Автор Тема: Problemi na noviot Tucson  (Прочитано 15510 пати)

Отсутен mendieta1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 193
  • BMW E30 316; BMW Е36 318 tds; BMW E46 330 Ci
Одг: Problemi na noviot Tucson
« Одговори #60 на: 20 Декември 2023, 12:37:19 pm »
44 000 еу за Хјундаи ма каков и да е  е премногу
SAVE WATER! SHOWER WITH YOUR GIRLFRIEND

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6737
  • Бенве сие бенве
« Одговори #61 на: 20 Декември 2023, 12:42:19 pm »
Нема да се 44, му го ценат -20% од платената цена, ќе треба 6600 да доплати за бензинецот, нова регистрација, ново каско, нов зл, околу 52000 ќе излезе

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13921
« Одговори #62 на: 20 Декември 2023, 12:47:43 pm »
Дечки, абе каков е тој „дефетистички“ став. Ќе се оди до крај. Пишеш до централа, креваш узбуна да видите како ги виткаат опашките.

Ако треба и по судови ќе се влечам, не им давам да мрднат.

Отсутен dekicot

• Почетник
  • *
  • Пораки: 33
« Одговори #63 на: 20 Декември 2023, 12:48:22 pm »
Нема да се 44, му го ценат -20% од платената цена, ќе треба 6600 да доплати за бензинецот, нова регистрација, ново каско, нов зл, околу 52000 ќе излезе

Toa se kataloshki ceni shto gi davaat na pocetok na ponuda, na taa cena ti dava popust, znaci mene mi namaluvaat na cenata so popust shtom sum ja dobil, a novoto vozilo ti go davaat po kataloshka cena, i ti vika koga pravime staro za novo nema popust, popustot vazi samo za kesh :D

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6437
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #64 на: 20 Декември 2023, 12:50:49 pm »
Одиш во Хјундаи сервисот и:

Присутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6478
« Одговори #65 на: 20 Декември 2023, 13:07:40 pm »
Друже еве после кратко гуглање изгледа проблемов е идентичен но многу повеќе изразен кај бензинците 1.6 турбо од проста причина што и повеќе се продава.

На полскиов форум веќе 80+ страни се жалат луѓе со палење на сијаличка за гпф-то за многу краток период и како што читам на последниве страни добиле од хјундаи нов апдејт на софтверот, што би требало да го реши проблемот.

https://hyundaitucson.info/problem-filtrem-czastek-stalych-gpf-kilku-tysiacach-t1809-820.html

еве и германски форум со идентичен проблем со дпф

https://www.tucson-forum.de/forum/thread/5245-partikelfilter/?pageNo=12

Не е лоша идеја да проверат тие во мида дали има апдејт за твоето возило.

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2056
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #66 на: 20 Декември 2023, 13:50:40 pm »
Дали знаеш, каде е централата на Хјундаи за Европа? Прати им меил, со сите фактури, слики. Скоцкај убаво, и праќај секаде, дури и во Кореа. Напомени доле, копија од овој меил, праќам до централата во Кореа/Европа, итн.

Во Словачка е

Отсутен dekicot

• Почетник
  • *
« Одговори #67 на: 20 Декември 2023, 13:54:43 pm »
Друже еве после кратко гуглање изгледа проблемов е идентичен но многу повеќе изразен кај бензинците 1.6 турбо од проста причина што и повеќе се продава.

На полскиов форум веќе 80+ страни се жалат луѓе со палење на сијаличка за гпф-то за многу краток период и како што читам на последниве страни добиле од хјундаи нов апдејт на софтверот, што би требало да го реши проблемот.

https://hyundaitucson.info/problem-filtrem-czastek-stalych-gpf-kilku-tysiacach-t1809-820.html

Jas ne znam kako kaj nas do sega se nema nekoj pozaleno, ili se ima ama nema nishto po net.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6841
  • French diamond
« Одговори #68 на: 20 Декември 2023, 13:56:39 pm »
Јас како што сфатив сервисот не се откажа од решавање на проблемот, на кој основ се бара ново возило? Ќе сменат и уште еден дпф и нов софтвер и можи ќе се реши се, што се откажа одма од колата..

Отсутен dekicot

• Почетник
  • *
« Одговори #69 на: 20 Декември 2023, 13:58:57 pm »
Јас како што сфатив сервисот не се откажа од решавање на проблемот, на кој основ се бара ново возило? Ќе сменат и уште еден дпф и нов софтвер и можи ќе се реши се, што се откажа одма од колата..

Ok, kje smenat ushte 3-4 dpf filtri dodeka da pomine garancija i shto posle, treba 2-3k da se plakja za dpf ili treba da se bara nacin da se iskluci na vozilo 5god staro?

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6841
  • French diamond
« Одговори #70 на: 20 Декември 2023, 14:02:50 pm »
Тоа е твоја претпоставка, која не можиш да ја докажиш и не верувам дека ќе ти дадат нова кола по тој основ. Не велам дека не си во право, ама никој не знае дали ќе ја оправат или не, додека не пробаат. Јас мислам дека ќе ја средат штом е општопознат/раширен проблем, а не само на твоето возило.

Отсутен dekicot

• Почетник
  • *
« Одговори #71 на: 20 Декември 2023, 14:06:58 pm »
Тоа е твоја претпоставка, која не можиш да ја докажиш и не верувам дека ќе ти дадат нова кола по тој основ. Не велам дека не си во право, ама никој не знае дали ќе ја оправат или не, додека не пробаат. Јас мислам дека ќе ја средат штом е општопознат/раширен проблем, а не само на твоето возило.

Ne toa e pretpostavka od shefot na servis druze.

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2056
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #72 на: 20 Декември 2023, 14:11:37 pm »
Барај си ново возило или пари нека вратат па крај краева да те удрат 4-5 илјади евра од таа сума ке ги прежалиш па веке имаш искуство со ТУКСОН нек им остане пуст и поМетан ,  претпазливо и само со писмено да не те зезнат во случај они да те дадат на суд за агресивно однесување, вреѓање или рушење на углед на брендот имај си адвокат/ка кон процесот , извести медиуми сепак не е мала цифра јавно го кажи проблемот ако си 100% чист од твоја страна јебеш Туксон спасавај што се може спасити . само имај се написмено во неколку примероци со докази срекно ние од тука те подржуваме и ке те пратиме со процесот за се и да не е човек во твоја кожа , нека молитвите и мислите ти се реализираат!

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6737
  • Бенве сие бенве
« Одговори #73 на: 20 Декември 2023, 14:56:58 pm »

Очекувајте следната драма да е од мене.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5903
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #74 на: 20 Декември 2023, 15:31:44 pm »
Среќлија си ти, немаш мака.