Автор Тема: Кампањи, попусти, промотивни акции, добри понуди ...  (Прочитано 967454 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
Толедо никогаш не било врз основа на Ауди А4.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 641
  • Сузуки Витариче
Толедо никогаш не било врз основа на Ауди А4.

Да точно, го измешав со Exeo-то.
Мај мистејк.
Потпис.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Реална цена за толедото за тоа што се нуди од старт би била 7.000е.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1917
Јас сепак мислам дека Толедово е одлична понуда. Не се сите тркачи, ова до душа спаѓа во категорија желки ама друг муабет е тоа.

1. Се добива пространо возило, со солиден гепек. И едното и другото за мене се многу битни, едно затоа што сум два метра а друго затоа што сега посебно ми треба голем гепек, караван би било идеално, но и ова ке брка работа исто како и Вектрата.

2. Моторот е претерано слаб, тоа го знам, ама за дрнкање дома работа и обратно, каде 3 км ги возам 20-30 минути, ќе брка работа, а и нема да троши, неможе некој да ме убеди дека ќе троши повеќе од 8  или еве 9 литра. Муабетите дека поголем мотор помалку ќе троши во таа кола не палат кај мене, ги имам дома и едната и другата, и гледма која колку троши.

3. За два три пати годишно до Грција до краците или на две три години еднаш до подалеку ќе заврши работа, секако не сум возач кој вози брзо, на брзини од 110 до 130 би требало да се однесува нормално, колку што може да е нормален 1,2 моторот.

Ова се мои видувања на понудата, и да знам дека појак мотор би бил подобар и за мене, иако неговите можности би ги користел не повеќе од 10-20 км во тие две три одења до Грција во годината и тоа не дека нешто горам од желба, туку ај возам 1,8 или пак турбо мотор па да стиснам малку, и толку, после пак се враќаме на нормално и +10 возење од знаците, можам да преживеам и ако не возам 200 тие 10-20 км.

Ова е мое видивање на понудата, и затоа сметам дека за мене и сличните на мене е одлична.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Си го разгледал Крузот?

Подесување на седиште, команди на волан.
Централна брава со далечинско отклучување
Серво волан со висинско прилагодување
Радио AM/FM, CD MP3 со 6 звучници, AUX
конектор,USB
Борд компјутер
Трофункционален инфо дисплеј (време,
надворешна температура, радио
Радио команди на волан со Bluetooth,
Hands free ф-ја
Делива задна клупа 60:40
Два склопливи клуча
Пепелник и запалка
Надвор. ретровизори со ел.прилагод. и
греење во боја на каросерија
ABS со дискови, ESP (TCS,BAS,EBD)
Мак. безбедност 6 воздушни, есп.

Бај д веј ова е мала основна опрема!   :D

Moже да се исценкаш и sw да земеш 10-15%.
Треба да си "луд" да дадеш мн. пари за толедото кое не вреди за парите и ти ја скратува уживанцијата во возењето!

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
па ти ќе треба да му звониш на дени да те бута со S600ката на секое излагање на автопат :D
шала на страна,ќе заборавиш што е претицување со тој мотор во таа кола
место да се ценкаш за цена,исценкај се за 1.6 и бувни му плин

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Коментариве кога ги читам како 90% на форумот мислат дека возат спортски возила како во дубаи, па така 1.0, 1.2, 1.4., 1.6, 1.8 ги сметаат за машинки за бричење, косилици и т.н. А не зе запрашале што они возат.

Мн. подобро е 1.6 него 1.2!
Човекот напомена дека за тркање не му е.

A да, на Дени S600 ;D

Отсутен MarkoS

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 207
Јас мислам дека со трендов на downsizing се претера малку. 1.2 три-цилиндраш во кола од 5 метри, да се мачиш да претекнеш трактор или камион кај возиш сам, а кога имаш у толкава лимузина багаж и луѓе тоа е невозможна мисија. А опремата што ја има е друга приказна, моделот од 10.800 евра е на ниво на Dacia Sandero, може Sandero-то да има малку подобра опрема  ;D

http://www.seat.com.mk/content/cenovnici/Cenovnik%20Toledo%20MY'13.pdf

Друже не ме сваќај погрешно, не сакам да ти го расипам меракот, сепак ова е само мое мислење, и твоето мислење од твоја гледна точка држи вода, но според мене кола на метар не се купува... За таа цена имаш барем Форд Фиеста со чудо од опрема и мотор барем со 4 цилиндри што одговара на каросеријата.

Поздрав...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55335
  • Махер
Коментариве кога ги читам како 90% на форумот мислат дека возат спортски возила како во дубаи, па така 1.0, 1.2, 1.4., 1.6, 1.8 ги сметаат за машинки за бричење, косилици и т.н. А не зе запрашале што они возат.

Мн. подобро е 1.6 него 1.2!
Човекот напомена дека за тркање не му е.

A да, на Дени S600 ;D

Овој мотор има половина вентили од мојот. А и од оној на Толедото. Согласно и перформансите му се половични од на мојот или на Толедото.

Ама од инает вреќи сол се јадат.  8)

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30808
    • CARclub.mk
За некој да може објективно да расудува околу автомобилите, треба прво да ги пробал двата автомобили за кои зборува, и треба да пробал уште 10-15 други за да може реално да истакне негативни и позитивни страни.

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
Тежината на Rapid/Toledo, по она што го најдов на интернет е 1,140–1,254 kg... 1.2 МPI моторот забрзува од 0-100 за 13.9 секунди, и не е така лошо, за тој мотор, во толкава кола*

1.2 TSI, макар и со 85кс е многу подобра варијанта (0-100 = 11.8 сек, и потрошувачка помала за 1Л/100км од атмосверецот)

*Лошо е...многу
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55335
  • Махер
Мислев дека Толедо е бајаги потешко и поголемо од тоа. Барем беше порано.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16803
  • Keep it 100
Логично е да биде некои 50тина кила потешко од Polo пошто се базира на негова платформа.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Толедо на времето не беше Леон со опашка?
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
За некој да може објективно да расудува околу автомобилите, треба прво да ги пробал двата автомобили за кои зборува, и треба да пробал уште 10-15 други за да може реално да истакне негативни и позитивни страни.

Oд тие што даваат "стручни" совети, еден нема што нема возено минимум 20 до 30 најразлични коли, што на Need for Speed, што на Asphalt 7 ! ;D