Здраво, веќе имам пишувано на форумов за колава и у план ми беше да ја направам темава одамна, па после саботно перење ја сликав и ете
Skoda Octavia 1.9tdi со 77kw и 105hp, купена во 2012 од Порше Македонија(тогашна Бохемија Автомобили) со 72.000 километри, користена како деловно возило на фирмата. Моментално има поминато 175.900км. Претежно е возена во град и низ Македонија, просечна потрошувачка 7.5л во лето, 7.7-7.8/л во зима
Го има Elegance пакетот на опрема:
ABS
Електрика на ретровизори
Греачи на ретровизори
Cruise control
Предни/задни магленки
Електрика на сите прозори
Централно заклучување
Резервно тркало
Двозонска клима Климатроник
Борд компјутер
Клима во glovebox
Централен armrest со клима
Stream CD/MP3 радио
Метални прагови
Sun shaders на задни прозори
Lip spoiler(мислам дека е единствена октавија што ја имам видено кај нас со ваков спојлер, или било каков
)
Редовно сервисирана, од поголеми поправки ми текнуваат само неколку, поголемиот број од нив се случија лани:
- Сменета брегаста осовина
- Нов фабрички браник и фарови
- Сменета АБС пумпа
- Сменет тапацир на кров
Ентериерно почна да ги покажува годините, во план ми е направам делумна реставрација, тоа е и една од причините за темава, ваши препораки/совети каде можам да најдам материјали/делови.
Во првичен план ми е:
- Нов тапацир на вратите(на задната десна се откачи пред месец дена)
- Нова топка на мењач
- Стругање и полирање на воланот(или по можност MFSW волан да купам од суперб или октавија)
- Нова пластика за контролите на прозори
- Ново радио или инсталирање на bluetooth во постоечкото радио
- Нови лајсни/фарбање на старите
Доколку некој знае каде можам да најдам стари делови, текстил за вратите, пишете ми тука или во ПП
П.С. Во тефтеров е бележено секое точење гориво, мал/голем сервис, промена на гуми итн, мала носталгија за цените на гориво