Гласање

Koja kola Vie bi ja izbrale za kola na godinata 2012?

Passat
34 (54.8%)
Focus
18 (29%)
Elantra
10 (16.1%)

Вкупно гласови: 62

Автор Тема: Volkswagen Passat, Ford Focus, Hyundai Elantra finalists for 2012 North American  (Прочитано 17826 пати)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
Одг: Volkswagen Passat, Ford Focus, Hyundai Elantra finalists for 2012 North American
« Одговори #30 на: 17 Декември 2011, 14:13:28 pm »
Анкетава, горе-доле е јасна... И се поклопува со моето мислење за колите за кои станува збор, можеби не целосно, ама блиску.

Отсутен Schmitt

• Редовен
  • Пораки: 1815
Одг: Volkswagen Passat, Ford Focus, Hyundai Elantra finalists for 2012 North American
« Одговори #31 на: 17 Декември 2011, 18:29:31 pm »
Passat :)
Never drive faster than your Angels can fly.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #32 на: 17 Декември 2011, 19:25:54 pm »
Tuku koja e idejata za Jetta koga i Passat sega e Golf sedan? Istata kola samo malku pogolema?
I dali naredniot Phaeton isto taka ke ja deli platformata na (kako sto rece govedo) zastarenoto guubre Golf5?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #33 на: 17 Декември 2011, 19:27:34 pm »
Гојдо рече дека ти би го рекол тоа. :) Патетико Мадрид...

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #34 на: 17 Декември 2011, 19:34:27 pm »
(kako sto rece govedo)
Ај, ај, само ти продолжи да се провоцираш, пеземек низаеден. Гледам дека во протестните писма со кои ќе ја спамираш страцијата ќе паднат многу солзи крвави и горешти од срце распарано од болки за кутри Хондаи.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #35 на: 17 Декември 2011, 19:37:11 pm »
VW Passat 2.0 TDI со прикладен мотор за големината од 170 кс кошта 26 833 € Comfortline, во Highline ( full опрема што е многу битена за оваа категорија на купувачи) кошта 28 328 €.

Мојот избор секогаш би бил Alfa, ;D ;D ;D ;D , но тоа настрана. За тие пари човек со склоп спремен да ги даде овие пари за кола, попаметен избор би му бил Мерцедес или BMW.

28 328€ се многу за Golf 5

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #36 на: 17 Декември 2011, 19:48:11 pm »
Љунда со севкупната продажба влегува во територија на Голф 5. Колку ли треба да немаш вкус и срам за да возиш корејски контејнер?

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #37 на: 17 Декември 2011, 22:56:37 pm »
Без расмислување гласав за Пасат, сум возел и знам што е, Фокусот ми е исто така познат ама според мене е зад пасатот.

Во ова третово ме имаат само возено, додуше не најнов модел туку od 2006 мислам беше, (како на сликата само зелена како пролив боја) ама впечаток слабо!

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #38 на: 18 Декември 2011, 10:08:10 am »
VW Passat 2.0 TDI со прикладен мотор за големината од 170 кс кошта 26 833 € Comfortline, во Highline ( full опрема што е многу битена за оваа категорија на купувачи) кошта 28 328 €.

Мојот избор секогаш би бил Alfa, ;D ;D ;D ;D , но тоа настрана. За тие пари човек со склоп спремен да ги даде овие пари за кола, попаметен избор би му бил Мерцедес или BMW.

28 328€ се многу за Golf 5
tocno, Golf vleguva vo teritorija na BMW i Mercedes. Besmisleno!

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #39 на: 18 Декември 2011, 10:47:38 am »
Ај најди ми нов BMW 3 или Mercedes C-Klasse кој регуларно се продава за 28.000 евра со 170-коњски дизел и високо ниво на опрема.

Патолошка, патолошка опсесија.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #40 на: 18 Декември 2011, 11:14:51 am »
Kaj BMW najniskoto nivo na oprema e podobro ili ednakvo od najvisokoto nivo na oprema, kaj fehlerwagen. Besmislena sporedba

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #41 на: 18 Декември 2011, 14:26:59 pm »
Точно дека е бесмислена споредбата, и нема потреба уопште да се спомиња, нити во темава, нити у животов воопшто, паааа....

Мислам нормално, се’ додека не се појави Хјундаи со некој „достоен“ модел, кој ќе ги засени и BMW, и Mercedes, и Audi, и било кој друг. Тогаш веќе, споредбата ќе добие смисла нели?

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #42 на: 18 Декември 2011, 14:42:12 pm »
Kaj Пасатот Хајлајн опремата е светлосни години подобра отколку основната на БМВ серија 3. Секако мене една од омилените возила ми е серија 3, заедно со Ц класата, и само прашање на време е кога ќе инвестирам во нешто од нив. Како и да е разликата со Пасат е скоро 10.000 евра кога би имале слична опрема.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #43 на: 18 Декември 2011, 14:45:45 pm »
Kaj Пасатот Хајлајн опремата е светлосни години подобра отколку основната на БМВ серија 3. Секако мене една од омилените возила ми е серија 3, заедно со Ц класата, и само прашање на време е кога ќе инвестирам во нешто од нив. Како и да е разликата со Пасат е скоро 10.000 евра кога би имале слична опрема.

Корејска Филозофија.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #44 на: 18 Декември 2011, 14:51:47 pm »
Kaj BMW najniskoto nivo na oprema e podobro ili ednakvo od najvisokoto nivo na oprema, kaj fehlerwagen. Besmislena sporedba
Како и секогаш коментари полни со дезинформации и гомненици...Не ми е јасно само дали сакаш да изигруваш форумски шут или пак имаш подлабоки психички проблеми па информациите поврзани за VW ги перцепираш изопачено, нецелосно и во негативен контекст.

http://www.vw.com.mk/files/mk/download/datei/752.pdf
http://www.bmw.com.mk/mk/en/newvehicles/3series/sedan/2011/_shared/pdf/BMW_3series_sedan_catalogue.pdf

Како што се гледа од материјалите од производителите приложени во линковите, основниот Пасат има повеќе опрема од основното BMW 3 Sedan.