Автор Тема: Играчка конзола?  (Прочитано 76095 пати)

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3905
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
Одг: Играчка конзола?
« Одговори #15 на: 08 Декември 2011, 00:12:36 am »
зошо не сум баш у тек со конзоливе... да бидам реален... :)
Земи си графичка убава и гејм контролер. Батали конзоли.
абе ја сум си задоволен со мојов компјутер (можда би зел само еден Q9400 или Q9550 ако ми улета). играм све ново шо искача. али ме фркнаа будалите нешо за PS, глеам и на старо ги има за не многу пари, па затоа и се распрашувам.

Отсутен brasica

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 296
« Одговори #16 на: 08 Декември 2011, 01:18:35 am »
Коа тргнавте со муабетов... долго време сакам некого да прашам, ама не ми текнало, не се пружило прилика... да зеам PS2, дали треба да го чипувам за да можам пиратски копии од игри да играм?

Треба да се чипува. После немаш гајле.

Отсутен brasica

• Јуниор
  • **
« Одговори #17 на: 08 Декември 2011, 01:20:25 am »
Земи си графичка убава и гејм контролер. Батали конзоли.
абе ја сум си задоволен со мојов компјутер (можда би зел само еден Q9400 или Q9550 ако ми улета). играм све ново шо искача. али ме фркнаа будалите нешо за PS, глеам и на старо ги има за не многу пари, па затоа и се распрашувам.

Да земе подобра графичка ќе го кошта повеќе одколку нова конзола. Јас новава графичка што ја земав ме кошташе 21.000ден а нова конзола е 18.000. Давам само пример.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
Одг: Re: Играчка конзола?
« Одговори #18 на: 08 Декември 2011, 11:15:21 am »
dobro, a se naogaat lesno luge sto go praat toa? i kolku kosta, onaka orientaciono?

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #19 на: 08 Декември 2011, 11:17:03 am »
Ја ќе ти го шитнам моето поволно ако сакаш! Гланц ново е!

Ахаа поволно.............. не ги лажи џабе!

:D :D :D

Оти шо ! Па за тие пари нигде нема да најдеш јеби га!

Отсутен brasica

• Јуниор
  • **
« Одговори #20 на: 08 Декември 2011, 11:51:05 am »
dobro, a se naogaat lesno luge sto go praat toa? i kolku kosta, onaka orientaciono?

Се наоѓаат луѓе, не е проблем тоа. Ѕирни ја таа страната што ја постирам неколку поста погоре и јави му се на дечкото, ќе ти објасни све он.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #21 на: 08 Декември 2011, 12:01:33 pm »
Да земе подобра графичка ќе го кошта повеќе одколку нова конзола. Јас новава графичка што ја земав ме кошташе 21.000ден а нова конзола е 18.000. Давам само пример.
Ти ептен си пертерал. Абсолутно не постои потреба од купување на поскапа графичка од 12.000 денари (GF 560). :)

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #22 на: 08 Декември 2011, 13:14:11 pm »
Ти ептен си пертерал. Абсолутно не постои потреба од купување на поскапа графичка од 12.000 денари (GF 560). :)
јас мојата коа ја купував, беше 11 500. :) Radeon HD4890. :)

@brasica: ако се решам, ќе го иам у предвид.. фала на инфо у секој случај... бар главната дилема ми ја расчисти. :)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7277
« Одговори #23 на: 08 Декември 2011, 13:41:48 pm »

И ја сум со Фаланга, многу полесно е да најдеш игра за ПЦ, отколку конзола ...
Да не ти спомнувам ако закачиш куќиште со HDMI на LED, графика фантазија .... Уште ако имаш 3D TV, и графичка која е доволно моќна да ти одработи некој сегмент у 3D од игра, тогаш ерекција :):):)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #24 на: 08 Декември 2011, 13:42:39 pm »

И ја сум со Фаланга, многу полесно е да најдеш игра за ПЦ, отколку конзола ...
Да не ти спомнувам ако закачиш куќиште со HDMI на LED, графика фантазија .... Уште ако имаш 3D TV, и графичка која е доволно моќна да ти одработи некој сегмент у 3D од игра, тогаш ерекција :):):)

Играњето на конзола и играњето на комп е неспоредливо.

За играње постојат конзоли, компјутерите се за работа...воглавном! ;D

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #25 на: 08 Декември 2011, 13:46:14 pm »
ја у принцип не сум љубител на козоли. поштуем добро компјутерче. и за игри, и за работа и за све шо ќе ти текне. секогаш подобро ми иде една игра на компјутер, него да ја играм на конзола. шо знам, прост пример ми е Assassins Creed. коа искочи, прв пат ја играв на XBOX. ама све некако тапа со тоа џоистикот, крении нагоре, па поише си кренал, па си се свртел поише и ова и она... вака, златен маус, немаш таква заебанција.

али ете, ми штракна нешо.. да зеам евтина конзола, чисто ко за промена. ќе ја малтретирам некој период, па после ќе ја остаам. чисто од причина шо ми недостига некоја игрица од порано... нешо кај CRASH TEAM RACING, или GT... a реално не ми се дава многу пари за PS3 или XBOX.

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #26 на: 08 Декември 2011, 13:49:20 pm »
веќе неколку години на работа имаме Play Station ...  
Приватно играм игри на компјутер ....

Компјутерот дава неприкосновена предност на секој гејмер, посебно во FPS игри...

Затоа сите турнаменти во светот се прават на компјутери ...

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #27 на: 08 Декември 2011, 13:53:33 pm »
Компјутерот дава "огромна предност" кога после 1година ќе мораш да купиш барем нова графичка и да надоградиш РАМ меморија (ако не процесор) затоа што секоја наредна игра што излегува е се позахтевна во тој поглед.

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #28 на: 08 Декември 2011, 13:57:03 pm »
Mojот лап топ, кој го купив лани, сега ја носи Modern Warfare 3 на ултра сетинзи, без најмало сецкање ....
Не сецка ниту на експлозии ... Јес дека го платив 1300 Е, ама кеифот нема цена ...

Ако направиш добра инвестиција во графичка и процесор, ке си мирен за наредните 3 години ...

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #29 на: 08 Декември 2011, 13:58:25 pm »
Mojот лап топ, кој го купив лани, сега ја носи Modern Warfare 3 на ултра сетинзи, без најмало сецкање ....
Не сецка ниту на експлозии ... Јес дека го платив 1300 Е, ама кеифот нема цена ...

Ако направиш добра инвестиција во графичка и процесор, ке си мирен за наредните 3 години ...

За 1300 евра ќе купиш,  PS 3, X-box, Nintendo Wii и ќе ти останат пари да купиш еден солиден лап топ за работа. ;D