Автор Тема: Ново возило до/околу 25К  (Прочитано 4786 пати)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4970
Одг: Ново возило до/околу 25К
« Одговори #30 на: 20 Октомври 2023, 09:04:14 am »
Tolku prikaski za kockast lim na trkala. Da ok izgleda, da ima dobri karakteristiki zatoa sto e malo,kratko,visoko i moze sekade da projde. Ama 20 bona jebes...

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #31 на: 20 Октомври 2023, 09:11:37 am »

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4200
« Одговори #32 на: 20 Октомври 2023, 09:20:50 am »
Иако не е за мене возилото кое ќе се купува, 100% сум сигурен дека Gimny нема да биде, едноставно не се уклопува во желбите и потребата :)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13855
« Одговори #33 на: 20 Октомври 2023, 09:31:44 am »
Иако не е за мене возилото кое ќе се купува, 100% сум сигурен дека Gimny нема да биде, едноставно не се уклопува во желбите и потребата :)

Ваков Џимни е кога ќе се објаснуваш со госпожа дека сакаш Џимни ама се лути оти било со три врати :D

Башка ги погодиле пропорциите од Сузуки. Браво.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5468
« Одговори #34 на: 20 Октомври 2023, 10:01:46 am »
Која добра потрошувачка на па и преформанси на 1.5 атмосверец во коцка, па уште да се предложи за возило до 25к лол… Џимни можеше да иди во предвид ценовно кога го донесоа за околу 15к така да се подумаш ако евентуално го намалат нешто, над тоа која е поентата да го земиш еве не знам. На исто рамниште е со Лада нива, ладата сосе плинска боца има трипло повеќе багаж, овде имаш за два најлони од Кам. Преформнсите се горе долу на исто рамниште , ладата барем и редуктор има..

Sent from my iPhone using Tapatalk
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13855
« Одговори #36 на: 20 Октомври 2023, 13:38:22 pm »
Tipo Hatchback CROSS

1.0 100 КС Euro 6D

Редовна цена:
24 170 €

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3743
« Одговори #37 на: 20 Октомври 2023, 20:54:15 pm »
Ма какво џими како беко шпорет е за тие пари каква дачија дастер се зима па па па
(Искрен сум), сакам да си купам нова дачија само што немам пари

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1664
« Одговори #38 на: 20 Октомври 2023, 21:59:41 pm »
Опел Астра 1.2 130кс?

Киа Хцеед 1.5 160?

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5713
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #39 на: 20 Октомври 2023, 22:06:04 pm »

Присутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 1904
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #40 на: 21 Октомври 2023, 07:12:29 am »
Tolku prikaski za kockast lim na trkala. Da ok izgleda, da ima dobri karakteristiki zatoa sto e malo,kratko,visoko i moze sekade da projde. Ama 20 bona jebes...

Подобра инвестиција нема да имаш ако го најдеш за таа цена топ.

Присутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 1904
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #41 на: 21 Октомври 2023, 07:20:57 am »
Која добра потрошувачка на па и преформанси на 1.5 атмосверец во коцка, па уште да се предложи за возило до 25к лол… Џимни можеше да иди во предвид ценовно кога го донесоа за околу 15к така да се подумаш ако евентуално го намалат нешто, над тоа која е поентата да го земиш еве не знам. На исто рамниште е со Лада нива, ладата сосе плинска боца има трипло повеќе багаж, овде имаш за два најлони од Кам. Преформнсите се горе долу на исто рамниште , ладата барем и редуктор има..
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Пријателе да споредиш Лада Нива со Џимни немам намера да те навредам ама ти очигледно немаш никогаш седнато да возиш теренец SUV и воопшто не се разбираш ваква споредба не е за смеење туку за сериозно не разбирање ако не си облекол чизма и да седнеш нема простор ни за збор да се збори околу тоа. Јас кога го зимав веднаш го платив тука во Мкд ,со таа цена тој џип во Србија е почетно 30к, во еу пошто 7 години работам таму плус брат ми е механичар во Zentrum салоните во Германија се над 35 -40к кога ја видов цената тука не се ни двоумев јас кажав што имам во врска со таа возило предности и недостаци нормално постојат но да споредуваш со лада нива тоа е тотално не разбирање поздрав до сите вљубители на вакви возила, а до господинот што бара до 25к среќно јас само дадов предлог на издржливост на возило и нормално не губење на неговата вредност.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #42 на: 21 Октомври 2023, 10:29:10 am »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Пријателе да споредиш Лада Нива со Џимни немам намера да те навредам ама ти очигледно немаш никогаш седнато да возиш теренец SUV и воопшто не се разбираш ваква споредба не е за смеење туку за сериозно не разбирање ако не си облекол чизма и да седнеш нема простор ни за збор да се збори околу тоа. Јас кога го зимав веднаш го платив тука во Мкд ,со таа цена тој џип во Србија е почетно 30к, во еу пошто 7 години работам таму плус брат ми е механичар во Zentrum салоните во Германија се над 35 -40к кога ја видов цената тука не се ни двоумев јас кажав што имам во врска со таа возило предности и недостаци нормално постојат но да споредуваш со лада нива тоа е тотално не разбирање поздрав до сите вљубители на вакви возила, а до господинот што бара до 25к среќно јас само дадов предлог на издржливост на возило и нормално не губење на неговата вредност.
Може да го претставиш возилото во "Возила на членови" со подетален опис, слика, историја на сервис и слично.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4970
« Одговори #43 на: 21 Октомври 2023, 10:52:15 am »
Hahaha investicija smeski. Investicija sto so sekoj pominat den gubi vrednost i sto dekoj den trosi pari

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #44 на: 21 Октомври 2023, 10:53:35 am »
Возило уште од салон кога ќе излезе губи добра сума на пари.