Автор Тема: Кампањи, попусти, промотивни акции, добри понуди ...  (Прочитано 799676 пати)

Отсутен R2D2

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 645
Одг: Кампањи, попусти, промотивни акции, добри понуди ...
« Одговори #3930 на: 07 Јуни 2022, 11:58:17 am »
Споредував цени, конкретно Волксваген во Македонија и Бугарија и испаѓа кај соседиве се околу 15% поефтини, ист модел возило,
исто ниво на опрема, мотор и сл. Дури и ми се верува дека за пазар на ЕУ се поквалитетни материјалите.
Плус уште 30-40% ти треба да додадеш за да ја донесеш тука :) А околу 10% сигурно добиваш попуст во нашите салони.
Иначе за шкода, а претпоставувам дека и Волксваген е исто, кај нас се достапни европските модели. Пример кај нас е достапен 1.5тси моторот, а во Индија, Русија, Австралија... одат со нивните стари 1.4 тси мотори, одат со МПИ мотори и слично...
Шкода Октавиа 1.5 ТСИ, (А8 2020) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,24484.0.html
Mercedes A160 (W168) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,2269.0.html

Присутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11843
  • Архитект
« Одговори #3931 на: 07 Јуни 2022, 12:53:29 pm »
По некоја логика ако купуваш од странство не би требало да платиш данок и царина или само данок.
Па после кај нас увоз.

Присутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4007
« Одговори #3932 на: 07 Јуни 2022, 13:52:04 pm »
Скоро и да нема шанси да се помине поефтино при такви егзибиции со увезување на ново возило. Отиди до салон и прашај, на прва даваат одреден попуст.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20277
« Одговори #3933 на: 07 Јуни 2022, 14:07:39 pm »
Како не би поминал поевтино кога колата таму е поевтина и давачките се скоро исти?

Присутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4007
« Одговори #3934 на: 07 Јуни 2022, 15:45:58 pm »
Транспорт на возилото, хомологацијата нема да оди толку мазно, давачките ќе се повисоки зошто салоните имаат директен контакт со фабриката и добиваат Еуро 1 кој он нема шанси да го добие, акцизата се смета според набавната вредност на возилото, кога го зимаш од фабрика директно е сигурно поефтино одколку од дилер на возила во некоја соседна земја..... Разликата во тоа што кај нас возилата се поскапи е само заради тоа што ние имаме повеќе давачки за возила, не дека салоните заработуваат енормно па од странство поефтино ќе ни испадне. Во Србија на пример е данокот само и тоа е. Кај нас има данок, акциза и еколошка такса. Кој сака слободно нека проба, негови пари негови одлуки, јас кажав мислење.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #3935 на: 07 Јуни 2022, 15:48:03 pm »
По старите пресметки за давачки имаше минимум 10% разлика во цена од цените тука. Со новиве не верувам нешто различно дека е.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10330
« Одговори #3936 на: 07 Јуни 2022, 16:01:29 pm »
Во 2016та, тукушто дојде кај нас Меган 4 , сеуште не беше излезен ценовникот, но го имав разгледано српскиот.

Извозев тест возење, и прашувам која би била цената, не се сеќавам колку пресмета, но беше повисока од српската.
Му веЉам, абе оти во Србија е поефтино, он ми велиТ, чек бре кај се брзаш, тукушто сакав да ти пресметам попуФчиња :)
Рачунаше таму, делеше, парчеше, и оп, излезе речиси иста цена како во Србија, и нормално муабетите дека кај нас имало повеќе давачки.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #3937 на: 07 Јуни 2022, 16:10:59 pm »
Во 2016та, тукушто дојде кај нас Меган 4 , сеуште не беше излезен ценовникот, но го имав разгледано српскиот.

Извозев тест возење, и прашувам која би била цената, не се сеќавам колку пресмета, но беше повисока од српската.
Му веЉам, абе оти во Србија е поефтино, он ми велиТ, чек бре кај се брзаш, тукушто сакав да ти пресметам попуФчиња :)
Рачунаше таму, делеше, парчеше, и оп, излезе речиси иста цена како во Србија, и нормално муабетите дека кај нас имало повеќе давачки.

Волво С90 кај нас 90к без опрема, од Србија да го купиш и увезеш кај нас макс 70 излегуваше фул опремен. Немаме нешто различни давачки меѓу државите само лакоми се дилерите кај нас.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55149
  • Махер
« Одговори #3938 на: 07 Јуни 2022, 16:18:35 pm »
Факт.

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1115
« Одговори #3939 на: 07 Јуни 2022, 16:29:35 pm »
Ова ке испадне поефтино да се купи нова кола од комшии и да се увезе...

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10330
« Одговори #3940 на: 07 Јуни 2022, 16:36:14 pm »

Волво С90 кај нас 90к без опрема, од Србија да го купиш и увезеш кај нас макс 70 излегуваше фул опремен. Немаме нешто различни давачки меѓу државите само лакоми се дилерите кај нас.
Јас никогаш не сум гледал фул опрема, тркала и мотор нека има :)
Си знаат нашиве како треба за тие што се палат на фул опрема, сатарот ;D

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9013
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
« Одговори #3941 на: 07 Јуни 2022, 16:40:10 pm »
Јас да имав 100.000 евра, Рено ќе купев.

Абе, сееди раат...
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55149
  • Махер
« Одговори #3942 на: 07 Јуни 2022, 16:48:43 pm »
Затоа Киа ќе продава, и претходниот и овој Спортаж седнале склопиле пакет, направиле цена и тоа е тоа.

И треба да растурат од продавање.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7299
« Одговори #3943 на: 07 Јуни 2022, 21:28:30 pm »
Затоа Киа ќе продава, и претходниот и овој Спортаж седнале склопиле пакет, направиле цена и тоа е тоа.

И треба да растурат од продавање.
А у БМВ 3ка од 40.000 еур ќе се доплаќа за деллива задна клупа.

Отсутен ialeks

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 337
« Одговори #3944 на: 08 Јуни 2022, 08:40:14 am »
Споредував цени, конкретно Волксваген во Македонија и Бугарија и испаѓа кај соседиве се околу 15% поефтини, ист модел возило,
исто ниво на опрема, мотор и сл. Дури и ми се верува дека за пазар на ЕУ се поквалитетни материјалите.
Плус уште 30-40% ти треба да додадеш за да ја донесеш тука :) А околу 10% сигурно добиваш попуст во нашите салони.
Иначе за шкода, а претпоставувам дека и Волксваген е исто, кај нас се достапни европските модели. Пример кај нас е достапен 1.5тси моторот, а во Индија, Русија, Австралија... одат со нивните стари 1.4 тси мотори, одат со МПИ мотори и слично...
Не ми се верува да даваат 10% попуст, се интересирав, а од претходно качиле цени минимум за 10-15%.