Автор Тема: Препорака за авто-електричар  (Прочитано 660 пати)

Отсутен Cocarjaskov

• Почетник
  • *
  • Пораки: 7
Препорака за авто-електричар
« на: 22 Декември 2023, 18:33:18 pm »
Здраво, ве молам препорака за добар авто електричар у Скопје. Се работи за 2019 Ауди А5.

Проблеми:
Свети све живо и не функционира и 200 ерори на екранот дава. Start stop malfunction, drugi 2-3 stvari malfunction, vehicle malfunction, engine check, airbags check. И у исто време колата се блокира и не иде повеќе од 40, т.е не ја прима гаста. Ја носев на 2-3 нормални мајстори, не можеа да и го најдат крајот.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3797
Одг: Препорака за авто-електричар
« Одговори #1 на: 22 Декември 2023, 18:40:30 pm »

Отсутен Dule_

• Редовен
  • Пораки: 2998
« Одговори #2 на: 22 Декември 2023, 18:43:56 pm »
Акумулаторот смени го

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17448
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #3 на: 22 Декември 2023, 18:43:58 pm »
Стави и на колата нов акумулатор прво. Ниедна модерна кола нема да функционира ако нема константен напон.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6111
  • 69
« Одговори #4 на: 22 Декември 2023, 23:07:42 pm »
Не можеш сам да и смениш акумулатор прво и основно, а второ оди на сервис. Јас би ти ги препорачал Порше Македонија.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3806
« Одговори #5 на: 23 Декември 2023, 01:34:49 am »
Стави и на колата нов акумулатор прво. Ниедна модерна кола нема да функционира ако нема константен напон.

Првен пробај со ова, наједноставно и нај ефтино е, само како што кажа колегата СалеСк подоле, мора да го смениш во некој сервис за акумулатори за да го кодираат и новиот акумулатор, инаку пак може да имаш проблем. Фабричкиот аку е 93ах, така да барај 100-ка.

Не можеш сам да и смениш акумулатор прво и основно, а второ оди на сервис. Јас би ти ги препорачал Порше Македонија.

Ако не успее првото, тогаш втор чекор би ти било ова.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA