Ако е до горивото, нека не продаваат возила во Македонија. И нека им е со среќа ако докажат дека горивото не чини, кого ќе тужат тогаш? МП, ЛукОил и останатите? Тој муабет ми личи како за пред кооперација и да го одвлечат корисникот на возилото да ги тужи нив.
Секој автомобил има прирачник за користење за возачот , верувам дека секој го има прочитано и е пожелно секој овластен што продава коли има свои услови со кои си запознаен со потенцијално купување нарачка и слично , овластениот дилер е должен при пристигање на автомобилот да го преиспита детално и после тоа да го пушти во употреба при проверка дилерот стои позади исправноста на автомобилот и ти го предава со цела документација последно што знам е дека го даваат со празен резервоар колку да имаш до бензинска, и никој не ти гарантира дека од фабрика ке ти биде се супер затоа постајат тие гаранции 3,5,7години 50,100,150 илјади километри или може да се појави проблем после 1 месец или 2илјади км и слично затоа има гарантен лист ке го прочиташ гарантниот лист и ке видиш што опфаќа истиот , лимарија,мотор,мењач и етц за секој модел е различна гаранција во овој случај и во сите секогаш ситуацијата е трики точно клиентот вели едно овластениот вели друго , во овој случај проблемот наидува со дпф овие велат гориво не е квалитетно ке се испитува гориво процедурата е таа која ја налага дилерот тоа ти што мислиш дека си во право така мислат и они тоа што ти имаш пат истрасиран до сопствено убедување кон правдината така и спротивната страна во овој случај секогаш треба да се има писмени докази и правно лице или веќе некој адвокат/ка запознаен и работено на баш ваков случај сепак сумата и да е 400 евра а не 40к има тежина сепак ова се брендови со долгогодишна традиција на пазарот па и да се известат медиуми и да се изнесе јавно вистината и проблемот со кој клиентот е оштетен во овој случај не е лошо можеби ке допре до некои глави па ке сватат поука во овој случај неможат да се оградат и да го влечат ова за Македонија Хјундаи е тоа и мора да донесат одлука ако не ке ја бараш преку правни лавиринти и ке си ги дадеш на суд треба всушност и кон кој поднесуваш тужба и како ке гласи ... па судот ке одлучи кој е крив а кој Прав . Според мене извести медиуми и објасни се што имаш јавно да кажеш јас верувам во едно нешто ако сум јас чист од моја страна немам што да се плашам срекно ,купување на нов автомобил треба да е задоволство а не измачување срекно.