Автор Тема: Давачки за увоз на возило од ЕУ - проценка и cost breakdown  (Прочитано 4392 пати)

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 965
    • nobrain.dk
Да препорачате некој што би средил се на најдена кола во странство? Пример да оргтранспорт, еур/меур ,царињене, хомологација се со трееба до регистрација

Инате таков лик?

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14330
  • Пудингот на шоферството
Транспортерите знаат да ја збркаат та работа комплетно.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5055
  • The Spartan General
Да препорачате некој што би средил се на најдена кола во странство? Пример да оргтранспорт, еур/меур ,царињене, хомологација се со трееба до регистрација

Инате таков лик?

Spored moeto iskustvo shto imam pomognato na nekolku prijateli od tuka, ima takvi ama sekogas trebalo malce da podbutnam so sovet/mislenje/proces kako funkcionira celata procedura. So prevoznicite e malce kako ti se pogodi.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 965
    • nobrain.dk
Da ti kazam od kakvi rab se iznaslusav.. ke baram kola od mk nekoja i ajt zamaranje

You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5055
  • The Spartan General
Da ti kazam od kakvi rab se iznaslusav.. ke baram kola od mk nekoja i ajt zamaranje

Pa znam. Zatoa i ti pishav deka prvo klaberite/prijatelite se dogovorivme, objasniv, skicirav i gore dole sami si ja sredija rabotata so prodavac/izvoz dokumentacija. Transporterite realno samo transporteri bea.

Ako cekas samo na niv da znaat proceduri, da te upatat, da ti zavrsat rabota od-do, si se zafrknal. Pola od niv se zinati za pari, drugata polovina se izmamnici.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2205
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.

Почитуван @Tommy ако имаш време простор желба и емаптија договорете по едно кафе со  @JR седнете у цреша бар паркирајте тоа колите бојата на а5ката е фантастична  од друга страна да ги гледате додека пиете кафе ,помогни му на човек да донесе кола од "горе" објасни му најдобро и решена ствар. Да очекуваме срекен епилог

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
Новиот Спортаж сега е на акција, така да него решен му е проблемот.

Отсутен Kkkkk

• Почетник
  • *
  • Пораки: 12
Одг: Давачки за увоз на возило од ЕУ - проценка и cost breakdown
« Одговори #22 на: 24 Октомври 2024, 09:28:50 am »
Dobro utro na site

Mi treba malku pomos okolu uvoz na vozilo od Avstrija

Dali ima nekoj sto moze detalno moze da mi ja objasni procedurata.

Отсутен gooner

• Почетник
  • *
  • Пораки: 4
« Одговори #23 на: 17 Ноември 2024, 13:10:35 pm »
Се шушка дека од јануари 2025 ќе поефтини увозот на половни коли, дали има некој инфо која ставка ќе поефтини, колку и дали тоа ќе важи и за понови возила(еур 6)?

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2380
« Одговори #24 на: 18 Ноември 2024, 09:09:21 am »
Се шушка дека од јануари 2025 ќе поефтини увозот на половни коли, дали има некој инфо која ставка ќе поефтини, колку и дали тоа ќе важи и за понови возила(еур 6)?
Нема врска, измислен муабет, муабетот е пуштен за да се направи притисок на државата да ги намали давачките.
Претпоставката е мајката на сите заебувања