Автор Тема: сервис на мерцедес во порше, дали е во ред?  (Прочитано 941 пати)

Отсутен crcic

• Почетник
  • *
  • Пораки: 45
сервис на мерцедес во порше, дали е во ред?
« на: 29 Декември 2023, 18:39:56 pm »
Другари едно прашање. Купив пред некое време мерцедес е220 2019 година. До сега имав ауди а6 и редовно го носев во порше на сервис, и генерално сум презадоволен од нив, 11 години ја имав колата, редовно носење на сервис и ни еднаш не се расипа. Е сега, дали некој има искуство дали истиот квалитет ке го добијам доколку мерцедесот го носам кај нив или препорачливо е да го носам во мерцедес. Пак ке кажам, не сакам да ги мењам бидејки до сега немам ни една негативн забелешка, и што се вика, кога нешто работи не го поправај. Ама бидејки е автомобил што не е во нивната групација баш ме интересиа некој да сподлеи мислење и да ми даде совет.

п.с. аудито го купв од кај нив ново, мерцедесов е половен ама е купен од мерцедес од луксембург го купив лично јас, значи има и сервисна книшка од првиот ден и сите тракатанци што треба да ги има.

Фала!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Одг: сервис на мерцедес во порше, дали е во ред?
« Одговори #1 на: 29 Декември 2023, 20:00:27 pm »
Тие луѓе таму знаат Фолксваген и Ауди и се испраксирани до даска. Не дека нема да се снајдат со Мерцедес, ама ќе трошат 3 пати повеќе време, немаат делови на лагер, сервисни упатства, директна линија до Мерцедес, кој знае колку добро ќе завршат работа. Затоа имаш „сервис за воа, сервис за ноа“. Специјалиација на трудот, процедури и слично.

Појди прашај ги, дечки сакате да правите Мерцедес или не ви се чепка. Истиот квалитет и цени секако нема да ги добиеш. Види зборувај со нив.

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1009
« Одговори #2 на: 29 Декември 2023, 20:17:32 pm »
Барај некој што специјализира за Мерцедес. МакАутоСтар не знам колку се добри, нека каже некој со искуство.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3 на: 29 Декември 2023, 20:55:52 pm »
Злате-бенц ми е клиент ако сакаш ќе ти дадам контакт негов. Он самиот вели, колку е мерцедесот постар, толку подобро го сервисираат.
Кој модел го имаш со кој мотор?

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4996
« Одговори #4 на: 29 Декември 2023, 21:22:30 pm »
Злате-бенц ми е клиент ако сакаш ќе ти дадам контакт негов. Он самиот вели, колку е мерцедесот постар, толку подобро го сервисираат.
Кој модел го имаш со кој мотор?
Koa ke ide stariot u penzija toa mazuleto da isposere se so naprail?

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен crcic

• Почетник
  • *
« Одговори #5 на: 29 Декември 2023, 21:37:27 pm »
вака сега, моделот е mercedes e220 sport plus, 2.0 со 194 коња, аутоматик, 2019 година, и тоа шасија или што и да е е w213.

да објаснам убаво, јас не сум меркалија на коли, да сакам убави коли, ама не сум од тип на луге да ја тјунира па да затемува стакла па да мења предни маски, фелни итн... мене колата ми е првенствено потреба и кога не ја користам ја чувам во гаража. за низ град имам друго помало возило. во порше ми се свигаше што кога бордот ке ми јави "service now" ја носев таму, си имаа лугето сервисна историја, ке ја оставев 3-4 часа, ке отидев да ја земам, ке си платев и тоа е тоа. на факутрата ке видам ми смениле масло, филтри кога кој како има потреба, некој штопни шо ти ја знам не ни знам која за што служи, доодени ствари итн... не сакам да ја носам кај мастор и гаража некоја кај шо ти ја знам, некој дооден дел кој што кошта 100-200 денара на пример нема да го смени, ја знаете таа нашата, ке тера ова ееххааа.. и поради тоа да ми направи некој поголем проблем за кој што неормало нема да одговара оти кај нас кој за што одговара, или да ти даде гаранција на дел итн... и најлошо да ме остави дефект на пат пу пу не дај боже.

значи прашањето ми е дали порше или овластен сервисер макаутостар. според одговориве што ги добив дефинитивно макаутостар, така да благодарам на сугестиите.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14291
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #6 на: 29 Декември 2023, 22:10:53 pm »
И без да си ја отвориш душата ќе знаевме дека не си мераклија.
Мераклија не купува Е220.
Патем убаво возило.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1640
« Одговори #7 на: 29 Декември 2023, 22:41:29 pm »
вака сега, моделот е mercedes e220 sport plus, 2.0 со 194 коња, аутоматик, 2019 година, и тоа шасија или што и да е е w213.

да објаснам убаво, јас не сум меркалија на коли, да сакам убави коли, ама не сум од тип на луге да ја тјунира па да затемува стакла па да мења предни маски, фелни итн... мене колата ми е првенствено потреба и кога не ја користам ја чувам во гаража. за низ град имам друго помало возило. во порше ми се свигаше што кога бордот ке ми јави "service now" ја носев таму, си имаа лугето сервисна историја, ке ја оставев 3-4 часа, ке отидев да ја земам, ке си платев и тоа е тоа. на факутрата ке видам ми смениле масло, филтри кога кој како има потреба, некој штопни шо ти ја знам не ни знам која за што служи, доодени ствари итн... не сакам да ја носам кај мастор и гаража некоја кај шо ти ја знам, некој дооден дел кој што кошта 100-200 денара на пример нема да го смени, ја знаете таа нашата, ке тера ова ееххааа.. и поради тоа да ми направи некој поголем проблем за кој што неормало нема да одговара оти кај нас кој за што одговара, или да ти даде гаранција на дел итн... и најлошо да ме остави дефект на пат пу пу не дај боже.

значи прашањето ми е дали порше или овластен сервисер макаутостар. според одговориве што ги добив дефинитивно макаутостар, така да благодарам на сугестиите.
Дефинитивно МакАутоСтар е за тебе, не барај ништо друго. Ако после тоа купиш БМВ правец М-Кар. Имаше ако не се лажам @zlatkoa некој Мерцедес и го сервисираше исклучиво таму и беше задоволен.

Со здравје да се вози колата и да носи уште поубава ;)

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13932
« Одговори #8 на: 30 Декември 2023, 00:49:31 am »
Јас лично знам за многу добар сервис во Птолемаида, Грција. Решавале проблеми шо овие во Скопје не можеле.

Ако си да речеме Битола или често гравитираш тој регион, повеќе ти се исплаќа таму да одиш.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
« Одговори #9 на: 30 Декември 2023, 11:26:32 am »
Cim nemas doverba vo garazi i ne ti se problem pari sto se napinjas tolku. Ete ti gi Mak Auto star i teraj orginal mercedes servis kako sto kazuvas ulje filtri stopna bez problem kje ti smenat.
Nosi si tamo kolata i ne se zamaraj.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #10 на: 30 Декември 2023, 15:04:15 pm »
Влатко Бенз е добар сервис, колку што имам чуено.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен crcic

• Почетник
  • *
« Одговори #11 на: 30 Декември 2023, 15:07:43 pm »
ne se napinjam, ne ni prasav za garaza. prasav dali e pametno da ja nosam vo porsche (bidejki ne se specijalizirani za mercedes) a imam dobro iskustvo so niv, i koga nesto mi e ok ne sakam da menjam, ili da smenam i nosam vo makautostar. i spored odgovrite zakluciv makautostar i toa e toa.

Cim nemas doverba vo garazi i ne ti se problem pari sto se napinjas tolku. Ete ti gi Mak Auto star i teraj orginal mercedes servis kako sto kazuvas ulje filtri stopna bez problem kje ti smenat.
Nosi si tamo kolata i ne se zamaraj.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8961
« Одговори #12 на: 30 Декември 2023, 17:35:28 pm »
Ne e pametno da ja nosish vo porsche