Автор Тема: 2021 Volkswagen Arteon Shooting Brake Facelift Elegance+  (Прочитано 12236 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6185
  • 69
Одг: 2021 Volkswagen Arteon Shooting Brake Facelift Elegance+
« Одговори #195 на: 04 Март 2025, 12:37:16 pm »
Тие за на кука се попрактични. Со еден клик се вади одма од кука.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6185
  • 69
« Одговори #196 на: 04 Март 2025, 12:41:48 pm »

Еве го типот од кого зимам се (половно, ново) верувај ништо не менува, а се му е во топ состојба!

https://reklama5.mk/AdDetails?ad=4474823

Супер практични и лесни за монтажа, ама шо праиме шо нема да се гледа таблицата? Може да ти направат проблем...
Мене никој никогаш не ми направил проблем, а и таблицата се гледаше. Плус овој држач ги има сите можни сертификати и е одобрен за продажба - легален е.  Штоповите се можеби проблем, ама кај мене супер се гледаше.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6538
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #197 на: 04 Март 2025, 13:49:33 pm »
Toj типот од сале каде што точаците висат на рамка, јас не го препорачувам, зошто:

- велосипедите висат на рамка, секој различно, и рамката има косина во зависонст од дизајнот, големината и слично, и за одредени точаци еднаш дури фаќаше до земја предното тркало, не можевме ние да ги монтираме без извадено тркало (ти најверојатно нема да имаш ваков проблем).
- треба да ги изолираш меѓусебно ко ќе ги стегниш со каишот оти каде што ќе се допираат ќе се гребат меѓусебно.
- предното тркало не е фиксно, освен со каишот ако ги фатиш сите.
- 2 точаци можеби не е проблем, ама со 3 е по комплицирана монтажата, третиот ќе запнува на волан, педали итн...

А подобри се тие со постоље одоздола, секој си стои посебно и е прицврстен на 3 точки, не се допира со никој, полесни за монтажа.
Препорачувам половно туле, него ново перузо или менабо, со можност за заклучување на секој точак посебно.
Земи го точакот обавезно, на туле сигурно ќе го собира, оти еве перузото е 13цм потесен, да не испадни да висат тркалата надвор од лежиштето.

Од дејан туле сме земале јас и друштвото и сме задоволни.
Не можам точно да ти препорачам модел за на кука оти не ми се познати тие модели, само имам искуство со монтирање на други возила.