Зависи со што ќе го споредуваш. Еве, ако споредуваме со Kia - мене Sportage и подобро ми изгледа, и нијанса подобро ми е склопен внатре. За да ти кажам дали менувачот е подобар или не, треба да ги споредам back to back. Не знам зошто толку мислиш дека менувачот на Киа не го бива? Не е толку мазен како ZF8, тука нема муабет, ама генерално е коректен.
Тука се гледа дека многу внимание посветиле на ефикаснота и економичноста, па затоа е моторот и малку удавен. Внатре ми е комотно, иако ми фали дополнително подесување на воланот по длабочина. Кабината на изглед како да е една генерација позади онаа на Kia, иако технологиите ги има. И генерално, скоро сите кинески возила што сум ги возел до сега, имаат една мала „здрвеност“ на суспензијата. Генерално се комотни, ама има цврстина што доаѓа до израз на мали нерамнини. Искрено, очекувам дека со посалам гуми, би било значително подобро.
Потрошувачката која ми ја покажа на борд беше таа - меѓу 8.5 и 9 литри на 100 километри. И тоа воопшто не ме изненадува, моторот го дели со Volvo XC40.