Автор Тема: 2011 Renault Megane RS250  (Прочитано 11044 пати)

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1997
  • If you can dream it, you can do it.
Одг: 2011 Renault Megane RS250
« Одговори #75 на: 24 Ноември 2023, 21:48:42 pm »
Возилото веќе може е и продадено, го гледам кај мазак веке 2 недели

Како алфиста си. Само по сервиси со французот.    ;D
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1011
« Одговори #76 на: 24 Ноември 2023, 23:56:42 pm »
Возилото веќе може е и продадено, го гледам кај мазак веке 2 недели

Уште е во моја сопственост, оставена е на сервис. Направи спој електриката на возачкото седиште, оставена им е таму да ја средат. Чекаат дел да дојде ако не се лажам :)

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
« Одговори #77 на: 03 Јули 2024, 09:18:47 am »
Да освежиме. Спремна е за редовен сервис.

Уљето 3300 од канта од МЕГА, филтрите 2700 сите заедно од кај @Prcot .

Ќе го враќам фабричкиот airbox, колава има cold air intake што е сѐ само не cold air... наместен е одма зад мотор и цела топлина од мотор оди директ во него.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
« Одговори #78 на: 11 Јули 2024, 18:04:34 pm »
70998км, направен редовен сервис. Вратен фабричкиот филтер за воздух и одма е осетливо подобрена реакцијата на педала за гас, и нешто и намалена потрошувачката. Исто искуство како и на БМВто со Мотул уљето, одма се осеќа како помирно работи и во стоење и во возење.

Работна рака 1400 денари во Ауто-Мазак за уље и филтри.

Дополнително сменет еден D1S ксенон фар што беше прегорен - 2200 денари.

Присутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2085
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #79 на: 03 Август 2024, 17:17:43 pm »
Welp,

По некој скрос случаен сплет на околности каде што брат ми бараше нова кола, на местото на Брерата денес си дојде ова, а Брерата замина кај него. Renault Megane RS250, произведен 2011та година, купен во Мк. Фабрички со 250 коњи, овој примерок е ремапиран на 300 коњи и 415Nm обртен момент. Спецификации:

2.0 TCe мотор кој испорачува 300 коњи и 415Nm обртен момент
Sport Mode со RS Monitor и ремапирање на педалата за гас
Кожни седишта со електронско подесување и греење на седишта
Поминати ~68000км со целосна сервисна историја
Stage 1 tune, cold air intake, resonator delete, rear muffler delete (ова ќе се враќа назад пошто е прегласна моментално).
Bluetooth audio
Затемнети задни стакла
18ки RS бандажи со 235/40R18 гуми

Колата е генерално во многу добра состојба, треба да се сменат плочки напред и назад во следните 2000км, што ќе биде направено во најбрз можен рок, да се подослободам од работа само. Испадна да дојде кај мене колава ептен рандом, од гледањето до муабет со брат ми до одлуката имаше не повеќе од 3-4 недели. Планот е да седи како викенд играчка.

Следни планови за колата се:
1. Да се заменат плочките што е можно побрзо - уште фаќаат релативно добро ама веќе дава бордот дека треба да се сменат
2. Полирање/хемиско/керамика
3. Да се замени мењачот со мењач од RS250 Cup - ради диференцијалот. Менување на мењачот со мењач од Cup шасијата е plug n play замена, додека менување на самиот диференцијал е далеку покомплицирано пошто треба да се менуваат и односите на брзините.
4. За зимски гуми ќе видам дали ќе ставам сезонава, секако планот не е да се вози секојдневно колата, го имам БМВто за тоа
5. 18ки OZ Superturismo или Ultraleggera

Неколку сликички:
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ме интерсира пензионерот французот или па младичот беемвето е побрзо на асвалтот пример глава за глава ко на трки нид фор спид

-меганот 270 стиска ли или јок?
-бенвето ако е твое го гледам се врти по огласи го ожени ли му најде ли дом или уште младич ерген

Вака сликата делува мокно лике нид фор спид андреграунд

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
« Одговори #80 на: 03 Август 2024, 19:19:09 pm »
Welp,

По некој скрос случаен сплет на околности каде што брат ми бараше нова кола, на местото на Брерата денес си дојде ова, а Брерата замина кај него. Renault Megane RS250, произведен 2011та година, купен во Мк. Фабрички со 250 коњи, овој примерок е ремапиран на 300 коњи и 415Nm обртен момент. Спецификации:

2.0 TCe мотор кој испорачува 300 коњи и 415Nm обртен момент
Sport Mode со RS Monitor и ремапирање на педалата за гас
Кожни седишта со електронско подесување и греење на седишта
Поминати ~68000км со целосна сервисна историја
Stage 1 tune, cold air intake, resonator delete, rear muffler delete (ова ќе се враќа назад пошто е прегласна моментално).
Bluetooth audio
Затемнети задни стакла
18ки RS бандажи со 235/40R18 гуми

Колата е генерално во многу добра состојба, треба да се сменат плочки напред и назад во следните 2000км, што ќе биде направено во најбрз можен рок, да се подослободам од работа само. Испадна да дојде кај мене колава ептен рандом, од гледањето до муабет со брат ми до одлуката имаше не повеќе од 3-4 недели. Планот е да седи како викенд играчка.

Следни планови за колата се:
1. Да се заменат плочките што е можно побрзо - уште фаќаат релативно добро ама веќе дава бордот дека треба да се сменат
2. Полирање/хемиско/керамика
3. Да се замени мењачот со мењач од RS250 Cup - ради диференцијалот. Менување на мењачот со мењач од Cup шасијата е plug n play замена, додека менување на самиот диференцијал е далеку покомплицирано пошто треба да се менуваат и односите на брзините.
4. За зимски гуми ќе видам дали ќе ставам сезонава, секако планот не е да се вози секојдневно колата, го имам БМВто за тоа
5. 18ки OZ Superturismo или Ultraleggera

Неколку сликички:

Ме интерсира пензионерот французот или па младичот беемвето е побрзо на асвалтот пример глава за глава ко на трки нид фор спид

-меганот 270 стиска ли или јок?
-бенвето ако е твое го гледам се врти по огласи го ожени ли му најде ли дом или уште младич ерген

Вака сликата делува мокно лике нид фор спид андреграунд

За на право од 0 БМВто го шие Меганот - повеќе моќ, автоматски мењач, погон на сите 4. Стај ги на стаза или на некој планински пат и Меганов може кругови да врти околу F30ката реално.

Максимална брзина му е околу 260ина, не ради моторот ама ограничен е од односот на брзините. Релативно кратки се, правени за чести менувања на стаза. БМВто во моментална состојба сигурно оди 300, само го немам пробано дотаму. :)

Иначе уште не е продадено БМВто, си бара нов дом. Меганов го капарисаа, ама заминаа на одмор во меѓувреме луѓето па ќе си го земат чим се вратат.

Присутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2085
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #81 на: 04 Август 2024, 18:49:49 pm »
Пред некое време гледав едно видео го барам да го споделам како твоето рено значи копи пасте 270 човече крена затоа те прашав не ми беше верно дека до толку иде...

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
« Одговори #82 на: 04 Август 2024, 19:51:16 pm »
Пред некое време гледав едно видео го барам да го споделам како твоето рено значи копи пасте 270 човече крена затоа те прашав не ми беше верно дека до толку иде...

270 му е ептен ептен горната граница. Диференцијалот кај овие има ептен висок тркачки пренос (4.44:1), со понизок однос сигурно стига 290-300, ама па губи на забрзување за на стаза. На идниот газда ќе му биде единствена кола, се надевам ќе ѝ се изнаужива пошто ептен е мераклиска :)

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
« Одговори #83 на: 22 Август 2024, 10:19:48 am »
Колата е официјално продадена, може клуч на темава.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #84 на: 22 Август 2024, 10:25:04 am »
Мазлтов!