Автор Тема: Кампањи, попусти, промотивни акции, добри понуди ...  (Прочитано 896949 пати)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Одг: Кампањи, попусти, промотивни акции, добри понуди ...
« Одговори #1305 на: 08 Јануари 2014, 23:32:03 pm »
Сид и круз у иста класа?
ццц..овие у љунда само пепелник ставаат..у VW пушачки кит добиаш и попуст за трансплантација на бели дробови

Mислев земјаци, корејски возила.
И да во иста класа се.

Срамота и греота е во 21-ви век како опрема да се наведува пепелник, серво, АБС, радио ЦД, облога на хауба и слични такви работи. Малоумни луѓе. И ова било добра понуда, не е добра, тапа понуда е. За 12 000Е се зима Титаниум опрема Фиеста што за ова мизерно пластично Љундаи е АУДИ. Не зашто возам Фиеста, туку зашто стварно е така.

Стварно е срамота, ми дава лед светла и со 4 воздушни перничиња, јебеш лед кога безбедноста е намалена.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #1306 на: 09 Јануари 2014, 02:00:23 am »
Ако мислеше на круз хечот што го извадија ок...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #1307 на: 09 Јануари 2014, 08:47:52 am »
Круз хеч е едно од најружните возила на планетава.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1308 на: 09 Јануари 2014, 09:39:46 am »
Срамота и греота е во 21-ви век како опрема да се наведува пепелник, серво, АБС, радио ЦД, облога на хауба и слични такви работи. Малоумни луѓе. И ова било добра понуда, не е добра, тапа понуда е. За 12 000Е се зима Титаниум опрема Фиеста што за ова мизерно пластично Љундаи е АУДИ. Не зашто возам Фиеста, туку зашто стварно е така.

Што ќе праиш со опремата осим што ќе се пофалиш, никаква корист. Или ај разбирам да купиш некое колиште па опремата уште толку да го долови филингот. Во Фиеста титаниум ко е на точак да му туриш радио. Од друга страна i30 е класа погоре димензионално и квалитативно..

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #1309 на: 09 Јануари 2014, 09:48:18 am »

Што ќе праиш со опремата осим што ќе се пофалиш, никаква корист. Или ај разбирам да купиш некое колиште па опремата уште толку да го долови филингот. Во Фиеста титаниум ко е на точак да му туриш радио. Од друга страна i30 е класа погоре димензионално и квалитативно..

Ако не ми треба стварно поголем простор, секогаш би избрал помала кола со повеќе опрема, од колку поголема без опрема. Самата опрема сепак ти прави дополнително уживање во возилото. Еве, имам пријател што нема деца, не е женет. Него не му треба дефинитивно повеќе од Фиеста (имаше, ама кога сконта дека не му треба голема кола, си купи Фиеста и тоа напукана со опрема). Многу повеќе ужива за неговите потреби, од колку да купи кола на метар.

Мене па ми е нејасно кога се купува кола на метро (што поголема за што помали пари).

Дури ако е за низ град само , дефинитивно нема потреба повеќе од Фиеста па ако е и за семејство. И еве, што мислиш, кој дел од опремата е вишок и е за фалење?

Греачи на ретровизори? - Многу корисно да не гребеш зимно време.

Греачи на седишта? - Зимово баш удобна и корисна опција.

Многу Air Bag -ови? Сепак може да завршат работа при не дај боже

Самозатемнувачки ретровизор? - Ептен корисна работа, не се замараш дали некој ти пуштил долги позади тебе или не, и за мене помага при безбедноста...

Дарко
« Последно менување: 09 Јануари 2014, 10:10:25 am krell »

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1310 на: 09 Јануари 2014, 10:11:39 am »
Разбирам да купи Fiat 500, MiTo, или нешто слично па да ужива.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1311 на: 09 Јануари 2014, 10:15:44 am »
Разбирам да купи Fiat 500, MiTo, или нешто слично па да ужива.

Што има врска дал е Фиат 500 или Мито или Фиеста или Дачија? Опремата дефинитивно го качува степенот на уживањето, независно за која кола станува збор. Дури и да е во Дачиа, прави разлика дали држиш гумен волан или кожен, итн итн..

Пак ќе кажам.. Мислам дека само во МКД и сличните општества се купува кола на метро, за да може да се пофалиш у маало дека возиш голема кола (од кај знае комшија ти , што опрема имаш, ама ќе види дека возиш голема кола).

Јас некако доживувам дека купуваш опрема за баш да уживаш. На метро купуваш за да се пофалиш..

И ако ако се навикнеш на одредени опции во возилото, после ќе ти фалат ако ги нема.

Кога возев Голф 2, имав став дека не ми треба кола со опрема воопшто, и зашто да нема Голф 2 нов да се купи за тој што не сака опрема.. Арно ама ми налета Сузуки Витара после тоа (2001 ја купив), со клима, па да видиш како одеднаш сконтав дека без Клима не се живее. После открив благодет на кожен волан во наредното возило, и потпирач за лакт, па да видиш како одеднаш не сакам да се откажам од нив и спеак ми подигаат задоволство на користење...итн итн

Дарко

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1312 на: 09 Јануари 2014, 10:42:37 am »
Повисока класа значи поголема безбедност, комфорт, подобри возни својства и слично.
Доколку поголемата класа е купување возило на метро купувањето некое мизерно возилце со фулл опрема е купување возило на кило. Џабе ми е опрема кога основната намена на возилото не ми ги исполнува основните потреби..

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #1313 на: 09 Јануари 2014, 10:53:38 am »
Повисока класа значи поголеми трошоци за одржување и регистрирање, поголема потрошувачка на гориво, покомплицирано паркирање, поголемо арабатисување во градска средина.

Поголемо не значи подобро. Секое возило си има своја намена. За градско возило неможе огромна лимузина да биде подобра опција од среден големина на компактно возило! И обратно!
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1314 на: 09 Јануари 2014, 11:03:19 am »
Интересен податок, Fiesta во Titanium изведба нуди хромирани лајсни на магленки, преклоплив клуч и слични куротресини додека i30 во основен пакет нуди EBD, TCS, ESP. Е сега можда нема електрика на задни прозори, али би се помирил да живеам со тоа..

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #1315 на: 09 Јануари 2014, 12:01:11 pm »
И да и не. Тука е исто дали возиш Гољф или Поло или Пасат одржувањето е иста цифра.
Разликата е во белиот свет каде данокот и те како е различен за овие класи возила.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #1316 на: 09 Јануари 2014, 12:42:42 pm »
Cuore, ти беше тој што на времето кога купував кола ми кажа, што ќе ти е круз или лансер да возиш толкава кутија позади кога немаш потреба. :) не дека бев загреан, ама на форумот се пишуваше :)
И која и да е кола, што повеќе опрема тоа подобро :)

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1317 на: 09 Јануари 2014, 12:42:47 pm »
Повисока класа значи поголема безбедност, комфорт, подобри возни својства и слично.
Доколку поголемата класа е купување возило на метро купувањето некое мизерно возилце со фулл опрема е купување возило на кило. Џабе ми е опрема кога основната намена на возилото не ми ги исполнува основните потреби..

Што ќе ти направи повеќе комфор? Платнени седишта со гумен волан во Hyundai I30 или алкантара седишта со греачи и кожен волан во Поло или Фиеста?

И како тоа Фиеста или Поло не ти исполнува основни потреби, а Hyundai i30 ти ги исполнува, ако ти е возило за низ град или за низ Мкд, и немаш 4 деца?

Кои се тие потреби? Исто подобро е за маневрирање , паркинг и слично со помалата кола во однос на поголемата.

Што се однесува до безбедноста поголема кола е побезбедна се слагам. Ама па колку и дали е побезебдно И30 во однос на Фиеста?  

А гледаш јас се чудев, како тоа се нудеше Hyundai IX35 SUV со гумен волан, и без ништо од опрема, односно кој воопшто би го купил тоа? (Чинеше 16500 еур за Бензинец. Кога ставив нормална опрема и нормален мотор, дојде нешто 25000-26000 еур што дефинитивно не вредеше). Ама за некој што би купил кола на метро, би купил ваква гола IX35, за да може да се пофали пред комшиите дека ете вози голема кола.

Од Hyundai до сега најдобра понуда имаа за Hyundai IX20, што доаѓаше со релативно ок опрема, и се нудеше за 10990 еур, со право да пребиеш ддв ако го зимаш на фирма (што значи 9300  еур).

Тоа е до сега најдобра понуда од нив (за жал траеше еден период, после ако не се лажам го поскапија).

Дарко

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #1318 на: 09 Јануари 2014, 13:41:39 pm »

Секој човек различно ама јас колата ја возам од внатре, јас сакам внатре да ми биде убаво, а не да бидам опкружен од обичен пепелник и во 21 век да држам гумен волан. Опремата го прави уживањето. Бтв тие хромираните лајсни што ги спомна го менуваат комплетно изгледот на аутото. Амбиент светлата внатре го менуваат целосно расположението внатре. А со тоа "никаква корист од дополнителна опрема", извини ама, се изрезили.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1319 на: 09 Јануари 2014, 13:49:12 pm »

Што ќе ти направи повеќе комфор? Платнени седишта со гумен волан во Hyundai I30 или алкантара седишта со греачи и кожен волан во Поло или Фиеста?

И како тоа Фиеста или Поло не ти исполнува основни потреби, а Hyundai i30 ти ги исполнува, ако ти е возило за низ град или за низ Мкд, и немаш 4 деца?

Кои се тие потреби? Исто подобро е за маневрирање , паркинг и слично со помалата кола во однос на поголемата.

Што се однесува до безбедноста поголема кола е побезбедна се слагам. Ама па колку и дали е побезебдно И30 во однос на Фиеста?  

А гледаш јас се чудев, како тоа се нудеше Hyundai IX35 SUV со гумен волан, и без ништо од опрема, односно кој воопшто би го купил тоа? (Чинеше 16500 еур за Бензинец. Кога ставив нормална опрема и нормален мотор, дојде нешто 25000-26000 еур што дефинитивно не вредеше). Ама за некој што би купил кола на метро, би купил ваква гола IX35, за да може да се пофали пред комшиите дека ете вози голема кола.

Од Hyundai до сега најдобра понуда имаа за Hyundai IX20, што доаѓаше со релативно ок опрема, и се нудеше за 10990 еур, со право да пребиеш ддв ако го зимаш на фирма (што значи 9300  еур).

Тоа е до сега најдобра понуда од нив (за жал траеше еден период, после ако не се лажам го поскапија).

Дарко

Доколку сакам луксуз како што пишав погоре ќе си купам MiTo, Fiat 500, Giulieta, Siroco, Mini итн. Овде падна споредба помеѓу i30 и Fiesta каде Titaniumot се наведе како пресуден во "дилемата".

Фиеста е возило кое во Скопје најчесто се користи како доставно мини комерцијално возило, најверојатно 50% од продажбат отпаѓа токму на овој сегмент. Аналогно на тоа Фиестата може да биде подобар избор од i30 само доколку во Титаниум идат и две германки чисто за масажа уз вожња.

Стандардот на минималната опременост во компкатната класа е на повисоко ниво отколку кај малите градски возила. Од аспект на мобилност i30 не ми представува посебен проблем за возење со оглед дека имам возачка подолго време.

Според мене едини кој купуваат возило на метро се сопствениците на Сув возила кој  80% ги користат во урбана средина..

Секој човек различно ама јас колата ја возам од внатре, јас сакам внатре да ми биде убаво, а не да бидам опкружен од обичен пепелник и во 21 век да држам гумен волан. Опремата го прави уживањето. Бтв тие хромираните лајсни што ги спомна го менуваат комплетно изгледот на аутото. Амбиент светлата внатре го менуваат целосно расположението внатре. А со тоа "никаква корист од дополнителна опрема", извини ама, се изрезили.

Наведеното и30 има кожен волан..