Автор Тема: Ауди а4 најверојатно проблем со летвата  (Прочитано 1189 пати)

Отсутен nikoloskim23

• Почетник
  • *
  • Пораки: 41
Поздрав клуб имам проблем имам а4 на 100% свртен лев или десен има некое цвилење да го попуштам многу малце нема веќе цвилење помош некој слично искуство?

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14243
  • Пудингот на шоферството
Одг: Ауди а4 најверојатно проблем со летвата
« Одговори #1 на: 23 Јуни 2024, 15:55:48 pm »
Немаш проблем,така цвичат скоро сите возила,пумпата од сервото.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2204
« Одговори #2 на: 23 Јуни 2024, 18:41:44 pm »
Поздрав клуб имам проблем имам а4 на 100% свртен лев или десен има некое цвилење да го попуштам многу малце нема веќе цвилење помош некој слично искуство?

Серво пумпа,се додека не почне да вади звук на виење при вртење на воланот или на ладно време немаш мака,а и тогаш нема да имаш мака.Мака ќе имаш кога ќе почне да тече улје од летвата.

Превентивно смени улје во хидрауличниот систем.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5721
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #3 на: 23 Јуни 2024, 20:45:59 pm »
Ако е само до крај, нормално е, немаш потреба до таму, ако и покрај мало вртење (15-30 степени) повторно е истиот звук, имаш проблем.

Отсутен nikoloskim23

• Почетник
  • *
« Одговори #4 на: 24 Јуни 2024, 00:47:01 am »
По ова како што кажувате немам проблем изгледа само на 100% свртен волан има не вкусен звук као каиш пред мењање да го пуштам многу малце само немам никакви звуци совет што е паметмо да правам доколку цепам така да не заебам работа, фала многу на досегашните одговори :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34068
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #5 на: 24 Јуни 2024, 01:33:09 am »
По ова како што кажувате немам проблем изгледа само на 100% свртен волан има не вкусен звук као каиш пред мењање да го пуштам многу малце само немам никакви звуци совет што е паметмо да правам доколку цепам така да не заебам работа, фала многу на досегашните одговори :)
Нормално е тоа, немаш проблем, само немој да вртиш до крај и да притискаш дополнително, да не ја амортизираш пумпата и летвата непотребно.

Отсутен nikoloskim23

• Почетник
  • *
« Одговори #6 на: 25 Јуни 2024, 00:15:38 am »
Фала многу, не би ми бил интересен животот без проблеми дали имал некој слична ситуација возачкиот прозор од нигде никаде почна да ми  гребе на отварање затварање морам цел тапацир најверојатно да го извадам да видам што му е но не ми е малце работа баш пошо неам превише време ми текна со компресор да пробам да издувам или да почекам да изврне можда ке има промена некоја...

Отсутен nikoloskim23

• Почетник
  • *
« Одговори #7 на: 25 Јуни 2024, 00:21:29 am »
Фала, гледам по имево ауди мераклија си изгледа па случајно да не знаеш кај можам да набавам прекинувач за светла го заебав и имам некои замерки као штопови сакам да сменам бидејки внатрешно фарбани се/затемнети од предходен сопственик... па полека сакам да си ја враќам кон фабрика станува збор за б7 караван 2005

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5721
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #8 на: 25 Јуни 2024, 00:26:00 am »
Убаво помини ги гумиците со алкохол или бекое APC, па помини со силиконски спреј, но почекај да засуши за да немаш траги на стаклото, кај мене така го решив тој проблем, ако е посериозно нешто тогаш е друго. Кај другар гребеше од штраф со несоодветна големина и направи огромни гребаници на стаклото.

Отсутен nikoloskim23

• Почетник
  • *
« Одговори #9 на: 25 Јуни 2024, 17:00:41 pm »
Убаво помини ги гумиците со алкохол или бекое APC, па помини со силиконски спреј, но почекај да засуши за да немаш траги на стаклото, кај мене така го решив тој проблем, ако е посериозно нешто тогаш е друго. Кај другар гребеше од штраф со несоодветна големина и направи огромни гребаници на стаклото.
Фала ти ке мора да пробам...