam dali so novi dali so kanti i kjumbinja. Sekoj ima pravo da vozi sto mu dusha saka. Ako vi zagaduvame imate institucii cukajte si tamo glavata ili ete imate admini neka ne baniraat site sto sme so vozila pod 2010g i euro 3 pa vie sto kje ostanete elektricari i ekologisti terajte na forum sto da vi kazam.
Nemozes na nekoj da mu solis pamet sto da zeme i kako da tera vo zivotot. Ako sakas da mu pomognes pomogni mu ne odmagaj i ne mu siri negativna energija na omalovazuvanje prema drugite. Arno vikaat najlosi se onie sto ripnaa od opinci vo lakovana cipela.

Присутен Memento

• Почетник
  • *
« Одговори #25 на: 03 Септември 2024, 15:47:36 pm »
Ме интересира како мислат тоа да функционира кај нас. Ќе ги бараат дизелите да ги влечат кога ќе им се потроши батеријата и немаат кај да наполнат... или ќе ги полнат на нафтени генератори?

Та во право е Влатче, се жалат за труење а му ја труеме темава на дечково.

@devourer Чекаме апдејт на лајсната како ќе се санира и се наредно. Само напред.
« Последно менување: 03 Септември 2024, 16:07:39 pm Memento »

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6747
  • Бенве сие бенве
« Одговори #26 на: 03 Септември 2024, 16:00:25 pm »
Влатче не драми бе, не се прај зорле жртва, тука се мажи сме, нема некоја да дојде да ти даде пичка за утеха.

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2082
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #27 на: 03 Септември 2024, 16:06:08 pm »
Sekoj si ima merak na nesto i kad tad kje si go ostvari. Plus cergata kolku e do tamo i kje ide merakot. Tragicari se nekoj ovde sto mislat deka nivnoto e toa sto treba da se prifati. Lapnale nekij kesh zemale novo vozilo i sega ajde site drugi kje gi omalovazuvame. Forumov e otvoren za site kolku sto znam dali so novi dali so kanti i kjumbinja. Sekoj ima pravo da vozi sto mu dusha saka. Ako vi zagaduvame imate institucii cukajte si tamo glavata ili ete imate admini neka ne baniraat site sto sme so vozila pod 2010g i euro 3 pa vie sto kje ostanete elektricari i ekologisti terajte na forum sto da vi kazam.
Nemozes na nekoj da mu solis pamet sto da zeme i kako da tera vo zivotot. Ako sakas da mu pomognes pomogni mu ne odmagaj i ne mu siri negativna energija na omalovazuvanje prema drugite. Arno vikaat najlosi se onie sto ripnaa od opinci vo lakovana cipela.

Најди еден коментар/пост или директно упатување кон човекот да биде омаловажуван навреден емотивно извреѓан или слично кон неговиот автомобил ја не гледам и не постои ништо од тоа, и  да  ова е форум и отворена дискусија со позитивно или негативно како ке го примиш туѓето мислење е исклучиво ЛИЧНО ТВОЈ ИЗБОР-дали ке си награден,поласкан или пак навреден ти управуваш со себе и своите сваќања од спротивна страна.

Човекот објави возило кое е поприлично старо тој ке си го вози нема на мене во џеб да ми брца или пак на некој друг ако сака и тенк нека вози не само он сите па и ти што сакаш вози секој има право да си каже што сака за тоа е тоа тука ,ЈАС му кажав што мислам во врска со неговиот аутомбил и ? никаде не постои навредување,екологисти,банкари без везе драми правиш или правите таквите како ти  тоа што ти не сакаш поново возило твој избор ако сакаш вози и лада рива еуро 0 твој избор.
Отворена дискусија кога си решил да се тртиш биди спремен и да го примиш во превод тука.

И не шири негатива дека човекот е навреден не е и ниту еден член не го навреди него го кроиш тоа мислење од лична фрустрација кон луѓето што возат понови коли тоа е мој заклучок
Позз

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
« Одговори #28 на: 03 Септември 2024, 16:16:59 pm »
@Jimny  se najde pogoden vo moabetov ?
Ne se potresuvaj ubav denot denes.

Присутен Memento

• Почетник
  • *
« Одговори #29 на: 03 Септември 2024, 16:30:29 pm »

Еве на пример, Софија Вергара и Џенифер Лопез ги имаат годините, ама пола форум ќе им се качи ако има прилика.

Другата половина сакаат нова кола со голем дисплеј. И се геј.

Отворена дискусија кога си решил да се тртиш биди спремен и да го примиш во превод тука.

Во превод сакаш нова кола со голем дисплеј ;D