Автор Тема: помош за кое возило да одберам  (Прочитано 15450 пати)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Одг: помош за кое возило да одберам
« Одговори #75 на: 09 Август 2023, 19:25:54 pm »
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=4754353

eve, uste poubava od E klasa
ebati S klasata so skazalki na saltabl da mi mrdaat levo desno koga do niv imam google,viber,instagram i drugi gluposti sto odzimaat vnimanie.
Digitalna km priznavam samo na aprilia i hamachi i tuka malce mi bode oci ama aj kje go svaram nekako.
Moze ja sum so orlite generacija ama da imam vo dzeb 25-30000€ da biram kola i da me odvrati od kupuvanje digitalna saltabla neznam sto ponataka da kazam izlisno e se.
Zamisli mesto programer da bev astronaut po struka sto kje barav mesto panorama krov da go ima gore onoj tanjirot od Enterpajs brodot i dva ogromni izduvi od strana kako motorite neli sepak sum astronaut pa pratam trendovi.
Aj dosta tresam zeleni da ne se uvredi nekoj.
Jas moeto mece go zemav bas poradi ova merak mi praese sekogas sum sakal malce futuristicki dizajn bez digitalni raboti.

« Последно менување: 09 Август 2023, 21:11:29 pm Vlatce-Vectra »

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #76 на: 09 Август 2023, 21:33:29 pm »

ebati S klasata so skazalki na saltabl da mi mrdaat levo desno koga do niv imam google,viber,instagram i drugi gluposti sto odzimaat vnimanie.
Digitalna km priznavam samo na aprilia i hamachi i tuka malce mi bode oci ama aj kje go svaram nekako.
Moze ja sum so orlite generacija ama da imam vo dzeb 25-30000€ da biram kola i da me odvrati od kupuvanje digitalna saltabla neznam sto ponataka da kazam izlisno e se.
Zamisli mesto programer da bev astronaut po struka sto kje barav mesto panorama krov da go ima gore onoj tanjirot od Enterpajs brodot i dva ogromni izduvi od strana kako motorite neli sepak sum astronaut pa pratam trendovi.

Сите различно размислуваме. Баш за мотор, мене ми треба километража со стрелки, да осетам играње на стрелката за обртаии.

Терај напред, ти даваш 30к евра.
Пола тука, (вклучувајќи ме и мене) со очи не виделе толку пари, камо ли на сметка да имаат.
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен marija_skk

• Почетник
  • *
  • Пораки: 23
« Одговори #77 на: 09 Август 2023, 22:00:41 pm »
плата, што се случува. од каде иначе пари за автомобилот...?

После 15ти што се случува?

Отсутен marija_skk

• Почетник
  • *
« Одговори #78 на: 09 Август 2023, 22:10:41 pm »
нема воопшто лутење. за тоа прашам секакви глупости, бидејки не се разбирам. вас, бидејки се разбирате може ви се глупи, мене не ми се. исто така, цената е релативна работа, за некој може 35к е многу, за некој малку. сега брзо бев на одмор и ги гледам јахти по милиони евра, огромни, и баш си помилисв, за овие 35к воопшто не се проблем. исто така доста информации собрав од тука, и ми помогнаа во избор. сега не информации во стилот дека мерцедес има 4 клипа а ауди 2 или радилицита им е покуса и сл... али многу ми помогна да го ставам мерцедесот во фаворит. преку стрелките исто така ке преминам, јеби га, следниот ауто ке биде дигитален. :)

другари, јас сум по професија прогрмер(ка) така да тоа отсуство на дигитални ситници знам дека ке ми недостига. :) ако има некој тука што работи во IT ке ме разбере. некој друг што продава овакви понови и подобри автомобили освен делукс и дасвелтауто т.е. порше, (што мање више се исто со делукс) или аутовелт од кочани (за овие две само успеав да пронајдам дека се ок фирми), да кажете па да видам што има таму? имам фора до 15ти август.

Купувањето на автомобил е втора НАЈГОЛЕМ ТРОШОК во животот од паричен аспект, после стан/куќа. Како при секој ГОЛЕМ ТРОШОК, интелигентно е да се разгледа како да се добие најдоброто за буџетот.

Знам дека нема да се лутиш, бидејќи сме странци на интернет, само ќе ти кажам од досега изнесеното (мерцедес и ауди во игра, муабет со трењерот на фитнес, дигитален дешборд) премногу површно постапуваш. Со тоа ми влече прашање на мене што воопшто ти треба, дали буџетот и мора да биде толкав итн итн.

Имаш две опции:
- Посвети време пред да пукнеш десетици илјадници евра и барем 20% информирај се од тоа што би можела, а не 0,1% како сега
- Најди посветен пријател кој се разбира во автомобили и ќе ти помогне

Муабетиве не ми се во ред, па сфатете ме како сакате. Очигледно е дека форумот може многу да помогне (мене ми помогна да не купам лимон кола), ама не може да ти биде како замена за цел процес кој треба сама да го изодиш.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #79 на: 09 Август 2023, 22:30:01 pm »

Kakvi supaci ste strasno

Marija dali sakas da mi bides sugar mama ke te vozam do bansko imam 32 godini poz pisi
не

Јас имам 29 ама сакам бмв ако може ;D

Шала на страна, кога ќе го претставиш мерцедесот во гаража? Колку успеа да исценкаш?

Ценкај се,н а возило од 30.000€ има простор за ценкање.

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1862
« Одговори #80 на: 09 Август 2023, 22:47:40 pm »
Цел живот е компромиси. Земи си што ќе ти се допадне најмногу кога го возиш и кога го гледаш. Таква кола не се купува само со мислења од форум. Со оглед дека си програмер, колата ќе ја користиш за уживање, гледај да ти прави мерак. Добар компромис е аналогни инструменти ако сите други коцки се штиклирани.
Со сѐ по желба има во МакАутоСтар, но таму цената ќе биде компромитирана :)

Што се однесува до 15ти, има и септември 15ти (Бранко многу добро го знае ). Блазе тебе ако секој месец на 15ти можеш да издвоиш 30к еур, слободно можеш и јахти да разгледаш :)

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

Отсутен marija_skk

• Почетник
  • *
« Одговори #81 на: 09 Август 2023, 22:55:32 pm »
хахахах, не бе, на 15ти се врака од одмор пријател еден што се разбира од автомобили. тој и ми го кажа форумов и ми рече да пишам чисто за да добијам некој осет што е како е за кога ке идеме во салонот, што го знам може и член да е на форумов. буквално ми рече маро пиши за ко ке идеме таму да не се караш со мене, ке купиш јас што ке ти кажам а не на тебе што ке ти биде по светкаво на очите. од прва и тој ми кажа мерцедесот да го земам, без никакво размислување. ама знаеш жени, јас да си проверам. :)

Цел живот е компромиси. Земи си што ќе ти се допадне најмногу кога го возиш и кога го гледаш. Таква кола не се купува само со мислења од форум. Со оглед дека си програмер, колата ќе ја користиш за уживање, гледај да ти прави мерак. Добар компромис е аналогни инструменти ако сите други коцки се штиклирани.
Со сѐ по желба има во МакАутоСтар, но таму цената ќе биде компромитирана :)

Што се однесува до 15ти, има и септември 15ти (Бранко многу добро го знае ). Блазе тебе ако секој месец на 15ти можеш да издвоиш 30к еур, слободно можеш и јахти да разгледаш :)

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #82 на: 10 Август 2023, 01:12:09 am »

Ovoj 90% sum siguren deka ima uste najmalku 100Kkm plus,za taa cena nema da najdis ni vo De vakva S klasa.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #83 на: 10 Август 2023, 19:45:36 pm »

Ovoj 90% sum siguren deka ima uste najmalku 100Kkm plus,za taa cena nema da najdis ni vo De vakva S klasa.
100K km плус? Не велиш 500к? Овој сигурно има милионче поминато и уште толку во минатиот живот.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2167
« Одговори #84 на: 10 Август 2023, 20:11:54 pm »
Купи си Рав4 ко секој програмер.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Sephiroth

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 412
« Одговори #85 на: 10 Август 2023, 21:36:22 pm »
А зошто инсистирате на дизел толку? Па и 30-и кусур илјади евра на половно возило?

@marija_skk Ај ако имаш време тркни до МакАутоСтар и ѕирни ја А-класа седан бензин mild hybrid. Ново си е ново, остај тука дизели, половњаци, плацеви...

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1725
« Одговори #86 на: 10 Август 2023, 23:52:52 pm »
А зошто инсистирате на дизел толку? Па и 30-и кусур илјади евра на половно возило?

@marija_skk Ај ако имаш време тркни до МакАутоСтар и ѕирни ја А-класа седан бензин mild hybrid. Ново си е ново, остај тука дизели, половњаци, плацеви...

Како предлагаш некому што бара комфор на долг пат на автопат A класа па уште и mild hybrid? А класата кај нема комфор никаков особено на задни седишта па уште mild hybrid - worst of both worlds за на отворен долг пат. Вчера такси ме возеше од аеродром до хотел во иста ваква Е класа само караван, колата е фантазија за удобност, и глас не му се слуша на моторот. Не една класа, 3 класи над Аудитo.

@marija_skk Еве јас сум од ИТ и преферирам аналогни сказалки наместо дигитален екран :)

Исто така, БМВво е иста категорија со Е класата, и има погон на сите 4 тркала: http://deluxe-auto.com.mk/polovni/vozilo/bmw-520-xdrive-190-ks-139810-km-2018-god/
« Последно менување: 10 Август 2023, 23:57:55 pm andrejnaumovski »

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #87 на: 11 Август 2023, 00:04:01 am »
Mnogu e grda A klsata sedan, CLA e dobra ama A obicno sedan kako so sila napraena za da popolni mesto

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #88 на: 11 Август 2023, 00:08:31 am »
 Знаев дека си дизајнер! :)))

Некои работи _мора_ да останат свети.

На сиот тој UI/UX and whatnot... барем да мрда некој вектор кружно наместо цифри како флипери кога ќе му ја закачам втора... цифрите се менуваат, ама сепак стојат во место.

Реално, забрзувањето треба да биде демонстрирано со очигледно движење на параметар, впрочем - стрелка. :)

Само 2 центи од full stack-ер... никого ништо не убедувам. :)

А ако веќе не е Џег, еве нека биде бенве!  ;D
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Sephiroth

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 412
« Одговори #89 на: 11 Август 2023, 03:48:13 am »

Како предлагаш некому што бара комфор на долг пат на автопат A класа па уште и mild hybrid? А класата кај нема комфор никаков особено на задни седишта па уште mild hybrid - worst of both worlds за на отворен долг пат. Вчера такси ме возеше од аеродром до хотел во иста ваква Е класа само караван, колата е фантазија за удобност, и глас не му се слуша на моторот. Не една класа, 3 класи над Аудитo.

@marija_skk Еве јас сум од ИТ и преферирам аналогни сказалки наместо дигитален екран :)

Исто така, БМВво е иста категорија со Е класата, и има погон на сите 4 тркала: http://deluxe-auto.com.mk/polovni/vozilo/bmw-520-xdrive-190-ks-139810-km-2018-god/

Јас имам mild hybrid и на неколку наврати годинава морав да поминам по 2000+ километри во период од 2-3 дена. Троши 4.5 литра, тивок, не крши ореви под хауба, не труе. Сте се запнале за дизелине ко да се од Исус праени....

А за А-класата седан, прашање на вкус и пари е. Ја дадов како предлог бидејќи многу често е возена од жени, па ја бие глас дека е женска кола. Е-класа е 2 класи над неа во поглед на вожња да, ама чини дупло. Јас сум секогаш за ново возило пред половно. 30-и кусур илјади евра за мачка во вреќа, според мене, не е добар начин човек да потроши пари.