Автор Тема: К: Стан во Ѓорче Петров, Хром или Влае  (Прочитано 8950 пати)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
Одг: К: Стан во Ѓорче Петров, Хром или Влае
« Одговори #45 на: 19 Јули 2022, 19:12:23 pm »
Неповолен период за купување, но има шанса да се најди. Имам впечаток дека најчесто се забегува со цените на помалите станови, до 60 квадрати, поголемите, како и до сега, потешко се продаваат и знаат да намалат на цена.

Спомнат е Саник. Во соодветната тема за станови во неколку наврати @osmica8 има предупредувачки постови, подалеку од Саник. Од лично искуство, подалеку од Саник :)

Спомнати се згради кај стадионот во Ѓорче... подалеку од таа големата на Мултиофис.

Во Хром долж Воин Драшковиќ (Драшкоци) имаше повеќе зградичиња во фаза изградба, можно е да се веќе готови или при крај, а има и доста други низ уличките. Доста се гради изминатиов период во Хром.

Можи од помош да ти е темава:
http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=4249&PN=10

Ти посакувам што побрзо да најдиш тоа што ти е зацртано.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2165
« Одговори #46 на: 19 Јули 2022, 20:25:27 pm »
Која живеачка е во Скопје жити се, освен низ IT сектор јас друг некој не познавам нуди плати со кој може да си дозволи некој стан од 150000 евра. И од нив пола од фирмите видоа со короната дека повеќе им се исплати од дома да им работат вработените, па затвараат канцеларии, со тоа и тие веќе немаат потреба да фрлаат пари енормни за стан во Ск. Друга работа ништо вишак нема шо нема и во сите градови за просечниот човек. 150000 тројца дома да работат со платите шо се земаат реални моментално од 300-400 евра цел животен век нема да ги соберат тие пари.
Да не одиме во крајност сега со суми од 150000 евра. Има станови и за 50-60-80 илјади евра. Нови, во убави населби. Ама нема да бидат 75-80м2, ќе бидат 50-55м2.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5928
« Одговори #47 на: 19 Јули 2022, 20:44:03 pm »
Тоа е таа комфортност во 50кв за 70000, уште 2 деца фалат и ќе се сулаваме од убавини подома :)
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7998
  • Плинаш!!!
« Одговори #48 на: 19 Јули 2022, 20:45:42 pm »
Неповолен период за купување, но има шанса да се најди. Имам впечаток дека најчесто се забегува со цените на помалите станови, до 60 квадрати, поголемите, како и до сега, потешко се продаваат и знаат да намалат на цена.

Спомнат е Саник. Во соодветната тема за станови во неколку наврати @osmica8 има предупредувачки постови, подалеку од Саник. Од лично искуство, подалеку од Саник :)

Спомнати се згради кај стадионот во Ѓорче... подалеку од таа големата на Мултиофис.

Во Хром долж Воин Драшковиќ (Драшкоци) имаше повеќе зградичиња во фаза изградба, можно е да се веќе готови или при крај, а има и доста други низ уличките. Доста се гради изминатиов период во Хром.

Во Хром како што викаат инвеститорите сите се продадени, а може и прават финта како што спомна некој во претходните постови. За сестра ми баравме ама ете викаат нема, продадени се.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #49 на: 19 Јули 2022, 20:52:10 pm »
Тоа е таа комфортност во 50кв за 70000, уште 2 деца фалат и ќе се сулаваме од убавини подома :)
Прашај ги тие по што се рашириле низ стотина квадрати по куќите колку се реално потребни квадрати.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8890
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #50 на: 19 Јули 2022, 21:19:13 pm »
Прашај ги тие по што се рашириле низ стотина квадрати по куќите колку се реално потребни квадрати.

Зависи колку се улави децата.
Министерство за транс, поп и виски.

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5928
« Одговори #51 на: 19 Јули 2022, 21:32:08 pm »
Шо да ги прашам, растен сум во 50кв знам, рачунај овие модерните згради 50кв не се 50кв како во мојата од 60та туку се е измерено и уствари помалце од 50. Милина е 70 бона за 46квадрати да фрлиш...
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5197
« Одговори #52 на: 19 Јули 2022, 21:41:26 pm »
Prepumpana e cenata i lazat site deka se rasprodadeni.... magicno posle ima

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #53 на: 19 Јули 2022, 21:44:08 pm »
Шо да ги прашам, растен сум во 50кв знам, рачунај овие модерните згради 50кв не се 50кв како во мојата од 60та туку се е измерено и уствари помалце од 50. Милина е 70 бона за 46квадрати да фрлиш...
Намерно спомнав куќи, бидејки сите го истурка животот во 50 кв, а ти од убаво и евтино загреаното станче си замислуваш дека во 150те кв сите си имаат по една спална, посебни бањи, работни соби за децата итн

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3926
« Одговори #54 на: 19 Јули 2022, 21:53:02 pm »
Златен илинден, во 2019 купено 110 м2 за 55.000€ како ми кидна тој другиот 170 м2 за 75.000€

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #55 на: 19 Јули 2022, 23:29:36 pm »

Во Хром како што викаат инвеститорите сите се продадени, а може и прават финта како што спомна некој во претходните постови. За сестра ми баравме ама ете викаат нема, продадени се.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

5 стана имаме празни од 50 до 85 м2 во Хром.

Ако сте заинтересирани, барај ме.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #56 на: 20 Јули 2022, 00:17:21 am »
Златен илинден, во 2019 купено 110 м2 за 55.000€ како ми кидна тој другиот 170 м2 за 75.000€

eeee drugarmi sitna ednosoben stan kaj dramski vo Karposh a se tiskaa vnatre on sestra mi u starite dvajca. Toa bese haos neizdrzlivo za zivot. Go sitna si zema 100m2 vo ilinden togas koga gi napravija zgradite. Vika sega za sega e top malce starite nemoze da se priviknat cel zivot bile u centar pa ovoj pazar onoj pazar tamo se nekako kako otseceni. Inace on i sestra mu so kola za 5 min po avtopat se vo Skopje plus vika tamo imam sve sto mi treba za normalno funkcioniranje.

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #57 на: 20 Јули 2022, 07:16:15 am »
Каде има згради во Илинден?
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3926
« Одговори #58 на: 20 Јули 2022, 07:20:30 am »
Каде има згради во Илинден?
Илинден има преку 10 згради моментално и е поубаво средено од центар

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
« Одговори #59 на: 20 Јули 2022, 07:21:37 am »
Јас живеам во 84m2 i sme trojca doma, ima edna detska, spalna, kujna trpezarija i dnevna se zaedno, wc i ostava. Za trojca e idealno, i sobite se dovolno golemi za da ne se osekjam neprijatno. 50m2 e za dvajca ili dvajca plus malo dete, si ima propisano kvadrarura sprema broj na clenovi, samo problem e sto vo severna nema kes, pa ke se lazeme deka e super malo stance.

Sent from my iPhone using Tapatalk