После долго време манијачење на форумов, си реков ајде да се претставам и јас со една тема, се работи за најголемата во Алфа фамилијата
.
Во моја сопственост е од 2019год. и до сега(фала му на Бога) после 32.000км поминати заедно, успешно ги побивме сите Алфа стереотипи. Колата е купена од мој роднина,скроз непланирано. Увезена е од Швицарска, јас сум наводно трет газда во МК.Во тоа време првично бев во потрага по Ауди или Гољф, ама кога влегов во 166 и свртев еден круг, реков фак ит, не станувам Ваген секташ, ова е тоа. Budget wise, беше поефтина од Ауди/Голф од таа година, со тоа што добив многу кола за помалце пари.
Мотор: 2.0 TS CF2 - бензин/плин(Landi Renzo монтиран во Плимонт 2013/2014)
KW/HP: 114kw 155hp
NM: 181nm
Мануелен менувач со 5 брзини, погон на предни тркала.
Забрзување до 100km/h: 9.7s
Максимална брзина: 211km/h
Потрошувачка (градска/отворено/комбинирана): 12/8/10
Изминати километри: 248.000(купена со 216.000)
Има стандарт опрема со кожен салон+дрвен волан. За годините има каросериски забелешки, ама кренав раце од пазење од кога ми ја направија лом по паркинзи. Иначе прва боја, кога ја земав беше стакло, ама тоа е што е.
До сега се направени редовни сервиси(ребраст+клинаст+водна пумпа веднаш штом е купена), сменети плочки напред+назад, сменети дискови напред, сменет хладњак+сад за антифриз, х4 мали свеќици,дихтунг на поклопец за вентили х2, додаден шпорт издув и нормално редовни сервисни интервали за уље/филтри/гуми.
Може ќе ја користам темава како дневник, може не... ќе видиме во зависност дали ќе остане уште долго во моја сопственост или не.
Еве некоја слика од поубавите, од напред џабе ќе ја сликам "грда" е
: