Автор Тема: Volvo V60 Recharge Inscription  (Прочитано 17772 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20737
Одг: Volvo V60 Recharge Inscription
« Одговори #180 на: 13 Јануари 2025, 09:51:12 am »

#меѓузабрзување

Ok Pozzzzzz  :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7023
  • French diamond
« Одговори #181 на: 13 Јануари 2025, 10:32:49 am »
Брзо бе, убо повлеквит.

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1719
« Одговори #182 на: 13 Јануари 2025, 10:42:04 am »
Од 35 до 50 многу слабо... Разочаран сум...

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #183 на: 23 Април 2025, 23:02:40 pm »

Sent from my iPhone using Tapatalk
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1936

Отсутен velestrumf

• Легенда
Volvo V60 Recharge Inscription
« Одговори #185 на: 28 Април 2025, 14:39:57 pm »
Извештај...

За краток период, поминати едно чудо километри...

За Велигден, лагано товарени, 4ца во кола, до Новиград, Истрија, Хрватска, со излет до Умаг, и назад. Поминати 2495 километри, потрошени 169 литри и 110.5 кВч струја, регенерирани 102.5 кВч.
Возено прилично брзо, низ Германија помеѓу 130 и 160, низ Австрија имаше сериозни застои поради санирање на тунелите, Словенија и Хрватска, според знаци, евентуално плус 10.
На враќање, застој на Караванке, пак тунелите низ Австрија, и практично до Минхен, откако влеговме во Германија. Имаше пар бркања до макс. и ете колата ми тури до знаење дека возам брзо, пошо на 187 км/ч почна да ме кара, исто како и една апликација на телефонот  :)

Просеци според информациите извадени преку апликација:
- бензин 6.77 л/100 км
- струја 4.43 кВч/100 км
- рег. струја 4.11 кВч/100 км.

После тоа, еден ден пауза, земавме приколка, па у средата тргнавме накај Ренесе, Холандија, да правиме пробен одмор, пошто на лето сакаме со приколка да идеме у Австрија.

Приколката е Adria Altea 552 PK, 7.6 метра вкупна должина, цирка 1400 килограми тешка.

Имавме мала беља у старт, се откачи помошното тркало уз возење, па се враќавме назад да го сменат, и тоа пролонгираше време и истанчи нерви.
До кампот имавме 285 километри, возени максимум до 110 км/ч, најчесто помеѓу 90 и 105 на темпомат.
Првпат тегнам приколка, па ете, ново искуство... Бара менување на начинот на размислување за возење, пошто возиш композиција, не само едно возило, и целиот склоп понекогаш чудно се однесува. Претицање и враќање у лента знае да биде терсене, ветер се осеќа лајк а мадафака, и сето тоа така „фино“ си влијае на потрошњата.

Како и да е, стигнавме у кампот, поставивме приколка, се одморивме неколку дена. Во петокот направивме излет до Keukenhof (помеѓу Хаг и Амстердам), во саботата тргнавме назад.

Поминати 900 километри, потрошени 95.1 литар бензин и 61.1 кВч струја, регенерирани 45.3 кВч.

Просеци:
- бензин 10.56 л/100 км
- струја 6.79 кВч/100 км
- рег. струја 5.04 кВч/100 км.
« Последно менување: 28 Април 2025, 14:45:36 pm velestrumf »

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5106
« Одговори #186 на: 28 Април 2025, 18:52:32 pm »
Potrosnjava bez prikolka solidno visoka koa ke sporedam so moeto Volvo 5 cilindri dizel.
Spored se do sega pisano kolava e top za grad, odlicno zabrzuvanje ama na otvoreno nema sansa so dizelive

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29891
    • CARclub.mk
« Одговори #187 на: 28 Април 2025, 19:05:53 pm »
Колку коњи имаше твоето Волво 5 цилиндри дизел? Ова има 400. Само бензинецот има 250.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7023
  • French diamond
« Одговори #188 на: 28 Април 2025, 20:43:15 pm »
Potrosnjava bez prikolka solidno visoka koa ke sporedam so moeto Volvo 5 cilindri dizel.
Spored se do sega pisano kolava e top za grad, odlicno zabrzuvanje ama na otvoreno nema sansa so dizelive

Мене ми е  најглупав моментот и најверојатно затоа никогаш не би зел Волво, кога на автопат гази некој пред тебе, брз е да ама на 180 веќе е крај и го прелетуваш со преку 200 ( неограничен автопат, за Германија зборам и ми се случило неколку пати), за во Македонија, да не е релевантно.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3288
« Одговори #189 на: 28 Април 2025, 21:06:30 pm »

Скроз без врска коментар. К*р не заболе за твоето волво со 5 цилиндри.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
« Одговори #190 на: 28 Април 2025, 21:18:39 pm »

Скроз без врска коментар. К*р не заболе за твоето волво со 5 цилиндри.
me zabole mene kurot pa tebe dali te zabole

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Отсутен nikola_bb

• Сениор
« Одговори #191 на: 28 Април 2025, 21:19:19 pm »

Мене ми е  најглупав моментот и најверојатно затоа никогаш не би зел Волво, кога на автопат гази некој пред тебе, брз е да ама на 180 веќе е крај и го прелетуваш со преку 200 ( неограничен автопат, за Германија зборам и ми се случило неколку пати), за во Македонија, да не е релевантно.
Zavisi koe, nekoi i se odkluceni posebno za vo DE

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Отсутен nikola_bb

• Сениор
« Одговори #192 на: 28 Април 2025, 21:22:26 pm »
Колку коњи имаше твоето Волво 5 цилиндри дизел? Ова има 400. Само бензинецот има 250.
Eden konj sto go vozi i 190 magarinja. So prosecna od 110km/h na 1800km e 6L so thule na krov

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #193 на: 28 Април 2025, 22:51:48 pm »

Who cares?

И за едното, и за другото.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14471
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #194 на: 28 Април 2025, 22:57:21 pm »
Не знам дали според закон треба да монтираш од тие додатните ретровизори кога влечиш и приколка или тоа е само иницијативно за подобра ориентација.

За таа должина и таа тежина повеќе и не би ти препорачал да возиш,пошо станува ризично,само немој и 80 да се плеткаш пред/зад камиони. ;D
Потрошњата за тој мотор,таа сила и тежина е сосем во ред дури и ниска би рекол.

God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D