Автор Тема: Кампањи, попусти, промотивни акции, добри понуди ...  (Прочитано 889157 пати)

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2358
Одг: Кампањи, попусти, промотивни акции, добри понуди ...
« Одговори #4995 на: 22 Август 2025, 22:47:14 pm »
Во последно време се повеќе. Има еден куп mg, dfsk glory, shine, huge низ Битола се возат.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3865
« Одговори #4996 на: 23 Август 2025, 10:20:35 am »
Другарче зема Цивик пред една година највисоко ниво на опрема 38к го плати со попуст, прават во салон само треба да си одлучен дека сакаш Хонда.

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4288
« Одговори #4997 на: 26 Септември 2025, 10:46:57 am »
Peugeot 408 1.6 215hp, Allure, 8AT, 33.900.

Одамна немам видено вака добра понуда...

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Сега ми излезе нова реклама, за истото возило со истата опрема и мотор 29990е.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 2009
« Одговори #4998 на: 26 Септември 2025, 10:48:00 am »

И јас пред малку го видов, 3008 со 1.2 е поскап дури.

Отсутен Darko_sk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 125
« Одговори #4999 на: 26 Септември 2025, 12:04:55 pm »
Јaс лани кога се распрашував за 1.6. 408 ми кажаа дека поради кризата во Украина и мртов пазар за Пежо таму од Еуроимпекс повлекле коли и ги пренамениле за Балкан (МК, Србија, Косово). Дали се тоа истите автомобили произведени 2024-та па сега дополнително спуштени на акција или 2025-та произведени модели е знак прашање.
Инаку 1.6. моторот не се нуди во ЕУ (дури мислам и во ценовник официјално го нема Еуроимпекс) и е наменет за источноевропски и азиски пазар. Не дека МК е земја од белиот свет, ама чисто за инфо.
Во ГТ опрема лани се нудеше за 39.900.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3410
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #5000 на: 26 Септември 2025, 19:38:35 pm »
Фино изгледа и све тоа ама ергономијата не му е најака страна. Никако не успеав да се наместам удобно. Плус и позади нема простор за глава.

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2363
« Одговори #5001 на: 26 Септември 2025, 19:47:06 pm »
1.6 е THP и некоја варијанта на Prince моторот колаборацијата измеѓу Пежо и БМВ. Јас би се држел понастрана. :)

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3640
« Одговори #5002 на: 26 Септември 2025, 21:34:35 pm »
Ги утрапија во МВР ај ти ке најдат место тие од Украина во Мкд ,сеа милиција ке биде во Пежо за 2-3 години има да упропастат се тоа бетер од Шкодите што им се сега свињарници
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7788
« Одговори #5003 на: 27 Септември 2025, 01:03:54 am »
Me отруа на инстаграм со Rav 4 за 42,999Е. Едно 5000 пати ја имам видено рекламата.

Отсутен ialeks

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 339
« Одговори #5004 на: 27 Септември 2025, 06:17:54 am »
Имав фолксваген и пежо. Претежно окапав возење првово во сооднос 5:1.
Француски коли се со слабо подвозје.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #5005 на: 28 Септември 2025, 05:43:11 am »
Zatoa patot go zema danokot na moeto citronce 🤣

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
« Одговори #5006 на: 28 Септември 2025, 15:39:41 pm »
Me отруа на инстаграм со Rav
4 за 42,999Е. Едно 5000 пати ја имам видено рекламата.

Мене Мазда уште од фрижидер што не ми излегоа

Отсутен KennEd

• Почетник
  • *
  • Пораки: 5
« Одговори #5007 на: 28 Септември 2025, 15:46:53 pm »
Здраво екипа, гледам дека тука се збори околу нови коли, и дека е активна темава, па ќе го поставам тука прашањето. Ако е за на друго место, слободно модераторите нека го преместат.

Гледам да купам нова кола, максимален буџет до 30,000е. Последниве 12-3 години возам мали коли (хечбек), па сега некако повеќе е меракот за некој компакт SUV, што ќе биде малку постабилен, повисоко подвозје, подобра амортизација, подобра опрема и по-дигитализиран (во коливе што сум ги возел до сега од опрема максимум УСБ и задни сензори за паркирање :))итн; а и фамилија ќе си дојде, па ќе треба нешто поголемо. Во однос на мотор и перформанси, не барам нешто прејако, ама не би одел ни со 110-20 КС, сепак да биде возило што може да повлече малку на автопат.

Прилично сум лаик околу автомобили, па имам неколку прашања што, се надевам, ќе ми помогнат во изборот:
• Прва дилема ми е - европски vs кинески автомобили. Гледам дека кинескиве од година во година растат, многу подобра опрема нудат, дали да ги земам во предвид или да одам нешто испробано и по-конзервативно од типот на Tucson, Sportage, Kamiq, etc?
• Дали има опција по салониве да се испазарам за некој попуст или тие се тие цени што ги даваат и нема мрдање? И дали има моментално нешто на акција што вреди да се погледне во оваа класа?
• Опрема vs AT/MT - кој е подобар trade off? Во секој случај сум повеќе за AT, ама не по цена тоа да биде најосновниот модел на опрема.
• Дали со овој буџет вреди да гледам hybrid/mild hybrid? (од тоа што гледав, тука единствено може да влезе Duster, a и некои од кинеските можеби, за другиве европски тешко)

Фала однапред на секој што ќе одвои малку време и ќе препорача нешто или ќе даде сугестија!

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4288
« Одговори #5008 на: 28 Септември 2025, 17:01:05 pm »
Од Европските, Јапонски и Корејските брендови , само Форд Куга(Амерички е знам ама се произведува во Европа) како поголем СУВ со АТ е достапен за под 30к. Другите сите се солидно над 30к или треба да земиш помало од Б сегмент.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен JezuzNoChill

• Редовен
  • Пораки: 1029
« Одговори #5009 на: 28 Септември 2025, 20:13:41 pm »
Здраво екипа, гледам дека тука се збори околу нови коли, и дека е активна темава, па ќе го поставам тука прашањето. Ако е за на друго место, слободно модераторите нека го преместат.

Гледам да купам нова кола, максимален буџет до 30,000е. Последниве 12-3 години возам мали коли (хечбек), па сега некако повеќе е меракот за некој компакт SUV, што ќе биде малку постабилен, повисоко подвозје, подобра амортизација, подобра опрема и по-дигитализиран (во коливе што сум ги возел до сега од опрема максимум УСБ и задни сензори за паркирање :))итн; а и фамилија ќе си дојде, па ќе треба нешто поголемо. Во однос на мотор и перформанси, не барам нешто прејако, ама не би одел ни со 110-20 КС, сепак да биде возило што може да повлече малку на автопат.

Прилично сум лаик околу автомобили, па имам неколку прашања што, се надевам, ќе ми помогнат во изборот:
• Прва дилема ми е - европски vs кинески автомобили. Гледам дека кинескиве од година во година растат, многу подобра опрема нудат, дали да ги земам во предвид или да одам нешто испробано и по-конзервативно од типот на Tucson, Sportage, Kamiq, etc?
• Дали има опција по салониве да се испазарам за некој попуст или тие се тие цени што ги даваат и нема мрдање? И дали има моментално нешто на акција што вреди да се погледне во оваа класа?
• Опрема vs AT/MT - кој е подобар trade off? Во секој случај сум повеќе за AT, ама не по цена тоа да биде најосновниот модел на опрема.
• Дали со овој буџет вреди да гледам hybrid/mild hybrid? (од тоа што гледав, тука единствено може да влезе Duster, a и некои од кинеските можеби, за другиве европски тешко)

Фала однапред на секој што ќе одвои малку време и ќе препорача нешто или ќе даде сугестија!