Малку си контрадикторен - "преферирам" и "тој критерум кај мене е прилично ниско" не одат заедно во конкретниов случај.
Ајде, со тебе може да се најде компромис по темава, од неколку причини - робуваш на бренд, прво. Второ, сметам дека пропипсно одржуваш кола (читај: не штедиш). Трето - стварно нема логика да даваш толку пари за Алфа. Ова последново е шала.
Тебе да те разберам. Кур те боли колку е одржувањето после и кур те боли ако нешто заебе - ќе си платиш. Не се циганчиш како дотичните подоле - или нема пари да ја сервисира или треба кредит да земе да ја вози.
Е тие. Јас не ги сфаќам тие што лечат комплекси со А6, Серија 5 и Е-класа со 300-400.000 километри. Бог не ме убедува дека кола со 300.000 километри е подобра од нова Дачија. Значи, Господ.
А тоа за чергата е у смислу - буџетот ми е тој. Ако има нова кола за тие пари - ќе си ги сменам критериумте. А тоа нема да е многу голема промена пошто преферирам коли од тие класи и од тој ценовен ранг, пример A и Б сегмент. Пре би нова Дачија Сандеро, него ancient А6, само за да "бустам его", да не бидам повулгарен.
Ако некогаш во животот се створат услови - ново А6, без проблем. Но, условите не се само цената на купување. Цената на одржување, намената, прописно гаражирање и сл. се дури и побитни од стартната цена за мене.