Автор Тема: VW GOLF MK1 (ЖУТКО)  (Прочитано 268515 пати)

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
Одг: VW GOLF MK1 (ЖУТКО)
« Одговори #1215 на: 04 Март 2016, 11:18:00 am »
Bravo, bravo, se po propis se prai, nesto i nad propis,   samo napred.

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #1216 на: 14 Март 2016, 01:13:28 am »
Почнавме да местиме и кроиме изолација на патосот, која ја вадевме од други понови коли низ одпадиве
вака почнавме

Потоа врз нејзе беше залепен дебел најлон

Наместен теписонот

И наместени задни седишта

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
« Одговори #1217 на: 14 Март 2016, 01:45:44 am »
И да се дополнам, променети сите фабрички сијалички со бели ЛЕД во шалтаблата и во сите мерачи,наместен сигнализатор за крената рачна кочница кој фабрички го немаше исто така и наместен сигнализатор за кренат саук кој фабрички го немаше ,и сензори кој титкаат доколку е отворена некоја врата гепек ,хауба или заборавиш упалени светла

Eве и како  ќе светат

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
« Одговори #1218 на: 14 Март 2016, 07:53:22 am »
Одлично сработено...
Перфектно...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3234
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #1219 на: 14 Март 2016, 08:34:44 am »
super bravo decki

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2622
  • Custom made interiors
« Одговори #1220 на: 14 Март 2016, 23:52:32 pm »
Супер е изолацијава, само тој најлонот нема ли да шушка при газење?

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #1221 на: 15 Март 2016, 00:09:48 am »
profi, bravo. Ne uspeav da se nakanam da stavam diodi za osvetluvanje :( Samo najlonov ne mi se svigja sto ste go staile. kolku i da stitis od voda, pak kje si ima nekakva kondenzacija, a najlonov kje spreci ispraruvanje. moe mislenje i nemora da sum u pravo :)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #1222 на: 15 Март 2016, 00:50:49 am »
И јас сакав истото да го речам, ама еве ти пред мене рече :)
И мене не ми се допаѓа најлонот...Пре би го оставил теписонот и изолацијата да дишат...
:)

Како год, одлично напредува работата и се гледа крајот...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
« Одговори #1223 на: 15 Март 2016, 09:30:11 am »
A zasto togas fabrickite izolacii sto gi vadev od koli,koi stojat bas na istata lokacina  imaa najlon na niv ? Porano postarite koli gi pravele so nekoj katran tenok koj posle odreden period se krsi na parcinja I se roni ,sega sekoja ponova kola sto ja rasturiv ima najlon,koj e zalepen za samata izolacija I sekako deka ne suska ,ili e zalepen na tepisonot ,spored mene podobro resenie mi bese da go zalepam najlonot samo vrz izolacijata , sekako deka ne mi teknalo na pamet sam da go stavam toa,se sto se mesti na kolata se mesti spored idei zemeni od drugi avtomobili vo poslednive meseci preku 10 koli nad 2000 god rasturiv sto mozev izvadiv od niv I go vrativ na istite lokacii kaj mene na ist nacin namesteno kako vo niv, ako fabrika gresi togas gresime I nie ,nisto ne e na pamet napraveno.I dajte ako ne vi se dopagja proektot I rabotata zadrzetesigi zborovite za sebe ,ako nesto ne maci i neznaeme kako da go napravime ke ve prasame pa dajte solucija i 'popametni resenija '
Vi blagodaram ,
Prijaten den
« Последно менување: 15 Март 2016, 09:35:22 am DARK MK1 GTI »

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #1224 на: 15 Март 2016, 10:01:42 am »
Донт би соу нервоз...
Нема потреба од такво нешто...
Тоа што е мачкано е кобит некој вид, со тек на време се суши па пука...
Звучна изолација за укрутување на материјалот...

За дебелината која си ја ставил на најлонот, ОК, точно да не шушка.
Ако има на други коли, од кои си ја превземал идејата, повторно ОК...
Никој не го оспори проектот.

Чилл... :)

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #1225 на: 15 Март 2016, 10:58:17 am »
mnogu si nervozen od sabajle be :) aj poso jas sum nepismen, daj mi primer na edna nova kola kaj sto ima najlon ispod tepisonot :) jas nemam videno do sega takvo nesto. Fabricka izolacija kaj poskupite koli e sodrzana od toa presuvano gjubre (partali) plus nekakov sloj na bitumen (kako taa iskinatata sto ja imase staveno kaj salterot i ispod pedaljite).

p.s. Izvini sto ti najdov zamerka i sto ti iskomentirav!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #1226 на: 15 Март 2016, 11:17:05 am »
Не му се потресувај, кај мене на нова кола па од фабрика не беа туриле ни 2 грама изолација, ти за најлон му се нервираш :D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
« Одговори #1227 на: 15 Март 2016, 16:33:00 pm »
Убајна...Dark...убајна

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
« Одговори #1228 на: 15 Март 2016, 19:28:04 pm »
mnogu si nervozen od sabajle be :) aj poso jas sum nepismen, daj mi primer na edna nova kola kaj sto ima najlon ispod tepisonot :) jas nemam videno do sega takvo nesto. Fabricka izolacija kaj poskupite koli e sodrzana od toa presuvano gjubre (partali) plus nekakov sloj na bitumen (kako taa iskinatata sto ja imase staveno kaj salterot i ispod pedaljite).

p.s. Izvini sto ti najdov zamerka i sto ti iskomentirav!

Neznam sto si i kako si ti a ne me ni interesira i ne e ubavo taka da zboris za sebesi  :) , no jas znam sto sum vadel i na koja kola sum go videl,a i neznam kaj vide sloj bitumen vo prednata izolacija,,bitumen nema tuku e samata crna i prednata e izvadena od alfa 147mica  a zadnata e izvadena od audi a4 ka od koe mi dojde i ideata da go stavam najlonot bidejki na audito bese so najlon celiot pod na koj imase izolacija ,jas go promeniv so  nov najlon bidejki toj bese polu odlepen i pri vadenje se ispokina
eve i slikovit primer od parce sto mi ostanalo niz garaza od izolacijata so sloj najlon na nejze

Kako i da e, neam namera so nikogo da se dokazuvam sto e toa e i tuka e ako ne vi se dopagja ne ja otvarajte temata
Prijatna vecer
« Последно менување: 15 Март 2016, 19:33:33 pm DARK MK1 GTI »

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #1229 на: 15 Март 2016, 20:26:43 pm »
Туу бре што сте осетливи, ко клиторис :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.