Автор Тема: Mercedes B180 cdi w245  (Прочитано 15570 пати)

Присутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 2027
Одг: Mercedes B180 cdi w245
« Одговори #105 на: 30 Октомври 2025, 10:22:07 am »
Вчера после два дена на сервис си ја земав, што беше сработено

Километража 193 900 km
Oд претходен сервис поминато: 8200 km

Редовен сервис, промена на сите филтри и моторното уње, променти се двата зглоба предни, променети се дисковите предни со брембо и плочки, променти се цревата на предните кочници, променет е глицеринот и испуштен и променет е во кумплунг пумпата глицеринот значителна разлика добив помека папуча.

Е сега следи интересниот дел, имено лани Јовица не работеше и најдов други мајстори Златко ергеле конкретно по препорака на нивен муштерија, платив промена на манжетните на зголовиве послем 2 недели почна да тропа едниот не ми кажаа дека бил малце почнат да се аби смениле манжетната го напуниле да се јавеа ке си платев нов, друго исто голем сервис ми правеа филтерот за кабина беше наплатен ко премиум ми ставиле најевтин што постои, друго имав побарано да ми сменат глицерин кочницата почна да се понаша ко да има воздух у систем од пред и тогаш не осетив разлика, сем тој момент дека почнува да ми пропага папучава некад повеке пушти стисни ке фати саглам, во прилог некоја слика како експертите ми смениле мажетна една со метална стега друга со парксајд ја врзале ужас, друго ова е дел од глицеринот дека за 1 година станал волку црнн не знам немам искуство како треба да изгледа но чисто сумљам дека ми е цел сменет а си платив кај нив со напомена што се сакам саглам да се стави до денар без да се ценкам али да се живи и здрави, од вчера добив кочница која има континуиран притисок и не пропага или било што кое и да е стискањето исто е нивото.

Метална стега сменет пред нецела година пак скината

во исто време мењати се двата еве го другиот

новиот зглоб

дел од глицеринот еве како изгледаше

Сервисот сега го правев повторно кај Јовица кај кој ја носев од сам почеток колава сем лани кога не работеше речиси цела година сега повторно отвори на нова локација кај момин поток и продолжувам кај него и секоја чест за коректниот и отворен однос.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 873
  • The best or nothing.
« Одговори #106 на: 30 Октомври 2025, 11:06:17 am »
Чисто да ти кажам како инфо :

Сетот ламела + замаец, на сетквачила.рс изнесува 23.300 денари. Или само замаец, 11.000 денари.
Мислам дека е супер цена (не знам дали е моментална), со оглед на тоа што ти во претходните постови имаше напишано 60-70.000 денари за се комплет.  :)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6945
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #107 на: 30 Октомври 2025, 14:33:14 pm »
Дури ни на ЛУК страната тие шифри за деловите не ги кажува дека се за Мерцедес воопшто, туку Фиат, Опел и нивна групација.
Дефинитивно имаат грешка или недоволно детали.

Еве ги деловите од ЛУК од нивниот каталог:
https://vehiclelifetimesolutions.schaeffler.com/en/catalog/spare-parts/mercedes-benz/b-class-sports-tourer-w245/b-180-cdi-245-207/v-TA-18507?prodQuery=:relevance:linkages.target:Vehicle%2521TA-18507:assemblyGroups_PC:%257EClutch%252FAttachment%2BParts&source=vehiclefinder

Пример ако му треба 415039110 замаец, 44000RSD e тој, има разлика ете во каталогот од ЛУК во деловите во зависност од бројот на моторот и менувачот.

Отсутен devourer

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 414
  • Мерцедес е мерцедес се друго е кола!
« Одговори #108 на: 31 Октомври 2025, 01:06:20 am »
Вчера после два дена на сервис си ја земав, што беше сработено

Километража 193 900 km
Oд претходен сервис поминато: 8200 km

Редовен сервис, промена на сите филтри и моторното уње, променти се двата зглоба предни, променети се дисковите предни со брембо и плочки, променти се цревата на предните кочници, променет е глицеринот и испуштен и променет е во кумплунг пумпата глицеринот значителна разлика добив помека папуча.

Е сега следи интересниот дел, имено лани Јовица не работеше и најдов други мајстори Златко ергеле конкретно по препорака на нивен муштерија, платив промена на манжетните на зголовиве послем 2 недели почна да тропа едниот не ми кажаа дека бил малце почнат да се аби смениле манжетната го напуниле да се јавеа ке си платев нов, друго исто голем сервис ми правеа филтерот за кабина беше наплатен ко премиум ми ставиле најевтин што постои, друго имав побарано да ми сменат глицерин кочницата почна да се понаша ко да има воздух у систем од пред и тогаш не осетив разлика, сем тој момент дека почнува да ми пропага папучава некад повеке пушти стисни ке фати саглам, во прилог некоја слика како експертите ми смениле мажетна една со метална стега друга со парксајд ја врзале ужас, друго ова е дел од глицеринот дека за 1 година станал волку црнн не знам немам искуство како треба да изгледа но чисто сумљам дека ми е цел сменет а си платив кај нив со напомена што се сакам саглам да се стави до денар без да се ценкам али да се живи и здрави, од вчера добив кочница која има континуиран притисок и не пропага или било што кое и да е стискањето исто е нивото.

Метална стега сменет пред нецела година пак скината
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

во исто време мењати се двата еве го другиот

новиот зглоб

дел од глицеринот еве како изгледаше

Сервисот сега го правев повторно кај Јовица кај кој ја носев од сам почеток колава сем лани кога не работеше речиси цела година сега повторно отвори на нова локација кај момин поток и продолжувам кај него и секоја чест за коректниот и отворен однос.
Napisi go servisot so ime, broj i lokacija da znaeme da gi izbegavame

Присутен kire95

• Редовен
« Одговори #109 на: 31 Октомври 2025, 12:38:55 pm »
Еден е у ергеле за мерцедеси нема утка името не му го знам на сервисот, доста му беше внимание

Присутен kire95

• Редовен
« Одговори #110 на: 22 Ноември 2025, 23:48:12 pm »
За евиденција денеска монтирани зимските во гуми гуми автокоманда на 194 286, поскапена промената како и се друго па дефинитивно уште еден сет на бандаши ќе влезат во игра

Со летните поминато 5 382

Присутен kire95

• Редовен
« Одговори #111 на: 22 Ноември 2025, 23:52:11 pm »
За евиденција денеска монтирани зимските во гуми гуми автокоманда на 194 286, поскапена промената како и се друго па дефинитивно уште еден сет на бандаши ќе влезат во игра

Со летните поминато 5 382 км