Автор Тема: Што да се купи до 3000 евра?  (Прочитано 2445 пати)

Отсутен Кољо

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 196
    • MVP Ring
Одг: Што да се купи до 3000 евра?
« Одговори #15 на: 14 Јануари 2023, 19:57:41 pm »
Што мислите за ова? https://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=4549442

Од Охрид сум така да можам лесно да ја видам и да ја пробам. На што би требало да внимавам?

Sent from my LM-V450 using Tapatalk

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7050
« Одговори #16 на: 14 Јануари 2023, 20:28:43 pm »
Ако можеш да најдеш некоја Алфа 147 што знаеш како е одржувана за 2500 другите за секој случај. Деловите се џабе, растурени има колку сакаш, пример скоро земав челични бандажи 4 за 2000 денари.
Колата во споредба со другите личи на нешто, ентериерот е како каде поличен.
Нормално, исклучиво дизел, по можност 8в

Отсутен lovdemord

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 50
« Одговори #17 на: 14 Јануари 2023, 23:27:16 pm »
Да не отварам нова тема, некој да ми понуди мало градско количе до 3-4000 евра на роднина, пријател, значи здраво количе или да ми даде совет што да се гледа?

Зависи колку мало градско количе
Пример  од типот поло, корса, клио
или 107, ц1, ајго, твинго, уп
Ако е од првите може
Некое клио или поло бензин ако е за в град само,
Клиото го препорачвам оти за истиот модел на Корса, Клиото има далеку подобар однос при возење и помалку се осеќаат нерамнините.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2325
« Одговори #18 на: 16 Јануари 2023, 07:44:00 am »

Од Охрид сум така да можам лесно да ја видам и да ја пробам. На што би требало да внимавам?

@Кољо Овие мотори се многу едноставни, благодарни, економични и ефтини за одржување. Јас ви проверил дали има траги од масло на поклопецот на моторот, дали работи рамномерно и тивко моторот (на плин и на бензин), кога ќе загрее на работна температура дали има плавкаст дим од издувот, дали има притисок во садот со антифриз, би проверил кога е инсталиран плинскиот уред а воедно и состојбата на цревата од инсталацијата (знае да попуштат и да губи антифриз помалку), нормално би побарал и фактури од сервиси и инфо каде е сервисирана колата. ГП има многу здрав ентериер, посебно тапацири на седишта а тука гледам дека се доста офуцани што не ми се допаѓа
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Кољо

• Јуниор
  • **
    • MVP Ring
« Одговори #19 на: 16 Јануари 2023, 16:39:20 pm »

@Кољо Овие мотори се многу едноставни, благодарни, економични и ефтини за одржување. Јас ви проверил дали има траги од масло на поклопецот на моторот, дали работи рамномерно и тивко моторот (на плин и на бензин), кога ќе загрее на работна температура дали има плавкаст дим од издувот, дали има притисок во садот со антифриз, би проверил кога е инсталиран плинскиот уред а воедно и состојбата на цревата од инсталацијата (знае да попуштат и да губи антифриз помалку), нормално би побарал и фактури од сервиси и инфо каде е сервисирана колата. ГП има многу здрав ентериер, посебно тапацири на седишта а тука гледам дека се доста офуцани што не ми се допаѓа
Бев да ја видам колата. Моторот и мењачот ми изгледаа за здрави. Убаво шалташе брзини, моторот работеше тивко и рамномерно, немаше крцкања кај летвата....

Имаше и нови зимски гуми, климата и командите на волан работеа.

Е сеа негативности... Каросериски беше многу лоша, немаше панел а да не е гребнат или излупен лакот. Не била гаражирана никогаш. Задните врати се отвараат само од внатре, чест проблем кај пунто. За седиштата исто така козметички забелешки, останатото од ентериерот беше во ред.

Спушти малце на цена, но сеуште се мислам дали да ја земам или не.

Отсутен Indigo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 429
« Одговори #20 на: 18 Февруари 2023, 12:10:29 pm »

Бев да ја видам колата. Моторот и мењачот ми изгледаа за здрави. Убаво шалташе брзини, моторот работеше тивко и рамномерно, немаше крцкања кај летвата....

Имаше и нови зимски гуми, климата и командите на волан работеа.

Е сеа негативности... Каросериски беше многу лоша, немаше панел а да не е гребнат или излупен лакот. Не била гаражирана никогаш. Задните врати се отвараат само од внатре, чест проблем кај пунто. За седиштата исто така козметички забелешки, останатото од ентериерот беше во ред.

Спушти малце на цена, но сеуште се мислам дали да ја земам или не.

дојди ѕирни ја астрава, без обврски.

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 337
« Одговори #21 на: 18 Февруари 2023, 17:30:25 pm »
Aко најдеш Clio 3 1.5 dci има да се изнавозиш.
Мислам дека во класата е број 1. Секогаш би го земал пред, Поло, корса, гранде пунто и останати.
Едноставно многу добро и квалитетно е направено.

Отсутен Кољо

• Јуниор
  • **
    • MVP Ring
« Одговори #22 на: 18 Февруари 2023, 17:40:16 pm »
Заборавив да пишам, купено е пунтото. Но нека послужи темава за совети за идни клабери.