Автор Тема: Дали вреде да се дадат 14 000 € за неувезен Мерцедес В212 Е220 ЦДИ од 2010 год.?  (Прочитано 2271 пати)

Отсутен Djokica

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 872
Друштво вака, чичко ми (истиот од кој ја купив Королата која ја возам) ќе се иселува во странство па ми го понуди Мерцедесот,  В212 220 ЦДИ, неувезен, 2010 година со некаде 250 000 км, неодамна сменет му е ланецот, нареден е со 4 нови летни Мишелин плус 4 зимски Мишелин, нема некоа којзнае каква опрема, Класик ниво на опрема. Е сега околу цената замислил 14 000 евра и под тоа не сака да го дава. Е сеа шо мислите дали вредат тие пари за кола од 2010 година, оти од овие шо се мачка у вреќа има веќе вакви за 9000 - 10 000 евра по плацевите.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54955
  • Махер

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
Ako e prv gazda redovno servisiran cuvan vredi. Taa razlika od 2-3000 eura kje gi dades za opravka i sreduvanje na toj uvezeniot.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6144
Разликата ти иде како надомест за факот што бар имаш некое first hand инфо за колата, комодитет што поголемиот број на купувачи на половни возила го немаат.

А дека ќе нема влог во неа, тешко.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1667

Присутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1818

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 353
  • The best or nothing.
Дали вреди, зависи од тебе и твојот џеб.  :)
Ако си човек, што патува, или поминува многу км, вреди, ако не си, не вреди. Џабе толкава "крстарица", ако ја возиш низ град. Рачунај си, мерцедес е класа, е луксузна кола, па имаш екстра сензори и додатоци, кои во иднина може да прават проблем, а може и не.

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 679
Според мене не вреди. Колку сака нека е чувана колата, 14 години се 14 години. Железо, пластика, материјал, со тек на време губи својства, кородира, и тоа е тоа колку и да чуваш.
За тие пари ке најдеш кола која е 7-8 години по понова и со дупло помалку километри.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54955
  • Махер
Да.
Извини не сум појаснил. Ако е аутоматик, Да. Ако е мануал дај му 11к и нека тера.

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 1956
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
НЕ 250илјади за 14 сома не бато макс чичино 9,500

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6804
  • French diamond
What the fuck кола од 2010 вредела 14 000€ ?! И после се жалите дека цените на половните коли биле не реални...14 000 евра стрико ти само на сон ќе му земи на пазар.

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5492
Локалните се 90% такси возени и слично пред увозот и имаат по минимум 600-900 илјади.
250ккм не се малце километри, ама па овие сите крепат по милион без некој проблем, како шо и гледаме по видеа кај срби бугари со враќани километри.
Е сеа за ценатаа…Гледај да го исценкаш некако по роднинска линија да ја земиш некоја иљадарка подолу.
Ако планираш да го чуваш за век вреди да се плати малку повеќе од домашните  оти знаеш реална километража и одржуваност. Ако не планираш тогаш не се исплаќа оти ќе фрлиш едно 5-6 иљади евра в дупка оти освен ти дека од фамилија ти е, апсолутно никој ниту ќе ти верува ниту ќе ти плати повеќе од моменталната пазарна цена бидејки повеќето на продажба пак ќе се со под 250 или 200 ккм поминати и со повеќе опрема, на што фала богу се пали народ.
« Последно менување: 19 Јули 2024, 21:34:44 pm vladic3110 »
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14249
  • Пудингот на шоферството
14000 се многу пари според мене,зависи како е одржувана,со опрема е слаба како шо и сам кажа,како е котистена,шо досега освен ланецот е сменето.
На таа километража имаш,усисна грана за чистење или менување,дизни(лотарија),сет кумплуг.
На крај краева ти знаеш во каква состојба е колата.
Со таа километража во Германија се наоѓа за околу 7-8-9 мах,па прави есап сам.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5765
  • Шо да пишам тука?🤔
Колиште е... Другар има е250, малку троши, многу оди. За цената не знам.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5834
Кад че дајш 14к 😁.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk