За 40 000 половно возило,нема кое не би било подобро од Шкода Кодиак.Нема.
Да те убедувам не ми е ни на крај памет.А како пример ќе ти дадам Ауди СКу5...
Подобар и посилен мотор,подобри материјали внатре и ете СУВ е.
Инаку каква А6ка се зема за 40 000,па тука влегва дури и А8,ама ке има веќе над 100Ккм...
Primerot so Q5 individualno za tebe e ok, za neme ne e znaci doagjame do slednoto. Stvar na VKUS. 2.0, 200 konja sasim dovolno e toa sto go nudi Kodiaq.
A6 i A8 fino si napisa ke se so nabildana kilometraza. Znaci ke treba na nekoj GJUBRETO da mu go iscistam od dvor za da se KURCAM deka vozam A6 ili A8. KOGA KE IMAM VISOK PARI BI SAKAL DA VOZAM EDNA OD NAVEDENITE ALI NOVA OD SALON A NE NECIVO GLUBRE DA ISCISTAM OD DVOR.
NE za mene neprifastlivo, kako i za pogolem del od clenovite.
Kola se kupuva da te sluzi i uzivas u nejze.
Koga bi kupil kola za KURCENJE onda ke go prifatam toa sto go napisa.
Ipak za mene NOVO e NOVO.
Ne slucajno nadvor od MK site kupuvaat NOVO vozilo, vozi pet godini i vrakjaj staro za novo. Tamu se vozat kilometrazi ne e kako kaj nas. Valda ne se tolku glupi i oni da davaat pari za novo koga moze da vozat polovno neli.
1.Да примерот со Ску5 е индивидуално за мене 100 пати подобар избор одколку Кодиак со 200кс и 4 цилиндри.V6 со 320+кс во секое време.
Подобро собрано возило,подобри материијали и воопшто незнам како стигнавме да споредуваме Шкода со Ауди ама ај нека биди така.
2.Набилдана километража зависи за шо класа,ако земаш А8 за 40К,да ќе биди над 100Ккм,А6 се наоѓа за таа цена и до 60Ккм која според тебе се купува за курчење,но според мене кој не пати од комплекси на НОВО СИ Е НОВО 60Ккм се ништо.
3.Кога јас би имал 1 милион на сметка,би си купувал ново А6,па ќе си го менувам на две години,дотогаш дур го направам милионот ќе си купувам половно,кое го менувам на 2-3г си го бркам ќефот и не се потресувам дали ќе се заеби па Фнучето ќе нема шо да наследи.
@Sase_91 Сумата од 40К €,јас ја мислам за во Германија,за во Мк ќе оди нагоре едно 20К плус.
П.с Ауди ми е земено како пример,не дека нешто конкретно околу нив мислам,нека биди и БМВ или Мерцедес ако повеќе му одговара на некој.