Автор Тема: Fiat Punto mk2b 1.2 8v 2004g  (Прочитано 16024 пати)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
Одг: Fiat Punto mk2b 1.2 8v 2004g
« Одговори #15 на: 20 Февруари 2023, 10:08:37 am »
Bidejki planiram vozilovo da ostane kje bide maksimalno sredeno mehanicki sepak zena dete vnatre kje se vozat.
Naracan set lamela potisna lager od prcot marka Valeo treba danes da se zeme i da vidam dali utre zadutre majstor da ja smeni. Vaka za sega nema tropkanje na prednica. Vcera gumite gi proveriv bea koja 1.5 koja 1.2 haos. Gi opnav zadni 2.0 predni 2.2bar kolava se preporodi na volan.
Bandazive mi se na 2 uma ili da gi dadam komplet so gumi i da zeam 14ki so potenka guma ili da ostanat ama otom potom kje vidime.

Присутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1818
« Одговори #16 на: 21 Февруари 2023, 09:48:43 am »
Создравје да се вози Влатче убав примерок потенцијал да се среди и да уживате во вожњата

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13874
« Одговори #17 на: 21 Февруари 2023, 14:28:26 pm »
Супер количе Влатче. Создравје да се вози. За намената е топ! Ништо повеќе реално не ти треба за низ град. Браво.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #18 на: 21 Февруари 2023, 16:22:09 pm »
Denes me cesase gazot ama ne mi idese da ne laze devojceto sto bese sopstvenicka na kolata deka pred mesec ipol napravila full servis bidejki dvapati bila za Belgrad. Ona ja imala 5 godini.Otvoriv filterot za polen,za vozduh,kapakot kaj sto stoi rebrastiot sve e glanc novo. Vodna pumpa rece smenila i ulje. Uljeto e zolto prozirno nema voopsto temna boja a stavano e Selenia gold 10x40 vo metalen kanister.
Utre ide na majstor da se menja lamelata i potisnata pa posle da vlezam so hemija malce da sredam plastiki tapaciri bidejki beli se poznava vo toa porite deka ima prljavstina.
Deckoto sto mi ja najde kolata vcera mi nasol od drugo punto i onaa sipka za slepanje,plastikata za otvaranje zadni farovi i toj dugackiot straf sto drzi toa plasticniot krug.
Ostana samo da otvoram svekjicite da gi proveram da vidam sto se desava so niv ama me mrzese denes. Plockite se skoro novi. Diskovi tuk tak ama kje isteraat uste malce.

Globala kolava e OK. Sepak si ima 20god na nejze ama taman e. Vrata edna dvoi nijansa dali cuknata neznam najverojatno e smeneta celata ne e farbana i kitirana bidejki e proverena so aparatce dava deka e ok. Ali toa ne mi smeta voopsto. Bitno mi e da se sredi sve i da me sluzi bez pogolemi problemi. Delovi evtini taka da i ako nedaj boze nesto rikne kje se oprava.
Prvicno da probam da najdam onaa plastika za avtermarket radio da go izvadam ova fabrickovo da piknam nekoe normalno so usb,suvozackiot zvucnik ne pee dali toj riknal dali kabelot e kiksnat ama toa poleka kje se sredue.
« Последно менување: 21 Февруари 2023, 17:36:29 pm Vlatce-Vectra »

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #19 на: 22 Февруари 2023, 20:32:50 pm »
Zemeno puntoto od majstor. Go oterav nakaj 11 pa nakaj 6 mi se javija da go zemam. Inace koga otvorile vnatre bilo lom. Lagerot raspadnat potisnata zabi iskriveni i viluskata na menuvacot imala lufta + nov semering.
Smeneto sve toa srekja viluska odma nova najdovme 1100 den nejkev da se zaebavam so polovno neznam kakva e i nov semering i toj 250 denari.
Sega puter meka papuca vo brzini salta perfektno odlicno na vozenje. Go oterav nakaj gjorce i nazad cisto da vidam kako se ponasha kolava sefte ja vozam normalno bidejki pred toa bese zanikade edvaj saltase.
Sega da najdam maska plasticna za radio sakam ova fabrickovo da go trgnam da si namestam so usb.
Cirka sve sto e sraboteno denes :
Lamela,potisna ,lager  VALEO
Nova viluska na menuvac
Nov semering
Normalno raka za majstor.
Sve vkupno 150€.
« Последно менување: 22 Февруари 2023, 20:42:47 pm Vlatce-Vectra »

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1997
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #20 на: 22 Февруари 2023, 20:49:19 pm »
Во кој сервис го носиш? Кај специјалиста за фиат?
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6144
« Одговори #21 на: 22 Февруари 2023, 21:29:09 pm »
Џабалак. Топ.

Отсутен devourer

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 365
  • Мерцедес е мерцедес се друго е кола!
« Одговори #22 на: 22 Февруари 2023, 21:44:07 pm »
Џабалак, одлично возилце за низ град.
Види ти blaupunkt правеле радиа за фиат :D

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #23 на: 22 Февруари 2023, 21:56:09 pm »
Во кој сервис го носиш? Кај специјалиста за фиат?
ne e specijalist za fiat ama ima dovolno poznavanje. Unazad crvenoto punto,vektrata i zelenoto punto kaj nego sum gi teral fin decko iskren pedanten za srabotenoto. Se naogja pozadi trgovskiot olimpiko vo taftalidze. Em mi e blisku i dosta dolgo se znam so deckoto i imam poverenje. Znaci ne e tip sto samo kje zamacka i da te otkaci nego detalno sreduva. Sve sto e plus dogovorenoto se javuva kazuva sto e kako e slika da si vidis i so dozvola sreduva neli da ne bide posle ama ne si kazal.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #24 на: 25 Февруари 2023, 16:35:25 pm »
Ete go napraiv na SK.
2100 denari komplet tablici i nova sobrakjajna vo PSS. Inace tamo kola netreba dodeka vo Amsm baraat i vozilo na uvid.

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #25 на: 25 Февруари 2023, 17:10:25 pm »
Секаде мора возилото на увид да појди законски, да се провери број на шасија, број на мотор боја...
Тоа што не бараат, на слепо се потпишуваат.. Утреден може да има проблем во броевите и ти си одговараш..

Колку случаи сме имале со уништен или згрешен број на шасија, друга боја, сменет мотор.. Во сите случаи утреден самите си прават додатни трошоци...

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #26 на: 25 Февруари 2023, 17:20:19 pm »
Секаде мора возилото на увид да појди законски, да се провери број на шасија, број на мотор боја...
Тоа што не бараат, на слепо се потпишуваат.. Утреден може да има проблем во броевите и ти си одговараш..

Колку случаи сме имале со уништен или згрешен број на шасија, друга боја, сменет мотор.. Во сите случаи утреден самите си прават додатни трошоци...
puntoto koga go zemav od Prilep toa crvenoto,mercedesot od Gostivar koga gi odjavuev tablicite kako da ja odnesam kolata na uvid bez tablici ?. Se javiv vo Amsm taa mi vika decko izvadi probni tablicki ili na slepsluzba donesi ja. Vo pss se javiv mi rekoa samo dogovor od notar i odjavena sobrakjajna. Kola treba vika nema potreba.
« Последно менување: 25 Февруари 2023, 17:30:09 pm Vlatce-Vectra »

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #27 на: 25 Февруари 2023, 17:25:25 pm »
Ако е за промена на таблици што па кола на увид.

Тоа ќе му дојде исто како да се бара извод од матична книга за вадење пасош.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #28 на: 25 Февруари 2023, 17:32:57 pm »
Ако е за промена на таблици што па кола на увид.

Тоа ќе му дојде исто како да се бара извод од матична книга за вадење пасош.
taka e
Uredno si e registrirano voziloto samo menjas tablicki. Oni na registracija neka burickaat sto sakaat broevi,sasija,motor. Plus vcera se odjavi kolata denes odma tablici se zamenija. Aj da se ceka nekoj mesec,dva,tri pa da nesto somnitelno ama i da ima oni na registracija neka si baraat maani.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #29 на: 25 Февруари 2023, 19:59:04 pm »
Тогаш зошто мора контролорот да се потпише ?
Мора тој да види и да потврди дека возилото е тоа, бројките и све се поклопува..

Утреден ако испадни друг број на шасија или на мотор ти си виновен, исто како да си го променил.. Пошто контролорот потпишал дека тоа е тоа..