Да не должам,дилемата ми е...
1.Дали да одам на кола од 2017+,значи пикирам бензин(дизел е втор план али не е исклучен од игра),со сите нови системи и сл.?
2.Дали да одам на кола до кај 2005г(пример А4 1.8т,С4,А6 2.7Т и слични на нив) кои имаат потенцијал за тунирање.
Услови и можности кои ги имам...
Значи за 2017г +таква каква шо сакам немам финансии,а и да се стегнам не е проблемот само купувањето,туку после треба и редовно одржување,значи тука зворам за АМГ,РС и сл...
Значи ќе треба да замижиме и да одиме пониско,на нешто како С4,С6,АМГ43 и сл...Или во краен случај зависно од финансии и со 2.0 тфси 252кс...(последна опција)(деновиве возам Ауди ТТ 2.0 тфси убаво прописно се движи,ама не е тоа-тоа шо ми дава насмевка).
Тука можи да влези во опција и некој мрсен v6 дизел,ама некако помалку ја гледам таа опција.
Втората опција е да си земам некоја С4 Б5, или С6 Ц5 па од корен да го менувам,од подвозје,мотор,ентериер, итн.итн...
Причини шо ме тераат да ја размидлувам втората опција ми се:
-квалитетот на материјалите во ентериер и шадија во таа година
-квалитет на мотор,менувач,пренос
-олд скул филинг,не ми требаат премногу гаџети(кои кога ги имаш и навикниш се многу корисни).
Која и било опција да биди,значи тоа ќе биди како второ возило,за секојдневно или ќе се чува Ц-класата или ќе се земи Џип-че

за сопругата.
Имам време за размислување,ова се планови за наредна година најверојатно,или за 2025 во најлош случај...