Denes me cesase gazot ama ne mi idese da ne laze devojceto sto bese sopstvenicka na kolata deka pred mesec ipol napravila full servis bidejki dvapati bila za Belgrad. Ona ja imala 5 godini.Otvoriv filterot za polen,za vozduh,kapakot kaj sto stoi rebrastiot sve e glanc novo. Vodna pumpa rece smenila i ulje. Uljeto e zolto prozirno nema voopsto temna boja a stavano e Selenia gold 10x40 vo metalen kanister.
Utre ide na majstor da se menja lamelata i potisnata pa posle da vlezam so hemija malce da sredam plastiki tapaciri bidejki beli se poznava vo toa porite deka ima prljavstina.
Deckoto sto mi ja najde kolata vcera mi nasol od drugo punto i onaa sipka za slepanje,plastikata za otvaranje zadni farovi i toj dugackiot straf sto drzi toa plasticniot krug.
Ostana samo da otvoram svekjicite da gi proveram da vidam sto se desava so niv ama me mrzese denes. Plockite se skoro novi. Diskovi tuk tak ama kje isteraat uste malce.
Globala kolava e OK. Sepak si ima 20god na nejze ama taman e. Vrata edna dvoi nijansa dali cuknata neznam najverojatno e smeneta celata ne e farbana i kitirana bidejki e proverena so aparatce dava deka e ok. Ali toa ne mi smeta voopsto. Bitno mi e da se sredi sve i da me sluzi bez pogolemi problemi. Delovi evtini taka da i ako nedaj boze nesto rikne kje se oprava.
Prvicno da probam da najdam onaa plastika za avtermarket radio da go izvadam ova fabrickovo da piknam nekoe normalno so usb,suvozackiot zvucnik ne pee dali toj riknal dali kabelot e kiksnat ama toa poleka kje se sredue.