Автор Тема: BMW X5 M50d  (Прочитано 2793 пати)

Отсутен Aleksandar90

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 208
Одг: BMW X5 M50d
« Одговори #30 на: 04 Август 2024, 13:37:06 pm »
Штом се вози во Австрија, го повлекувам коментарот за гумите, но немој никогаш да го носиш овој болид тука, за негово добро.

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1009
« Одговори #31 на: 04 Август 2024, 14:08:36 pm »
Штом се вози во Австрија, го повлекувам коментарот за гумите, но немој никогаш да го носиш овој болид тука, за негово добро.

Мислам дека малку повеќе го преувеличуваш проблемот што не е баш проблем :) во Македонија се возат Ламборгинија, Поршиња, Ферариња и ред други спортски и суперколи со огромни бандажи и ултра нископрофилни гуми, и немаат проблем. Не е ова кинески бандаж од Дог, најверојатно се ковани и далеку поиздржливи. Плус сигурно има релативно помека суспензија од спортска кола.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4759
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #32 на: 05 Август 2024, 09:45:51 am »
Честито комшо, не сум љубител на гарсоњери на тркала ама стварно импресивно, со здравје да се вози!

Едно прашање, не праат проблем за чипот на технички? Читав по интернет дека не проаѓаат модификации на технички во АТ.

Отсутен Aleksandar90

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 208
« Одговори #33 на: 05 Август 2024, 10:01:49 am »

Мислам дека малку повеќе го преувеличуваш проблемот што не е баш проблем :) во Македонија се возат Ламборгинија, Поршиња, Ферариња и ред други спортски и суперколи со огромни бандажи и ултра нископрофилни гуми, и немаат проблем. Не е ова кинески бандаж од Дог, најверојатно се ковани и далеку поиздржливи. Плус сигурно има релативно помека суспензија од спортска кола.
Го преувеличувам затоа што 90% од патиштата ни се за потсмев, мене ми пречи многу кога некој странец за првпат вози во Мк и вика дека неговата удобна кола што ја вози низ цела Еу наеднаш се претворила во кочија кај нас , и тоа на сред автопат. Можеби екстремните ниски гуми и огромни бандажи нема да се оштетат ако имаш среќа, но еве нека кажат тие што возат такви колку им е "убава и комфорна и тивка" вожњата овде. Еве кога ќе дојде дечкото со Бемвето , сам ќе си каже како е. Ни airmatic не помага овде.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4759
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #34 на: 05 Август 2024, 10:14:59 am »

Точно е, се возат и немаат гајле:

Присутен GixxerMKD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 147
« Одговори #35 на: 05 Август 2024, 10:37:44 am »

Го преувеличувам затоа што 90% од патиштата ни се за потсмев, мене ми пречи многу кога некој странец за првпат вози во Мк и вика дека неговата удобна кола што ја вози низ цела Еу наеднаш се претворила во кочија кај нас , и тоа на сред автопат. Можеби екстремните ниски гуми и огромни бандажи нема да се оштетат ако имаш среќа, но еве нека кажат тие што возат такви колку им е "убава и комфорна и тивка" вожњата овде. Еве кога ќе дојде дечкото со Бемвето , сам ќе си каже како е. Ни airmatic не помага овде.

Ќе си сака пазење, тоа е факт. Иначе на темата патишта во МК, летово бевме на одмор во Хрватска, па од таму терав низ јадранска магистрала па Албанија и директ во Охрид. Од Охрид за Скопје па нагоре. Малиот (4 години има) на излез од Охрид вика „Татко ќе ни се скршат тркалата“ :D

Присутен GixxerMKD

• Јуниор
  • **
« Одговори #36 на: 05 Август 2024, 10:40:04 am »
Честито комшо, не сум љубител на гарсоњери на тркала ама стварно импресивно, со здравје да се вози!

Едно прашање, не праат проблем за чипот на технички? Читав по интернет дека не проаѓаат модификации на технички во АТ.

Гарсоњера на тркала, и јас го викам истотото :)) Фала ти, да си купиш каква си сакаш.

Ако е направен во овластен сервис што издава тув немаш проблем.
Иначе прават проблем за свашта, моторот ми го вратија од технички пошто жмигавците биле на растојание од 15цм, а по закон требало да има најмалку 18. Ретардирана работа ама тоа е...

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2350
« Одговори #37 на: 05 Август 2024, 10:46:05 am »
Со здравје да се вози. Службената кола на Бетмен бурек да јаде!  8)
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен fuzzjaw

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 429
  • Alfa Romeo Giulietta 1.4TB
« Одговори #38 на: 05 Август 2024, 11:35:06 am »
Со здравје да се возит :) Колиште.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7057
« Одговори #39 на: 05 Август 2024, 16:01:05 pm »
Колава е УПМ!!!!

Само насмевки со неа :)

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3776
« Одговори #40 на: 05 Август 2024, 16:11:08 pm »
Голем СУВ си одговара со мрсен дизел. Со здравје да се вози.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #41 на: 05 Август 2024, 22:54:57 pm »
Возев едно вакво кое беше кај мене на освежување немам зборови ....многу безгрижни км

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #42 на: 06 Август 2024, 13:14:04 pm »
Млад, шосторе бе?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен GixxerMKD

• Јуниор
  • **
« Одговори #43 на: 10 Август 2024, 22:21:43 pm »
Млад, шосторе бе?

Абе за до овде онде, за по леб, да се вози нешто :))

Присутен GixxerMKD

• Јуниор
  • **
« Одговори #44 на: 17 Ноември 2024, 13:59:12 pm »
Последно возење со летни гуми :(
Сега уште да најдам нешто асално за зимава и ќе биде ок..