Ако е најпосакувано, што бараат Ssangyong и Haval?
Секој кој исполнува услови има право да се номинира. Во процесот на номинирање, сите се еднакви. До каде ќе стигне понатаму е друга работа. Во секој случај добиваат покривање и некаква промоција - ете, коментираш, нели?
Едит: И само да дополнам - заради еден куп различни работи, меѓу кои и геополитика и слични дискусии, кај нас купувачите всушност ги сакаат кинеските возила. Соодветно на тоа и многу брзо се прифатија (или се во процес на прифаќање) кинеските брендови, и има интерес, и прилично добро се продаваат. И јас сум изненаден, ама таа е реалноста.
Pa ne e udovoluvanje ako sporeduvam apple to apple. Logicno mi e.
A ako odime vo najposakuvani moze i Ferrari Roma da ima 😂
Апсолутно, да се продаваше во Македонија ќе направевме све што може да има.
Единствена логична листа ми беше онаа за најнов автомобил.
Останатите ми делуваат прилично конфузни, градски автомобили беа А и Б сегмент, а убацено 2008 и Меган.
Семејни автомобили све сувурини ставени.
Кај електрифицираните се сложувам со кажаното од MarceCvarce
Единствено кај премиумот не би знаел бидејки никогаш и не ме интересирале тој тип на возила
За жал, сегментите се менуваат, па и возилата кои влегуваат во нив. Ете, во семеен автомобил се сите SUV модели - ама тоа го има пазарот. MPV возила веќе нема - сè се кросовери и SUV. И тоа народот купува.
За електрифицирани, тоа е тоа. Ограничена е понудата на пазарот и пологично е да исполнуваат одредени услови и да се номинираат во една категорија. Се надевам дека следната година веќе ќе имаме и засебна категорија за електричен автомобил.