Фактот дека плебсот е 99% благо закаснет е причината што владите носат закони и акти за да сите што возат на фосилни горива да плаќаат повеќе (споредба кај нас у МК, 12 иљади е регистрација на 140кс дизел, 9 иљади е регистрација на 320кс пхев, тоа е 2023та, понатаму ќе биде се по драстична разликата
Истите тие влади од пред 30г само воведуваат нови "зелени" даноци кон обичниот граѓанин,во реалбост ништо се нема сменето.Врати си го филмот наназад ќе ти текни.
Околу регистрацијата и кс,ги имаш само на хартија во реалност немаш никакви подобри перформанси од 140кс дизел.(незнам шо кола имаш али со доста хибриди таков е случајот.Бензин плус електро мотор,250кс,300кс а забрзивање до 100кмх,12 секунди)
Не знам зошто го напдна човекот, си возел плаг ин хибрид? Далеку е побрз од 12 секунди, електромоторите си го прават своето.
Мене уште ми е криво што не си купив еден. Скоро имаше феноменална понуда за С300de, дизел 2.0 со елњктромотор, таман комбинација за моите потреби, иако 225хе ми е уште поинтересен поради 4х4 погонот.
На Партизанска се погоди да визам до некое Пежо караван, бензин + плаг ин, неверојатно брзо беше, така да далеку се од спори плаг ин хибридите, и далеку покорисни од фулл електрик моделите за на пат.