Не постои баш никаков проблем со име на фирма да се управува моторно возило во друга држава , да не се доведуваат во заблуда сите кои сакаат тоа да го сторат не ти треба бугарски пасош ниту ништо споделив контакт на Божо од канцелариајта во Бугарија која се занимава со вакво нешто од Македонија има голем број на луѓе со години кои без проблем секаде низ европа македонија било каде си управуваат возило без никакви проблеми, ниту сум чул ниту прочитал да на некому му е земено возило , јас сум во процес за сите кои сакаат на тој начин да си управуваат возило со отварање на фирма во бг нека ми пишат во лична порака ке си добијат контакт од Бугарија за понтаму што и како со нив ке си разговарате .
Повторувам уште еднаш нема никаков проблем со управување на возило се ке ви биде објаснето што како на вашите прашења од луѓето од Бугарија, да не ве лажат дека само вие можете да го управувате и никој друг може секој на кој му дадете согласност писмена и тоа ке ви објаснат . По објаснето од ова амин.
За возило над 25 илјади евра во мкд не се исплати да се царини тоа е мое мислење бидејки давачките се ненормални кој има нека дава што друго да кажам тоа е.